Okända invandrareleven visade sig vara våldtäktsman och kidnappare


INVANDRING & MEDIA. I spåren av flyktingkrisen belastades svenska kommuner hårt. Trots kontakt med tre städers socialtjänst kunde nyanlända Amar, 14, gå med vapen till skolan, kidnappa chaufförer och prostituerade, sälja droger i tvättstugan och smälta in i skolklasser han inte gick i.

I folkbokföringen är han fortfarande minderårig. Nu förs han till Kumlaanstalten, så börjar ett reportage i dagens Expressen. 

Det ovanliga med den historien är att Expressen skriver om det som utspelade sig i november 2015 och att den unga mannen är syrier. Vi har skrivit om liknande historier hundratals gånger och då blivit betraktade som rasister.

Vad har hänt med Expressen? Har de också blivit rasister och främlingsfientliga eller har de ändrat åsikt?

Expressens löpsedel den 6 september 1993.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

 


17 responses to “Okända invandrareleven visade sig vara våldtäktsman och kidnappare

 • Mia

  ”Svår misshandel med offer som ligger på golvet och badar i sitt eget blod”
  låter ju ganska överdrivet och har nog ett syfte.
  Men OM det skulle vara en lärares daglig skräck, så kan man ju undra hur det egentligen får gå till på en svensk skola idag. Med syfte på svensk för så här har man inte låtit det gå i andra länder skulle jag tro.

  En del lärare borde göra ett studiebesök i t.e.x engelska skolan här i Sverige och lära sig litet om disciplin, auktoritet och ordning och reda.

  Gilla

  • Fyllfinnen

   I dagens skola är det viktigare med genustänk och mångkultur än något annat, att ha en svensk flagga eller sjunga nationalsången på en skolavslutning är helt fel enligt många skolor.
   En gång i tiden för inte så länge sen, så var Sverige i topp bland all världens skolresultat. Då fanns inget genus eller mångkultur som var prio nr 1 i skolan

   Gilla

 • Macke

  Läs artikeln som är på Julia Caesar om ”baarnen” som de 166 ledamöterna i riksdagen röstades för.

  Callis Amid har skrivet en lång artikel om följderna med denna Ja röstning.

  Han nämner om vad denna lag kommer att få för konsekvenser.

  Bl.a. om vad har inte detta kostat skattrepengar med asylprövningen av dessa baaarn hos Migv.

  Han tar bl.a. upp om följande:

  För det fjärde vill regeringen att de ensamkommande ska genomgå en vandels- och säkerhetsprövning, samtidigt som den författar en lagtext som stipulerar att ”Uppehållstillstånd får beviljas även om utlänningens identitet är oklar och han eller hon inte kan göra sin uppgivna identitet sannolik”. Expressens kartläggning visar att 78 procent av de ensamkommande har fått sin ålder uppskriven, vilket de har fått antingen för att de inte har kunnat göra sin identitet sannolik eller för att de medvetet har ljugit om sin ålder.

  Regeringen gör här ett avsteg från huvudregeln i svensk migrationsrätt som kräver att den sökande ska styrka sin identitet för att beviljas uppehållstillstånd om grunden är annan än asyl (MIG 2012:1). Avsteget kritiseras av Polismyndigheten i remissvaret där myndigheten skriver att ”Med ett sänkt beviskrav för identiteten minskar kontrollen över vilka som vistas i landet”.

  Migrationsverket nämner även att regeringen bör tydliggöra hur den lägre bevisgraden för identitet ska relateras till ”statens behov av att ur ett säkerhetsperspektiv ha kontroll över vilka som vistas i landet.

  Riksdagens 166 ledamöter vet alltså inte vilka dessa individer är. Hur menar ledamöterna att en vandels- och säkerhetsprövning ska kunna genomföras när identiteten på den sökande inte är känd?”

  https://juliacaesar.blog/2018/06/09/callis-amid-de-166-ledamoterna-vet-inte-vilka-afghanerna-ar/

  Gilla

 • Lena

  Det omättliga bekräftelsebehovet från den grupp av kollegor där de var /är verksamma, har varit / är en bidragande orsak till att galenskapen har fått löpa obehindrat på alldeles för länge i Sverige.

  Gilla

 • Bosse S

  All inblandade i hanteringen av Amir oc hans kriminella familjs vistelse här i Sverige skulle ställas till ansvar.

  Gilla

 • hllviken

  En gymnasielärare skrev till Merit Wager:

  Gilla

 • Carlekström

  Tycker det verkar som alla invandrare är kriminella och våldtäksmän.Jag hatar dem alla.
  Linda

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Inte ska stackars missförstådda framtida svenska pensionsräddare med eller utan familj och övrig släkt som hals över huvud flytt från sina hemländer och lyckats komma över en enkelbiljett till välfärdsparadiset Sverige hatas eller misstros, av världens mest solidariska och dumsnälla folk, svenskarna !
   Den svenska dörren mot omvärlden står alltid öppen på vid gavel och välkomnar alla som vill bo och ta del av alla förmåner i det svenska samhället.
   Snart September och val och den trygga svenska väljarkåren ger garanterat 7 klövern nytt förtroende att fortsätta den snart 40-åriga massimporten.

   Gilla

  • Ståfräs

   3st verkar älska kriminella våldtäktsmän. Grattis njut

   Gilla

 • Lena

  Låter väldigt nonchalant och oerhört flummigt att lärarna inte vet vilka elever som har rätt att vistas i klassrummet.
  Läser lärarna inte upp elevernas namn och bockar av, det första som gjordes tidigare ?

  Gilla

 • ossie

  Dom börjar ju mer och mer känna vart vinden blåser trots alla ansträngningar att demonisera SD. En sån idiot som Lars Lindström borde ju ha en klockren spark i baken. Även Schulman som ju inte gör annat än kräker ur sig vidrigheter och dumheter.

  Gilla

 • Nicklas

  Endast i dagen Sverige. Men snart är Jönseritiderna över.

  Gilla

 • Mässkalle

  Äntligen börjar några journalister av obekant kön vakna. De börjar blir rädda, med all rätt, för de som saknar Luthers värdegrund.

  Gilla

 • Mm

  Då får vi se historien upprepa sig. Någon/några ur 9000 klubben som vi inte heller vet något om kanske. Det blir spännande att följa.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: