Stäng

Gängledaren städade utan lön – nu kräver han betalt

BROTTSLIGHET. Gängledaren Geofrey Kitutu, 42, lagade mat, städade och tvättade i fängelset. Han trodde att han skulle få betalt – anstalten menar att han gjorde det frivilligt och gratis.

– Det låter inte klokt, säger Kitutu som kräver betalning retroaktivt.

20180606_153524

Gängledaren Geofrey Kitutu blev en fri man förra sommaren, efter åtta år i fängelse.

Kitutu, känd som ledaren för det kriminella gänget Original Gangsters, avtjänade ett straff för rån, försök till utpressning och grovt narkotikabrott. Den 20 augusti släpptes han villkorligt.

Under tiden på Kumla jobbade Geofrey Kitutu med underhåll på anstalten. Det handlade om städning av anstaltens lokaler, tvätt och matlagning. Nu vill han ha betalt för det, visar handlingar från Förvaltningsrätten.

Kitutu menar att han jobbat med sysslorna dagligen under i princip hela sin tid på anstalt. Han begär retroaktiv ersättning, sammanlagt 14.586 kronor.

Kriminalvården har avslagit gängledarens ansökan, nu avslår Förvaltningsrätten hans överklagande.

Läs vidare på Expressen…

-Pettersson tycker det är självklart att grabben ska ha betalt. Ge honom 14.586 kronor men passa samtidigt på att kräva betalt för mat och husrum på ”hotellet”.

En svensk fånge kostar runt 3.000 kronor per dygn, på vissa anstalter det dubbla, men vi ska inte vara knussliga. 8 år är 2920 dygn á 3.000 kronor blir 8,7 miljoner.

Kostnaderna på svenska anstalter är ett skämt, varför inte ta in anbud från andra länder…

Går det inte att byta plats på äldre och kriminella?

 

TIDIGARE 2017-01-27. Så har det gått för de svenska maffialedarna

INVANDRARVÅLD. Mördade, försvunna, på flykt, i fängelse och jagade av myndigheterna. Gänglivet leder inte sällan till förstörda liv. Expressen har granskat vad som hänt med 15 tongivande gängledare från 90- och 00-talet.

svenska-maffialedarna

-Pettersson ska inte lägga ned så mycket arbete på det utan nämner bara namnen på ”svenskarna…”

 • Daniel ”The Hood” Fitzpatrick byggde i mitten av 90-talet upp fängelsegänget Brödraskapet – är mördad.
 • Ratko ”Cobra” Djokic sköts till döds av en mordpatrull på en parkeringsplats i Skärholmen i maj 2003.
 • Goran Kotaran sitter i fängelse i Bosninien dömd för mord.
 • Naser Dzeljilji, jagas av försäkringskassan för en miljon i felaktigt utbetald sjukpenning.
 • Thomas Möller, jagas av myndigheterna för skatteskulder och påstår sig vara skriven utomlands.
 • Milan Sevo har utvandrat till Serbien och kallar sig ”internationell affärsman”.
 • Denho Acar driver ett gym i Turkiet.
 • Rade Kotur har flyttat utomlands.
 • Mehdi Seyyed är idag Bandidosledare
 • Jim Tinndahn har återvandrat till Danmark.
 • Jan ”Clark” Jensen, försvunnen spårlöst. Troligen mördad.
 • Daniel Saukkoriipi sitter på behandlingshem.
 • Geofrey Kitutu sitter på Kumla.
 • Süyar Gürbüz misstänkt för rån men fri.
 • Daniel Maiorana, åtalad efter polisjakt nyligen.

Vi kan konstatera att bortalaget vinner med 13-2 (eller 11-4 om vi räknar danskarna som svenskar) över ”svenskarna”. Nåväl så brukar det se ut när bortalaget spelar…och de senare generationerna har väl knappast blivit bättre.

13 reaktioner på “Gängledaren städade utan lön – nu kräver han betalt

 1. Nu kommer domen mot den omhuldade och massmediala favoriten terroristen Akilov !
  Blir det inte en friande dom så väntar en tids vistelse på en dyrt fint och välservat hotell som drivs av Kriminalvården där god omvårdnad flödar dygnet runt, det kommer definitivt inte att gå någon nöd på denna mördare i lekstugan innanför murarna, brottsoffren glöms naturligtvis helt bort när domen fallit då är det bara focus på att terroristen A inte far illa eller mår dåligt i de kriminellas paradis Sverige.
  Känns bra att efter drygt 35 år som fångvaktare snart gå i pension och slippa se allt vidrigt daltande och fjollande med dagens totalt respektlösa kriminella parasiter som numera av en ynklig ryggradslös och politiskt korrekt chefsledning får det de vill genom att hota och skrika kränkning och rasism.

 2. Är det exempel på vad Sverige efterfrågat? Jag ser ingen raketforskare eller hjärnkirurg i den bilden. Vem tog honom till Sverige? Har myndigheterna kollapsat totalt? Jag tror att valet i september är Sveriges räddning.

 3. Den luttrade delinkventen håller sig förmodligen med ett ståndsmässigt harem av bedagade batikhäxor, barnkära blomsterhattstanter och liderliga löptikar inom komfortabelt räckhåll, för att tillgodose det dagliga behovet av kojplats, kontanter och kussimurra, varför vederbörande icke lidit någon större skada.
  Den enda lön han gjort sig förtjänt av är en returbiljett för återfärd till det ursprungliga habitat från vilket han förirrat sig.
  Andreas.

  1. Tack Andreas, det var underhållande fick verkligen ett härligt och befriande skratt !

   1. Andreas – Dazzling Mind !

    Yeaaa, I laughed my head off, but I had to look up the word ”kussimurra” in Thesaurus of slang, Swedish version, and then I laughed again like a discombobulated fool. I almost gagged.
    Peace and no rain in Spain, mainly on the plain.

 4. Ut med sådana här individer, vi behöver inte kriminella utlänningar i Sverige! Men 87:an har valt en Riksdag som kommer att bevilja 9000 Afghanska kriminella rätt till asyl trots att de inte har asylskäl. Det slutar illa för vårt land med SOCIALDEMOKRATERNAS politik!

 5. Listan visar ett axplock av dem som Löfven påstår kommer att löna sig lite längre fram.

 6. Tror idioten att fängelsevistelse är ett yrke? Jo en
  lön bestående av en enkel resa hem till det land han kom ifrån
  kan han få betald, det lönar sig för samhället.

 7. I de kriminellas paradis Sverige är det bara för en stackars missförstådd och dessutom förmodligen också oskyldigt dömd brottsling att hävda kränkning, rasism eller strid mot de mänskliga rättigheterna så trillar betalningen i detta fall garanterat in och dessutom retroaktivt, Magda öppnar gärna sin välfyllda skattekista för vissa !
  Detta är naturligtvis inget som s.k vanliga hederliga arbetande infödda svenskar skulle kunna göra och hävda, skillnad på folk och kriminella.
  Blir tveklöst en röst på AFS i September !!!!

 8. Jag håller med. Ukraina kan få betala av den miljarden, som vår slösaktige statsminister lånade ut till landet, i form av fängelseplatser. Då kanske kriminaliteten sjönk drastiskt i vårt land.

 9. Figuren på översta bilden, vad är det för fel på Sverige………..jag blir rädd.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: