Upploppsliknande storbråk på högstadieskola i Degerfors

SKOLA. Polisresurser från stora delar av Örebro län skickades till Stora Vallaskolan i Degerfors vid lunchtid på måndagen. Personal vid skolan larmade om ett upploppsliknande bråk på skolgården mellan två grupperingar bland eleverna. 

Det tog cirka 15 minuter innan första polispatrull skall ha funnits på plats,och då skall det upploppsliknande bråket klingat av på skolgården. Dock var det en mycket tryckts stämning vid skolan och i samhället Degerfors, varför den polisiära närvaron finns kvar.

Skolan stängde efter bråket och samtliga elever skickades hem. Enligt polisen blev det då spänningar i de centrala Degerfors, där olika grupperingar drev omkring.

Skolan kommer efter det upploppsliknande bråket hållas stängt även på tisdagen. Detta för att skolledning och personal skall kunna utarbeta strategier för att kunna avsluta skolåret utan ytterligare bråk.

Nyhetsbyrån

NWT.se

Vid midnatt under måndagskvällen larmade flera personer polisen om ett pågående bråk på Medborgargatan i centrala Degerfors. Flera grupperingar deltog i bråket som polisen kopplar samman med oroligheterna på Stora Vallaskolan tidigare under dagen, detta enligt SVT. 

-Pettersson noterar att ingen, varken media, skolan, kommunen eller polisen säger vilka dessa ”grupperingar” består av för folk men på Facebook finns det en hel del kommentarer som leder oss på rätt spår.

Dessa kommentarer går ut på , släng ut dom, stäng gränsen, jävla muslimer och så vidare…det är med andra ord en vanlig ort i det nya Sverige.

Degerfors är en bruksort i landskapet Värmland, Örebro län med drygt 7000 invånare.

En gång tillhörde Degerfors den svenska fotbollseliten och har två andraplatser i allsvensken och en cupseger bland meriterna. Några profiler i klubbens historia är Ralf Edström, Sven-Göran Eriksson, Tord Grip, Eric Hamrén, Olof Mellberg, Bertil Nordahl, Gunnar Nordahl, Ola Toivonen och många fler. Det är inte dåligt för en stad av den storleken.

Numera har profilerna andra namn…

16 thoughts on “Upploppsliknande storbråk på högstadieskola i Degerfors

  1. I Röda Korsets butik I Kalmar köpte jag häromveckan Gunnar Nordahls memoarbok ”Guld och gröna planer” från 1954. Jag är ingen fotbollsfantast, men gillar böcker som behandlar livet I det gamla Folkhemmet och nordbors mote med det underbara Italien! Ja, boken utspelar sig även I Degerfors, men där star inget om några våldsbenägna ”grupperingar”.

  2. Det är väl den Svenska modellen, som börjar ta sin egna oönskade form. För mej är det obegripligt varför någon bygger upp den här typen av samhälle. Måste problemens orsaker döljas, så är det extra allvarligt. Det riksdag och regering inte vill tala om men är delvis ansvariga för, kan det nog inte heller rätta till.

  3. ”Dessa kommentarer går ut på , släng ut dom, stäng gränsen, jävla muslimer och så vidare…det är med andra ord en vanlig ort i det nya Sverige.”’

    Och ett allt vanligare språk på sociala media.

    Bråket startade tydligen också enligt rektorn efter vad som skrivits där.

    • Oavset kommentarer !
      Att Sverige 2018 av någon märklig anledning efter snart 40 år av total okontrollerad massinvandring bland annat består av kriminella mångkulturella s.k stackars utsatta ghetton kan ingen från vänster till höger i detta land förneka trots att vissa från PK-familjen ständigt mörkar och ljuger om detta och det går ju inte heller att förneka att dagens heliga mångkulturella ghetton av någon anledning definitivt INTE existerade när Sverige bara var ett äkta tryggt homogent och kristet land som vi dagens fossiler haft turen att få växa upp i och uppleva.

      • Jag vet inte om jag vill hålla med om att det varit en okontrollerad massinvandring i 40 år, däremot har den varit alldeles för stor de senaste åren. Jag var ganska orolig när det strömmade in nyanläönda och mest män under 2015 och förstod vilka problem det skulle komma att medföra.

        Media, politiker och svenska folket har också erfarit detta och så mycket mörkning är det väl inte längre.

        Den sortens ghetton som uppstått i vissa stadsdelar fanns inte tidigare, och det måste man göra något åt.
        Men det finns mycket annat som inte heller fanns förr, bland annat den elaka och ofta råa tonen på olika sociala media.

        Mina barn går inte i skolan längre men ibland undrar jag vad dagens ungdomar får stå ut med av ren mobbing i bland annat deras mobiltelefoner.
        Journalister, kändisar och andra blir också utsatta, hotade och förföljda av vad folk vräker ur sig bakom ett tangentbord.

        Det anser jag också är ett stort problem i vårt land.

    • Mia….Du är helt DUM i huvudet om du har något, du försvarar asylinvandringen till varje pris hjärntvättat som du är av svenska feminister och vänstermuppar utan verklighetsförankring….Detta kommer att bli värre och värre om vi i Sverige ska styras av Miljödårarna med 4% av rösterna bakom sig….DE BORDE HÄKTAS OCH SITTA PÅ LIVSTID FÖR VAD DE GJORT MOT MITT LAND!!

      • Om det är någon här som tänker själv och inte låter sig hjärntvättas så är det jag. Däremot har jag ibland undrat över hur de flesta här kan tycka så exakt lika om allting utan att ifrågasätta något.
        Om du brukar läsa vad jag skriver så har jag upprepat som en papegoja att jag tycker att Sverige tagit emot för många och att det därför uppstått problem i samhället.

        Men det går bara inte fram.
        Hur kan du få det till att jag försvarar något när jag istället kritiserar det.
        Jag har också betonat att det inte kan ha varit lätt för Löfven att behöva ta hänsyn till MP under 4 år. Att de 9.000 ensamkommande skulle få stanna var inget som han ville.

      • Mia :
        Det var väl en förutsättning om han ville ”leka” statsminister ?

  4. Utgår ifrån att alla inblandade i bråket bara var etniska svenskar och att icke etniska svenskar om det fanns några där blev rädda och kanske försökte avvärja bråket !

  5. Har någon ifrågasatt socialdemokraternas/regeringens plan för hur lång övergången till att Sverige blir styrt av islam?

    Enligt vad man kan läsa på nätet så skrev socialdemokraterna redan 1999 ett kontrakt med Muslimska Brödraskapet att bidra till att Sverige ska bli ett islamland.
    Enligt vad man kan läsa på nätet (”socialdemokraterna kontrakt 1999”) så skulle muslimer beredas plats i alla ledande ställningar i Sverige.

    => Vi har länge haft muslimer i regeringen, t.ex.!

    Grattis alla ni unga som får vara med om ”lyckan” att uppleva ett fosterland, som är styrt av muslimer/islam.
    Era barn och barnbarn kommer säkert att uppskatta det?

    — > eller var det där Sveriges, genom tiderna, största LANDSFÖRRÄDERI ? ? !

    Är någon, möjligen intresserad av att ställa ansvariga till svars för att ha lämnat ut Sverige till ”fiender” (enligt koranen)

  6. Så har då Mellanöstern tagit över även till lilla Degerfors…
    Antar att situationen där är liknande den i t.ex. Boden eller Sollefteå, där folk knappt vågar röra sig utomhus längre. https://petterssonsblogg.se/2018/06/04/detta-hander-i-boden/ (= dagliga våldtäkter av barn och en regimvänlig polis som mörkar och lägger ner utredningar, precis som i England).

    Förklarar möjligen även detta;
    Från Degerfors rapporterades det häromdagen om en tonåring som drunknat medans folk bara stått och tittat på och filmat. Man hade t.o.m. lyft upp barn för att de skulle se bättre! Sedan hade man även hindrat räddningstjänsten när de kom på plats! Vilka svenskar skulle bete sig på det viset? https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/drunkningsolyckan-vuxna-lyfta-upp-sina-barn-for-att-de-skulle-se-battre

    – Kaos och kalabalik vart man än vänder sig i dagens Sverige! Ingenstans går man längre fri från regimens gränslösa ondska…

    -Suck!

  7. Ja och ändå har du glömt den kanske störste profilen av alla.
    ”Skjorta” Bergström,deras målvakt som även deltog i landslaget. Alla eller många av dessa mindre men bekanta orter,besökte Stenbock under sin tid som säljare under unga år. Då ett äventyr,men ett positivt. !
    Samma längst upp i norr,som idag mest utmärker sig med brott av alla arter från främmade arter !
    Och som jag brukar skriva, förändringen har skett under en bråkdel av en mansålder !!!
    Detta var min sista kommentar innan jag lämnar den öppna gränsen mot väst bak mig.Under kommande c:a 14 dagar kommer jag,att söka finna ställen att andas frisk luft,och slippa/höra nya befolkningens vrål, tjat, och skrik !

Kommentera