När ska förluster i välfärden förbjudas?


SKATTER. I går röstades vänsterpartiets och regeringens förslag om att begränsa vinster i välfärden ned i riksdagen av Sverigedemokraterna och alliansen. Läs mer här. 

-Pettersson tycker det borde vara betydligt viktigare att diskutera slöseriet med skattemedel och förluster i välfärden.

Mängder med offentliga skolor, vårdcentraler och äldreboenden klarar ofta inte sin ekonomi. De går med förluster vilka skattebetalarna behöver täcka upp. Förlusterna döljs ofta istället för att öppet redovisas.

Hur ofta har vi inte läst och hört om offentliga satsningar som blir mycket dyrare än beräknat. Där skattebetalarna får ställa upp.

Malmö, till exempel redovisar varje år en liten vinst, trots att de i praktiken går med brakförlust. Hur kan Sveriges tredje största stad gå back med över fem miljarder utan att Jonas Sjöstedt blir skogstokig? Eller Göteborg? Eller…

Måste Stefan Löfven tjäna två miljoner om året?

Är det inte bättre att betala någon en summa pengar, kontrollera att överenskommet jobbet är gjort och vara nöjd sedan. Än att slösa bord miljard efter miljard på att sakna sunt förnuft…


8 responses to “När ska förluster i välfärden förbjudas?

 • Lars

  Finansminister Magdalena Anderssons (S) har gått på offensiven och vill att Portugal skall höja skatterna så att det inte blir någon skattekonkurrens i EU. Skulle vi inte istället sätta just Sverige i konkurrens med alla andra EU länder att sänka skatterna och öka resultaten när det gäller ”skola och välfärd”. Nu kan ju regeringen göra precis vad dom vill, behöver dom mer pengar plockar dom bara åt sig, och skär ned på pensioner och välfärd. Pengarna går istället till ”program” som massinvandring som liknar Mao’s program, som alla var katastrofer. Sätt som i konkurrens. https://www.sydsvenskan.se/2018-06-08/talamodet-slut-med-portugals-skattepolitik

  Gilla

 • ruben

  Bra påminnelse, vem minns inte det här: https://www.dn.se/sthlm/landstinget-har-upphandlat-strumpor-for-6000-kronor-per-par/
  Om vinster i välfärden innebär att vård eller skolor blir billigare och bättre skötta än kommunerna eller landstingen lyckas med så är det bara fördelar. Det finns så mycket annat sanslöst slöseri, som behöver stoppas i första hand.

  Gilla

 • Nicklas

  Förluster i välfärden är garanterat mycket blygsamt i jämnförelse med Förluster som massinvandringen medfört.

  Gilla

 • Mm

  Hitte-på partiet tillika stollepartiet MP har många miljoner på sitt samvete. Förbifarten i Stockholm med alla kontrakt skrivna rev de upp i 6 månader, MP önskade ett år, för att kolla om de kunde avsluta detta. Kostnad 50miljoner, en MP politikers våta dröm. Nu är arbetet i full gång enl tidigare avtal. Det borde vara möjligt att kräva MP på 50miljoner eller stollan som fick igenom det i Stockholm stad fullmäktige. Nästa lilla tok krumsprång stod sossarna för. Enmansutredare för att kolla om Bromma flygplats verkligen skall vara kvar. Den frågan är utredd för dyra kostnader både på tvären och längden. Gällande avtal är till 2032 kan vara längre. Naturligtvis ingen ändring, vet inte kostnad men det var någon avdankad sosse och de är ju kostsamma för skattebetalare. Någon miljon blev det säkert. Allt detta slöseri med mina pengar, de skall be mig om jag vill bidra med något. Ylva Johansson är mycket pigg på att gödsla med pengar till invällarna för jobbskolning. 0 personer ut i produktion, kostnad tror jag var 139 miljoner. Som sagt de är kostsamma våra politiker med alla sina benefits, feta avgångsvederlag, ännu fetare löner o pensioner. Höga kostnader för taxiåkning, flygresor ffa tokpartiet MP

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vänstern i Sverige har ALDRIG insett att ett företag kan ha goda år liksom dåliga. De har varit vana vid att skumma grädden av mjölken på de svenska företagens bekostnad.Ett företag bör ha starka muskler när sämre tider råder men det allmänna kan alltid höja skatten.

  Gilla

 • Billy Boy

  Obegripligt att de enkelspåriga slöseri-politikerna saknar förmåga att ta itu med denna viktiga s k ”utmaning” …

  Vad menar egentligen Stefan Löfven (S) med det här budskapet …?

  Gilla

 • ossie

  Vi behöver snart inte bry oss om vinster eller förluster i välfärden för den finns snart inte mer. Tack Svetsarn & Co

  Gilla

 • Punto

  Att det ska behövas en Pettersson för att väcka denna tanke. Vad tusan har vi alla professorer, tankesmedjor, experter och samordnare i regeringskansliet, redaktioner, politiska partier till?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: