Schulman förfasas

Alex Schulman på Expressen känner ett obehag.

Ett obehag över att Ann Heberlein i en tweet skrivit följande. “Jag är beredd att dö och döda för Sverige”.

Det är alltså samme Alex Schulman som för bara några dagar sedan hånade en 15-årig pojke som försöker hjälpa polisen att hitta brottslingar.

Heberleins tweet kom i samband med broschyren “Om krisen eller kriget kommer” som delades ut till samtliga hushåll. Schulman raljerar givetvis över detta och menar att Heberlein aldrig gjort värnplikten, varit med i hemvärnet eller Lottakåren. Av den anledningen menar Schulman att hon varken skulle kunna dö eller döda för Sverige. Därpå följer en mening som är så typiska för Alex Schulman på Expressen.

“Men framför allt: när Ann Heberlein uppmanar mig som svensk medborgare att vara beredd att dö och döda för mitt land, då känner jag ingen rysning, bara ett obehag, för det är bara ett alarmistiskt nonsens vars enda avsikt är att skapa ett vi och ett dem”

Utan att veta är jag ganska övertygad att om kriget kom till Sverige skulle Alex Schulman vara en av de som satt på första bästa buss med riktning bort från landet. Schulman är m.a.o. ingen person jag skulle förlita mig på i en krissituation, oavsett om fienden står på svensk mark eller om det blir kravaller på hans egen hemmaplan. Fast vad det egentligen handlar om är att Ann Heberleins ord om att dö och döda för Sverige, är nationalistiskt nonsens och detta är något Alex Schulman på Expressen använt sig av vid tidigare tillfällen. Vi får också veta orsaken till att Schulman är upprörd i slutet av texten.

“Hävda inte rätten att vifta med svenska flaggan i tid och otid…//…Pracka inte på Sverige på människor…//…Tänk också på att några av dessa har kommit hit, i flykt. Visa respekt för dem. Och kämpa mot dem som vill stänga gränserna i svenskhetens namn. Om Sverige tas över av nationalister så kommer vi aldrig att ge upp”

Vad Alex Schulman på Expressen menar med de sista orden får han säkert tillfälle att besvara, men att motståndet mot nationalismen kommer att fortsätta kan tolkas på flera sätt.

Expressen

Fast kanske att Alex Schulman borde använda tiden på Expressens redaktion till att fundera. Om han nu raljerar över Ann Heberlein och alla som han placerar i facket nationalister, vad säger han då till alla anhöriga och anhängare till Benazir Bhutto, oppositionsledare i Pakistan, som avled efter ett självmordsattentat 2007. “Hon var beredd att dö för sitt land”, sade Billy Butt till Expressen efter att han haft ett långt samtal med henne 1990.

Vi får ju heller inte glömma den av Expressen flitigt anlitade Özz Nujen som i en chatt på TV3 2014, förklarade att han skulle kunna dö för sitt Kurdistan.

Att vara nationalist är i mångas ögon, inklusive Alex Schulmans, endast okej om man inte är vit och västerländsk. Är du vit och västerländsk är nämligen nationalism synonymt med rasism. Hade det inte varit intressant att läsa Alex Schulmans reaktion om Alice Bah Kuhnke (Mp) hade twittrat att hon är “beredd att dö och döda för Sverige”?

15 thoughts on “Schulman förfasas

 1. “DET intressanta med A.S artikel”…Det är att han ger oss bilden av vem han som person verkligen är. Det gäller även övriga skribenter på de verser medier runt om i Sverige. Det dom kanske inte tänker på är att dom blotta sitt innersta. Jag vill påstår att det har sina fördelar att känna en person på djupet det är först då man verkligen vet vad man har personen. Som exempel i detta fallet. Jag vet nu att Alex Schulman inte är svensk och att han aldrig någonsin skulle lyfta ett finger för att försvara Sverige eller det svenska folket, jag vet också att han inte är det minsta stolt över att vara svenska vilket leder till att man heller inte känner någon som helst stolthet över den svenska historien och landet Sverige.
  MIN PERSONLIGA SLUTSATS ÄR ATT HAN ÄR DEN PRECIS RAKA MOTSATSEN TILL DEN SOM ÄR NATIONALIST OCH ÄLSKAR SVERIGE FRÅN TOPP TILL TÅ OCH UTAN MINSTA TVEKAN ÄR BEREDD ATT DÖ ELLER DÖDA FÖR SITT EGET FOLKET OCH LANDET SVERIGE. NÄR EN PERSON KÄNNER SÅ KAN DET ENDAST BEROR PÅ ATT HAN SER SVENSKA FOLKET SOM SIN EGEN FAMILJ.

  JAG TYCKER ATT MAN INTE SKA TILLÅTA MÄNNISKOR SOM I SJÄLVA VERKET ÄR SVENSK HATARE ATT SKRIVA ARTIKLAR PÅ LEDARSIDOR FÖR DET GÖR KNAPPAST LANDET STARKARE SOM NATION. OCH DET KAN INGET ANNAT ÄN LEDA TILL NÅGOT MYCKET NEGATIVT.

 2. har någon hört denne jubelidiot förfasa sig över Akilovs bravader?
  över Ikea Mördarens offer, alla gruppvåldtagna kvinnor,
  nej då håller denne uppblåsta nolla käften, men han känner
  obehag när någon uppmanar oss att dö för landet.
  Att kvalitetskraven har försvunnit på dem som skriver på
  Expressen har nog ingen missat.

 3. En av det uttalat folkfientliga publicistgardets mest notoriska nationsbelackare har begått ännu en infantiliserad immoralitet i den groteska globalismens oheliga namn, och kvider över faktum att det alltjämt existerar en, om än i blygsamt exponerad omfattning, naturlig försvarsinstinkt och självbevarelsedrift i den humanitära stormaktens feministgegga, genom vilken vi tvingas vada fram med den stinkande sötsliskiga sörjan upp över knäna.

  Anar vi ett paradigmskifte där den kusliga kåsösen Schulman tvingas ställa sin välavlönade plats till förfogande för en rekorderlig karl med båda fötterna på jorden och med en sund syn på journalistikens etiska regelverk?
  Det vore väl fan så angenämt som omväxling!
  Andreas 🙂

 4. Undrar över att växter och däggdjur kan vara invasiva men inte däggdjuret människan. Mårdhund, svartmunnad smörbult samt lupiner är invasiva och skall bekämpas. Har aldrig hört att en mårdhund har mördat eller för den delen våldtagit några. Lupiner är mycket vackrare än de flesta av de hominider som har tagit sig till vårt land med berättelser som slår t.o.m “Tusen och en natt”

 5. Inte hävda rätten att vifta med vår flagga i vårt eget land, att inte enligt journalisten på blaskan pracka på Sverige på människor.
  Vi ska alltså därav visa respekt?

  Vilka är det som prackar på vilka och brister i respekt egentligen?
  Vrider på saker och ting 180 grader gör man.

 6. Om kriget kommer då kommer man se AS springande gråtande med tummen i munnen och ropande på mamma, och tummen lämnar inte munnen när han ropar på henne.

 7. Anders Lindberg är ju kungen men Schulman och Lars Lindström kämpar hårt om silverplatsen nu när Virtanen fick kicken. Dessa knäppskallar kräker ju ur sig så mycket skit så det luktar ända till Kina.

 8. Bra skrivet , Stefan K.

  Alex Schulman personifierar själv, i högsta grad, obehaget i Sverige.

  Ann skriver själv om detta på ledarsidorna. Med rubrik ,”Något att dö för, något att döda för”.

  Inledningsfrasen är…….

  “Får man lov att älska sitt land? Ja, kanske. Om du är kurd och heter Soran Ismail kan du skriva en bok om att du älskar ditt hemland, om ditt behov av en egen plats på jorden, av att höra till, förstå, känna dig hemma i språket, lukterna, smakerna, färgerna. Jag förstår det behovet och den kärleken.”

  Läs hela här……

  https://ledarsidorna.se/2018/06/nagot-att-do-for-nagot-att-doda-for/

 9. Finns det fortfarande folk som läser “skittidningarna” Aftonbladet och Expressen?
  Någon som känner någon, kanske?????

 10. Mitt i prick.
  -Men vem bryr sig egentligen om vad navelskådande indoktrinerade miljö-marxister tycker och tänker. Deras röster och propaganda är helt irrelevanta. Allt större del av befolkningen inser att ljuger så fort käften öppnas.

 11. Expressen har ett väldigt (o)lustigt urval av krönikörer eller vad sägs om Alex Schulman och Özz Nûjen?
  Expressen liksom Aftonbladet är en skam för Sverige.

Kommentera