Alldeles för många patienter för tandvården


TANDVÅRD. Det saknas 300 stycken tandläkare i landet. Med stora pensionsavgångar och fler unga och äldre med behov av tandvård är situationen nu akut enligt Folktandvården.

I Dalarna kan det ta upp till sex år att få en tid. – Det är väldigt problematiskt. Risken är att små hål blir stora hål och att det går vidare till rotfyllning, säger Karin Gunnars Hellgren, tandvårdschef i Dalarna.

Utöver 300 tandläkare behövs lika många tandhygienister och ett 80-tal tandsköterskor. Men i dagsläget går det inte. Därför vill Folktandvården se fler utbildningsplatser.

Sveriges Radio…

-Pettersson noterar att Folktandvården i Dalarna lyckas klara de akuta besöken, alltså många asylsökande för 50 kronor styck och att man anställer tandläkare från Portugal. Var är kompetensregnet från Syrien?

Allvarligt talat är det ingen större brist på tandläkare, utan alldeles för många patienter som i sin tur beror på en idiotisk invandringspolitik.

Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!

När ska politikerna och journalister fatta det? Eller fattar de men är för fega att ta tag i problemet.

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.


9 responses to “Alldeles för många patienter för tandvården

 • Danne

  Det förklarar varför folktandvården lade ner i närheten trots stora behov.
  Nu får de som vill ha hjälp vända sig till andra enheter med mycket längre väntetid.
  Hur länge ska massmedia spela med i denna bisarra cirkus? Förtroendet för dem är redan så lågt att det blir omöjligt för dem att återfå någon form av trovärdighet

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Varför skulle lilla Sverige äga skyldighet att ansvara för all världens tandstatus? Lika obegripligt som omöjligt att verkställa.
  Exorbitanta pretentioner med feminismens fatala förtecken hotar hela samhällsordningen, tilltron och tillgången till den samlade vårdapparatens olika funktioner.
  Andreas.

  Gilla

  • Ama Tona

   Snyggt Andreas ..Vi får väl skicka alla feminister som tycker att vi inte behandla alla enligt ”likavärde” till Afghanistan, länder i Afrika och Mellanöstern där de tar väl hand om kvinnor, de kommer att få andra saker att tänka på en tänder iallafall

   Gilla

 • KENT

  Orsak och verkan verkar vara ett svart hål hos beslutsfattares tankeförmåga.
  Förmodligen så kom inga med så låg kompetens som tandläkare?

  Gilla

 • Mm

  Det fattar inte politrukerna i sandlådan, de kommer kanske att fatta det om SD, AFS kommer in i riksdagen med majoritet. Och de små männen i sossepartiet o nya moderaterna måste börja samtala med folk.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det var någon som sa att migration och välfärd inte hörde ihop.

  Kan ha varit en sosse………….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: