Stäng

Nakna kvinnor lockar ”män” på kallbadhus

MÅNGKULTUR. Första måndagen varje månad infaller ”Queer Kallis” på Ribergsborgs kallbadshus i Malmö där besökare får välja fritt vilket omklädningsrum eller badbrygga man ska befinna sig på.

Den första måndagen varje månad är det Queer Kallis. Varje besökare väljer fritt omklädningsrum – och vilken badbrygga han eller hon vill vara naken på. Bild: Ribersborgs kallbadhus

Queer Kallis riktar sig till alla men särskilt till hbtq-personer. Icke-binära och transpersoner som tidigare inte kunnat gå på Kallis på grund av den strikta könsuppdelningen i en dam- respektive herr-avdelning har nu möjlighet till det”‚ står det på hemsidan.

Bakom initiativet ligger en politisk motion skriven av Hanna Thomé (V) och Linda Hiltmann (Fi), skriver Sydsvenskan, tyvärr bakom betalvägg.

Enligt Jeanette Larsson, som är föreläsare i mångfaldsfrågor, missbrukas öppenheten av män som kommer dit för att glo på kvinnor som annars är fredade. När hon var där nyligen var det, enligt henne, män överallt på damernas sida.

– De var i duscharna, på toaletterna, i omklädningsrummen, och på badbryggorna. Stället var invaderat av män, inte av transpersoner vad jag kunde se. Det kändes otroligt obehagligt allting. Hur det såg ut på herrarnas sida vet jag inte.

Både hon och andra upplevde att de blev utstirrade och objektifierade. Jeanette frågade badvakterna om det var så här det var tänkt – men fick inget svar. Vissa av kvinnorna, enligt Jeanette, valde att lämna badet på grund av männen.

– Det kom några transpersoner och då började gubbarna att stirra ut och håna dem.

-Pettersson tycker det är ynkligt av Jeanette och media att dra alla män över en kam. Jag är övertygad om att det inte var den gamla sortens skåningar som gick in på damavdelningen för att glo på kvinnor och förolämpa transpersoner.

Men det är inget att gnälla över, det är mångkultur i den stad där socialdemokraterna styrt i över 100 år.

25 reaktioner på “Nakna kvinnor lockar ”män” på kallbadhus

 1. HBTQ-maffian (LGBTQ) dukar här upp rena smörgåsbordet för den importerade perversionen och entusiasmerar alla former av osedlighet.
  Att lägga hyende under lasten och bryta ned de sista resterna av samhällsmoralen är deras främsta vapen mot det vita patriarkatet och den nukleära familjekonstellationen som borgar för ett sunt och sedligt klimat.

  Det verkar i det närmaste otänkbart för en normalanständig människa med ogrumlat omdöme och mentalt hygieniska värderingar att ens snudda vid tanken att besöka det illa beryktade Ribersborgsbadet – oavsett dag och tema, och var vän av reson och en gnutta anständighet torde bifalla undertecknads resoluta mening om att detta smittspridningens och förnedringens malmöitiska mecka bör stängas för gott.
  Andreas

 2. I min ungdom som tillbringades till stor del i Helsingborg så hade vi också ett kallbadhus med en herr och damavdelning, behövdes inget mer för då fanns det i Helsingborg ( hör och häpna) endast dessa två.
  Det var lite lustigt ibland, för det fanns herrar som även om det var kallt i Öresundsvattnet, tvingade sig i och simmade till damsidan. det blev lite av en sport att sitta så att de låg i så länge att deras läppar blev blå.
  Intill fanns ”fria bad” där alla badade tillsammans med ”badkläder” på, normala sådana inget muslimtrams.

 3. V och Fi tänkte till igen, och jisses vilken otur man hade igen. Hur kan man misslyckas med sitt tänkande så katastrofalt varje gång och fortfarande sitta kvar som kommunalråd, om ett företag hade styrts på samma sätt av någon i styrelsen eller någon högre chef hade den garanterat fått sparken med omedelbar verkan

  1. hllviken :
   En mycket vacker kvinna som aldrig på heltid lät sig lockas över till Hollywood..
   När jag träffade amerikaner på 70-talet så pratade de alltid om henne, de kunde nog inte förstå att hon föredrog Italien.
   Kanske var de lite sårade ?

   1. Hon var nästan gudinna i Italien – vem vill lämna det? Undrar om majoriteten svenskar inser vilken mega-stjärna hon var? Mario Mastrianni var ofta motspelare – även han en ikon *gudomlige latino-älskaren*.

    Det var tider det!

   2. Visst alla mina sydfranska och italienska vänner avgudade henne.
    I Sverige hörde jag sällan något om henne.
    Hon verkade under den tid som det rådde hård konkurrens bland både manliga och kvinnliga stjärnor och de var alla attraktiva.
    Många var dessutom duktiga skådespelare och så var det oftast ”Happy End”!

 4. Jag har en liknande historia en kvinna berättade angående #me too.
  – Du ska veta att varje gång jag går ut och dricker öl på krogen är det någon man där och tafsar på mig, sa hon.
  Då blir min motfråga
  – Men om du nu lärt dig att männen tafsar när du går till det stället, varför går du tillbaka dit varje helg?
  Ja, man kan verkligen undra. Det är lättare att vara man.

  Vet ni förresten vad som är skillnad på tafsa och smeka?
  Rätt gissat, hur snygg eller ful killen som utför dådet är.

  1. Löjligt att män inte kan prata med kvinnor de gillar, utan måste tafsa och tramsa. Omoget beteende att kladda när förförelse och invitation är något helt annat. Fram för mogna män!

   1. Prata för dig själv du, när ni åker till gambia och blir kära i 30år yngre negrer
    hur löjliga är inte ni då.

 5. Vilken fantastisk typiskt svensk idé, man blir nästan men bara nästan lite tårögd av glädje för denna fina medmänsklighet !!!!!!
  Tänk vlket fint tryggt och gosigt land vi lever , hur skulle övriga världen se ut och fungera utan det rika och de mänskliga rättigheternas land nr 1 Sverige ?
  Man törs knappt tänka tanken.

  1. Det behövs inga resor dit.
   När det självmant har kommit hit flockvis med tusentals ”baaarn”.

 6. Att stället inte invaderades av transpersoner är nog för att i verkligheten finns det inte alls så många sådana som de tror.
  De är bara så besatta av denna extremt lilla grupps särrättigheter att de börjar tro att att var och varannan är trans.

 7. Meh? I den [utopiska] världsbild dessa ”damer” har lever alla kärleksfullt sida vid sida. Rovdjuren har blivit veganer och muslimer fredliga.

  Skulle vara värt en slant att minen på kärringarna när verkligheten kom ikapp. Samma sak med den afghanska familj/by/klan som samlat ihop pengar och skickat en ung man till Sverige för att skaffa dem livstidsförsörjning. Nu fick han inte uppehållstillstånd men ett verkligfrånvänt par försökte adoptera honom. Om de hade lyckats så hade ”investeringen” varit värdelös. Hade antagligen varit obetalbart att se deras min när det uppdagades.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: