Expressen, etnicitet och hatet mot svenskarna


MEDIA. En viktig del i det självsanerande medieetiska systemet är de publicitetsregler och yrkesregler som finns samlade i ”Spelregler för press, radio och tv”. Dessa regler lägger bland annat vikt vid att ge korrekta nyheter, att respektera den personliga integriteten och att vara försiktig med namnpubliceringar, enligt Journalistförbundet. Expressens chefredaktör och ansvarige utgivare Thomas Mattsson brukar vara noga med att påpeka hur viktiga dessa regler är och att det är de reglerna som skiljer ”riktiga” journalister från amatörerna på alternativmedia och att man absolut inte ska peka ut etnicitet i onödan. 

Enligt Journalistförbundet publicitetsregler…

10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.

 

”Pratade för 2 min sedan med en vän som var på plats. Kan bekräfta att det var ska vi säga ”icke födda svenskar” men negativ syn på svenska räddningsarbetare som spelade macho och vägrade flytta sig. Om det var 100% medvetet är svårt att säga men ambulans och brandkår tog fram hatet från många på plats. Två familjer skall vara speciellt utpekade som att inte vilja hjälpa till om man säger så.”

Här verkar det som Expressen gör två fel.

  1. Man hänger ut en etnicitet, svenskar.
  2. Man hänger ut fel etnicitet, som så många gånger för

Expressen verkar hata svenskar som beskyller dem för saker de inte gjort…

 


10 responses to “Expressen, etnicitet och hatet mot svenskarna

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: