72 procent av invandrarna tycker att integrationen fungerar dåligt


INVANDRING. Sveriges radio har hårt konkurrens med SVT när det gäller att sprida desinformation, men ibland håller de samma ”höga” nivå. SR lyckas få en ren katastrof-rapport att låta bra i rubriken. 

Boende i de 61 områden som polisen har definierat som utsatta har en mer positiv bild av hur integrationen fungerar än befolkningen i stort. Det visar en undersökning som Novus gjort på uppdrag av SR. 

Av de som bor i utsatta områden tycker 28 procent att integrationen fungerar bra eller mycket bra, enligt undersökningen. Motsvarande siffra för allmänheten i stort är 10 procent.

– Vi tror att det kan finnas en förklaring i att man dels har mindre erfarenhet av de här områdena om man inte bor där, säger Liza Petterson, opinionsanalytiker på Novus, till SR.

-Pettersson noterar att av 2000 tillfrågade har ungefär tio procent svarat, bara det gör ju undersökningen värdelös. Det är garanterat inte dem som är sämst integrerade som svarar så sammantaget kan de konstateras att integrationen är en katastrof, vilka rubriker Sveriges Radio är sätter…

 • 2000 tillfrågade
 • 200 svar
 • 56 tycker integrationen fungerar bra
 • 2,8 procent av de tillfrågade tycker integrationen fungerar bra…

Sveriges Radio


8 responses to “72 procent av invandrarna tycker att integrationen fungerar dåligt

 • gamgubben

  Om du inte kan leva och agera som du gjorde i ditt forna hemland, då kanske de anser att integrationen misslyckats. Om du dessutom blir påkommen med att fuska så har du bevis för att du är diskriminerad vilket ökar motviljan till dina värdar. Detta är naturligtvis antaganden som enligt PK – isterna är gripna ur luften och inte relevanta för den rådande situationen i Sverige.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Integration motsvarar numer endast ett nominellt begrepp och tillämpas blott som ett psykopolitiskt instrument, i syfte att dirigera befolkningen in i en given föreställning utan praktisk relevans.

  Den införlivande socialpolitiska kosmetikan har spruckit och blottat den forcerade migrationens fula och frånstötande anlete, oaktat det faktum de moraliskt förfördelade samhällsaktörerna vältrar sig i integrationsprojekt och vägrar hantera den bistra sanningen.

  Det har de facto aldrig funnits några seriösa ambitioner inom politikerskrået att verka för ett effektivt integrationsarbete, då sådana ansatser skulle gå stick i stäv med de order som utfärdats från högre ort och där den importerade vålds- och klankulturens jurisdiktioner bevaras.

  Att inbilla sig något annat vore i paritet med att hävda att ärkebiskopen valt den teologiska banan utifrån en inre övertygelse som kallat till att predika Guds ord, att hon gjort karriär genom evangelisation och att värna om de kristna församlingarna.
  Not bloody likely!
  Andreas.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det beror ju också på vad man menar med integration!

  Dom har varit på försäkringskassan och nu kommer pengarna punktligt varje månad utan krav på motprestation, vad mer kan man begära?

  Eller så menar dom att det är vi svenskar som ska integreras och då funkar det ju enligt planen!

  Gilla

 • Kattsand

  Det märks att det är valår: att det är något mindre andel bland boende i så kallade ”utsatta områden” som är negatva till hur integrationen fungerar överdriver man och gör propaganda som säger att integrationen egentligen fungerar så bra så…

  Gilla

 • eva

  Och var skulle de placerat mig, etnisk svensk, som inte vill integrera mig? Finns nog inte i deras mentala föreställningsvärld.

  Gilla

 • age

  Nu är det verkliga ordet för dessa ockuperade
  områden, ”no-go zooner” helt uteslutet i alla texter.

  Kanske behövs undantagstillstånd och upprensningför att ”integrationen” ska fungera?

  Alternativt att vi hjälper de som har svåer att ”intgreras” i vår kultur, att få en intensiv hemlängtan till sin egen ”integration”?.

  Håll Sverige rent!

  Gilla

 • Erik Bergman

  Det kanske är så att de invandrare som är nöjda med integrationen inte vill ha integration och därför är nöjda.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: