Stäng

SVT ”glömde” att rapportera att de 9000 afghanerna får stanna

PUBLIC SERVICE. I torsdags fattade Sveriges Riksdag beslut om det kritiserade lagförslaget att 9000 ljugande afghanska män utan asylskäl ska få stanna i Sverige om de går på gymnasiet eller skaffar sig ett jobb. 

– Pettersson ber om ursäkt, men jag missade totalt att SVT inte sände ett enda inslag på TV om detta, men hade med några rader på webben.

SVT prioriterade helt enkelt annat. Akilov fick sin dom och det känns riktigt att sända, men man lade ansenlig tid på ett reportage om ett feministiskt rock-kollo för unga tjejer vilket inte hade gjort något om det fått vänta en dag eller två. En debatt om vinster i välfärden mellan vänsterledaren Jonas Sjöstedt och KD-ledaren Ebba Busch Thor känns heller inte viktigare än afghanerna.

SVT vill helt enkelt inte sända sådant som riskerar att missgynna regeringspartierna…

Läs mer på Samnytt…

Här är ett av ”barnen” som nu ska gå på gymnasiet med 16-åriga flickor…

18 reaktioner på “SVT ”glömde” att rapportera att de 9000 afghanerna får stanna

 1. Det är verkligen fasansfullt allt detta med de 9000 odjuren. Inte nog med att vi redan har miljoner ZABN-odjur inom våra gränser, nu tillkommer även dessa. Det är verkligen Satan med sina Judas som styr. Måtte det komma ett räfst och rättarting där dels alla odjur tas om hand och grävs ner inklusive alla Judas.

 2. Det är kanske normalt. När man så fräckt ödslar allmänhetens pengar vill man inte skylta med det om man slipper. SVT och riksdag är ibland ett och samma väsen. Se även ett av många bra föredrag på swebbtv, som tydliggör bedrägerierna: http://www.swebbtv.se/program/foeredrag
  Klicka på full version av ”Det stora bedrägeriet”

 3. SVT ”glömmer” ofta när det passar. Förtroendet sjunker i varje mätning som görs.
  SVT bryr sig inte ett dugg eftersom de oavsett hur många tittare de har vet att de har en garanterad intäkt på många miljarder årligen bl.a. genom att även de som väljer att inte titta på SVT måste betala till deras verksamhet.
  De vet även att ingen politiker vågar kritisera dem eftersom denna politiker omgående skulle anklagas för att försöka styra public service och paralleller omgående skulle dras till länder som Polen.
  SVT skryter ofta om att de granskar och avslöjar men vem granskar SVT? Granskningsnämnden? 😆😆😆😆😆

  1. Var vänlig och ta bort det med Polen.
   I Polen väljer folket Sejmen (regeringen).
   Och statliga TV ägs av en stiftelse, exakt som i Sverige.
   I Polen väljer Folket presidenten.
   I Polen väljer folket stadens borgmästare.
   Och varje större gata i staden väljer sitt kommunalråd, som har insyn i vad borgmästaren gör.

   Att kommunisterna skriker sig hesa och ljuger och protesterar när de förlorat makten, är väl inte så konstigt.

   När fick du välja borgmästare sist?
   När fick du välja President sist?

   Att Svensk media kastar skit på Polen är väl inget att lita på.
   Besök själv det nya Polen.

   1. Det var ingen kritik av Polen från min sida men i ”opartiska” SVT nämns just Polen och dess public service som ett skräckexempel på där politikerna går in och styr innehållet.
    Jag har sett TVP via satellit men kan inte språket så jag kan inte bedöma innehållet men alltid lika hjälpsamma SVT kan uppenbarligen det.

 4. S genomför detta för att kunna hålla sin regeringspartner mp röstningsvillig till budgeten. Det bottnar i att de inte ens kan samtala med rasistnazistfascisterna SD.

  Priset för att inte samtala med SD är bl a att tillåta oidentifierade män med högst oklar bakgrund som ljugit om sin ålder, våldtagit och begått andra kriminella handlingar gå i skola med barn. Barnens och lärarnas förutsättningar för skolarbetet förändras radikalt.

  Priset för att S inte kan samtala med demokratiskt valda partier betalas av svenska ungdomar som får sin skolgång försämrad genom att plats bereds för vad man redan nu vet mycket studieobegåvade och omotiverade personer. De svenska ungdomarna tvingas omvandla sin egen utveckling till att bli integrationsoffer. Ett högt pris för människor som aldrig fått rösta.

  S kommer att få betala för sin oförmåga att samtala med representanter för en betydande del av svenska folket. Makten kommer att glida ur deras händer. Det är bra eftersom de missköter den och många oskyldiga drabbas av dåliga beslut.

  Slut nu på inkompetenta ministrar?

 5. I en annan del av Europa påkallar kompetens ett högt värde:
  https://elpais.com/elpais/2018/06/06/inenglish/1528285458_728200.amp.html?__twitter_impression=true

  Vår utbildningsminister (universitet)?
  ”Kunskap är grunden för en positiv samhällsutveckling och vårt främsta internationella konkurrensmedel. Sverige ska konkurrera med kunskap och kompetens – inte med låga löner.”

  CV Helene Hellmark Knutsson (S) (utsedd av Löfven):
  Utbildning
  Universitetskurser motsv 60 p i historia, 1990–1993
  nationalekonomi och statistik
  Gymnasium, humanistisk linje 1985–1989
  Grundskola 1976–1985

  3-årigt gy tog 4 år?
  60 p (3 terminer) tog 3 år

  Start på politisk karriär? Ombudsman LO 1990-2001 + 2010

  Vad såg Löfven för kompetens av värde i utnämningen? LO-kopplingen?

 6. ”Det bestämmer min framtid. Då kan jag leva som en människa”.

  These two sentences sound like decent, coherent speech only if you do not see the ugly face. Who puts words into the mouth of a sand lizard like that?

 7. Missa ej Lennart Matikainens föreläsning -”Polis i kaos inför flyktingvågen”. https://www.youtube.com/watch?v=5mjApj7MXBs
  Allt där är intressant, men särskilt vid 10.45 där han talar om de ensamkommande afghanska fejkbarnen. Lennart har under många år arbetat som coach inom polisen och har därigenom en ganska god inblick i denna organisation.
  Han talar om att de afghanska barnen inte direkt är några ”kumbaya-typer”, Om hur de satt skräck i redan etablerade knarklangaregäng då de istället för att skjuta folk i benen föredrar att sätta kulan direkt i huvudet. ”Fasadklättrare, pensionärsrånare, våldtäkter på festivaler, vilka tror ni att det är enligt polisen?” Ledtråd; börjar på A, och nu har vi tack vare vår hjärndöda Sverigehatande regim 9000 av dem här (+ alla som kommit tidigare).

 8. SVTs kommunikations chef Mörtsell hotar samnytts redaktion för att de skrivit sanningen. Denna chef kommer från extremvänte rorganisationen Rättviseförmedlingen. För att få jobb på SVT måste man ha meriter från någon vänterorganisation. Inte underligt med en VD Hanna Stjärne som ju är ren avgrunskommunist.

  1. Är alla kommunister dumma i huvudet, dom kan inte
   peka ut ett enda land som haft detta vridna system,
   och som fungerat, ändå jönsar här runt sådana figurer och viftar med den gamla Sovjet symbolen Hammaren o Skäran?
   Kommunism innebär, inget fungerar, tomma butikshyllor,
   håglöshet bland befolkningen om ni inte blir övertygade
   kan ju fråga polacker, Östtyskar Ungrare, Rumänien
   hela det forna Jugoslavien, Ryssar??? Varför har dom inte
   kvar detta underbara samhällssystem?? Eller varför inte
   höra med Venezuela som är det senaste exemplet på
   vad detta galna system gör med folk? Men i Sverige
   springer det omkring tokjävlar o gapar om mer Kommunism?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: