De 9 000 afghanska männen

På torsdag röstar riksdagen om de 9 000 unga afghanernas framtid. De kommer att få stanna p.g.a. av att Centerpartiet, socialisterna och enstaka ledamöter från Alliansen tänker rösta för.

I skrivandet stund kan man se debatten live på riksdagens webbsida. Emma Henriksson var precis uppe och avslutade sitt anförande med orden “Jag kan inte låta bli” och syftar på att hon tänker rösta för att de afghanska männen ska få stanna.

Två andra ledamöter bland de borgerliga partierna är liberalerna Christina Örnebjär och Nina Lundström. Bägge tänker gå emot sitt parti och rösta för att 9 000 unga afghanska unga män ska få stanna i Sverige.

Christina Örnebjär kritiserar sin egen partiledare för att han beskrivit lagförslaget som om detta skulle vara en ren amnesti. Varför kritisera då detta är en sanning? Ingen tror på fullt allvar att någon av dessa 9 000 unga afghanska kommer att utvisas när de avslutat sina studier. Självklart kommer de att få stanna och lika självklart är att deras familjer snart kommer efter. M.a.o. är det en ren amnesti, trots försöken att prata bort detta.

Örnebjer säger också att hon inte kan komma hem och se sina barn i ögonen om hon inte röstar för de afghanska unga männens uppehållstillstånd i Sverige. Örnebjer borde fundera över detta. Vill hon som ansvarstagande förälder se sina barn i ögonen och förklara för dem att lögner är ett bra sätt att tilldela sig fördelar?

Trots bevisade lögner kommer 9 000 unga afghanska män att få stanna i Sverige. Kostnaden är inte att förakta. Runt 3 miljarder per år och detta i direkta kostnader och då är inte de afghanska unga männens familjer ankomst medräknad. Orden “ordning och reda” i asylpolitiken har fått en ny innebörd och ett “nej” innebär inte längre ett nej. Regeringens och Allianspartiernas ord om att ett avslag ska innebära att vederbörande ska återvända hem, istället innebär att Sverige kommer att fortsätta vara en magnet för människor från hela världen och att nya incitament hela tiden dyker upp.

Nina Lundström (L) säger just att hon hoppas att någon av de 9 000 unga afghanska männen en dag ska stå i Sveriges riksdag. Säger det mesta. En rad Kristdemokrater säger också i talarstolen att de tänker rösta för de afghanska unga männen. Vi vet vad vi tänker rösta på i september,

Expressen

Låt oss nu hoppas att ingen av de 9 000 afghanska unga männen begår ett grovt brott i Sverige. Om detta skulle ske är dagens debatt om näthat en ljum bris jämfört med den storm skulle uppenbara sig.

Gå in och lyssna om ni inte vill förstöra resten av kvällen.

14 thoughts on “De 9 000 afghanska männen

 1. En fråga var har du hittat uppgifter om dessa kostnader någonstans?
  ” Kostnaden är inte att förakta. Runt 3 miljarder per år och detta i direkta kostnader”.
  En fråga ställd i all vänlighet alltså.

 2. Det finns säkert 9000 vilseledda, naiva, blinda, döva och fullständigt upp i det blå, som kan ta hem var sin, och ansvara, kela samt försörja honom i hela hans liv.
  För det är ju sååå synd om dessa barn 😳 ….. “barnen” har ju smitit ifrån sin mamma, sin lilla syster, sin handikappade granne och sin gamla morfar.
  Så de får vara kvar, medans dessa “barn” får vara här, och få ömhet, kramar, pussar, amnesti och allt de önskar, och det de inte önskar, får dom oxå…..batikhä…

  Jag trodde i min enfald, att det var synd om de kvinnor, barn, handikappade och gamla som var kvar, och saknar nån som strider för dom.
  Men naturligtvis är det sååå synd om dessa “barn” som är i Sverige.

  Kan inte säga detta nog…. VAL 2018…..snälla, för FÖRSTÅND !

 3. Jaja, efter valet kommer de att få åka hem och familjeåterförenas i Afghanistan eller Iran. Sannolikt kommer det även “hemkomst” ske för ett stort antal andra illegala.

  Vad de barnlösa tanterna med vallningar tycker, kommer inte att påverka.

 4. Stackars stackars den lärare som inte godkänner sin afghanelev framöver som då måste lämna landet. Fatta lychningen som kommer och demonstrationer vid skolan..,,, vedervärdigt! Hur hamnade Sverige i soppan, det handlar inte ens om aftghanerna längre utan snarare om snuttefiltar och ”gosedjur” till äldre kvinnor ( o enstaka herrar) känns det som….

 5. Den ansvarslösa massinvandringen kan tyvärr inte stoppas, efter valet kommer en ny tomte, sannolikt Kristersson och han vill göra upp om asylinvandringen med Socialdemokraterna och så kommer det nog att bli. Sveriges befolkning är de som kommer att få ta konsekvenserna av att de röstar på politiker som förstör landet! SVERIGE ÄR KÖRT! Några år till och läget kommer att vara helt katastrofalt! MP+S tror att det finns hur mycket pengar som helst och att det bara är att plocka från träden, de är också en produkt av en ideologi som vi kan kalla för SLÖSA-ekonomin, man lånar till allt utan tanke på konsekvenserna. Det kommer naturligtvis en lågkonjunktur, vi är mot slutet av en brinnande högkonjunktur med en statslåneränta på minus. Räntorna på bostadslånen är rekordlåga. Hushållen är hårt skuldsatta. Den s.k. “välfärden” polis, skola, vård är i kris på grund av massinvandringen och dess effekt på denna “välfärd”. Trots en brinnande högkonjunktur faller svenska kronan som en sten mot andra valutor, snart bortom all räddning. Det kan gå snabbt när lågkonjunkturen kommer, sannolikt efter valet! ALLA STATENS INKOMSTER I FORM AV SKATTER KOMMER ATT GÅ TILL KOSTNADERNA FÖR MASSINVANDRINGEN….! Kronan kan Riksbanken bli tvungen att devalvera, gissningsvis med 35%. Det måste alla förstå att SLÖSA-ekonomin kommer att få konsekvenser, nu har vi en konstlad ekonomi, när HELA SVERIGE SER UT SOM MALMÖ ÄR VI ALLA KÖRDA!!!
  Politikerna 87:an väljer kommer aldrig att ändra sig utan fortsatt stå för “öppna gränser” och massinvandring som pågår för fullt eftersom svenska staten SIGNALERAR bidrag till allah som tar sig hit!!!!!!!

  • Bara en fundering….

   Om det blir som det sägs så….så kanske det blir så att folk börjar, att ta ut alla pengar de har ifrån alla konton, fonder, försäkringar m.m och växla in de mot en stark valuta (kanske inte euron, då den kan falla hårt, när fler länder kanske väljer exit), men en valuta som varit/är stark över tid, och sedan välja ett land som inte öppet redovisar konton, eller kanske ett bankfack i nått av dessa länder, som de kanske väljer, för sin syn på hur ett land ska styras för invånarnas bästa.
   Om detta skulle ske, så kommer valutan falla handlöst, och en total kollaps av landets ekonomi.

   Får verkligen hoppas att så inte kommer att ske….det vore en katastrof för gamla, sjuka och utsatta och för det land som det drabbar.

   Vi får lita på att den nya regeringen, efter valet, är vakna och agerar för landets och invånarnas bästa.

   Får hoppas på förstånd vid valet 2018.

   • Sveriges Riksbank för en farlig linje med att trycka ner kronan, många ekonomer tror att om det inte vänder snart kommer kronan att devalveras! Vi får se…

 6. To my knowledge, Sweden is not a federation of tribes, despite the efforts made by the statesmen and journalists in that direction.
  Sweden is still supposed to be a politically organized body of people under a single government.
  If the government gets corrupted and evil, it is the people that should show courage and take control.
  A most legitimate measure is that Swedes stand united outside the parliament building on Thursday and make clear that the 9,000 (nine thousand !!) candidates to crime are not wanted in your impoverished country.
  You should have done that months ago when the insolent, obstinate liars were occupying the squares of Stockholm and, by pressure, they got free housing and food again. But you did not. When a policeman was stabbed by one of the “sitting strikers” – you did not protest either.
  They will win this time too. They and their Swedish middle-aged nymphomaniac females – with the help of some disgraceful, pathetic political parties hungry for votes.
  I wish to God I were wrong.

 7. Dessa kärringar ska förmodligen ändå sluta i riksdan så de riskerar inte sin karriär. Nåt hopp om att några sossar ska ha så mycket ryggrad som att stoppa detta vansinne finns nog inte tyvärr. Dom kommer att få betala dyrt för detta förräderi i valet i höst.

 8. Tyvärr kommer de 9.000 afghanska männen också att anföras av damen Fatemeh K. som nu kommer att får vind i seglen och hyllas å det gräsligaste.

Kommentera