De riktiga vinsterna på välfärden diskuteras ej

SKATTER. Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att begränsa vinsterna i välfärden som de kallar skolan och omsorgen, dock inte sjukvårdssektorn. Socialdemokraterna räknar med att dra in 4-5 miljarder på detta. 

Nu verkar det som de tre röd-gröna partierna inte får igen sitt förslag.

-Pettersson har dock ett helt annat förslag där det borde gå att spara mer pengar, kanske åtta gånger så mycket med potential för mycket mer.

Världsbanken säger att 32 miljarder av svenskarnas skattepengar skickas utomlands av invandrare. Då inser var och en att bidragen är för höga. Här finns mycket att hämta för Maggan och de andra.

32 miljarder för mycket årligen som betalas ut i bidrag, måste räknas som en rejäl ”övervinst” för att ta ett slitet sosseuttryck. Detta rör sig definitivt om ”vinster i välfärden”, vinster som uppenbarligen inte heller återinvesteras i Sverige. Pengar som hade kunnat användas till något vettigt. Sverige har urusla pensioner och närmare 1 miljon fattigpensionärer, det hade blivit rejäla lyft för alla, om dessa pengar gått dit istället!

Läs mer hos Foliehatten i Teckomatorp…

-Pettersson säger att det är enorma pengar svenska skattebetalare står för, där har vi troligen en anledning till att vissa länder inte vill ha tillbaka sina landsmän. De kan inte arbeta ihop det som bidrag i väst ger. Där är de verkliga vinsterna på välfärden och Sveriges pensionärer betalar och jag skulle kunna fortsätta att räkna upp möjliga besparingsåtgärder men det räcker för denna gång…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

3 thoughts on “De riktiga vinsterna på välfärden diskuteras ej

  1. Vi byter regeringen 2018 , börjar kräva , också av de som kommer hit, det som har byggt upp Sverige : mycket ansträngning, högt moral, ansvar, solidaritet och rättvisa..
    Sen säger vi till FN att det pengar vi skickar,skall vara för att folk skall bygga upp sina länder inte till bistånd för att ha makt över dem, inte heller för att betala regeringarnas korruption eller mutor till ”FN personal”(man kan gott sänka deras fantasilöner också)

Kommentera