Stefan Löfven: Slutsnackat om migration


VALET 2018. För att vända krisläget ska S prata välfärd i stället för migration. Det säger statsminister Stefan Löfven (S) i samband med Byggnads kongress i Göteborg. Mer välfärdsdebatt ska även hindra att fler LO-anslutna går till SD, enligt GP.se. 

Enligt Stefan Löfven är huvudförklaringen till att S  tappar i opinionen att debatten handlat om migration, snarare än välfärd.

– Vi har redan hanterat migrationsfrågan och vi har presenterat vilken migrationspolitik vi vill ha långsiktigt. Nu gäller det att få debatten att handla om något annat än migration.

-Pettersson undrar om herr Löfven inte fattat något.

Att diskutera migration är att diskutera välfärd. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt av asyl- och anhöriginvandringen. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!

När ska Stefan Löfven, andra politiker och journalister fatta det? Eller fattar de men är för fega att ta tag i problemet. Det planeras att till år 2025 byggas 700.000 bostäder. Få tror att det lyckas, men om det lyckas räcker det bara till dagens behov och 2025 är vi 1,2 miljoner fler.

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Det har trots allt funnits klarsynta politiker och debattörer även i Sverige. I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander (S) i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström (S) ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein (S) ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson (S) stängde 1989 gränsen ”Sverige var fullt”

Regeringen Carlsson (S) sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson (S) 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Nu är det statsminister Stefan Löfvens tur men han verkar tro att vi kan välja bort asylinvandringen som är större än någonsin…

Ärligt talat var nog Socialdemokraterna klokare förr, för det är nog inte klokt att flytta Mellanösterns tusenåriga konflikter hit eller …anser dagens etablissemang att gårdagens sossar var rasister och främlingsfientliga, eller kanske rent av Sverigedemokrater?

Per Albin byggde folkhemmet på den tiden Socialdemokraterna var som Sverigedemokraterna idag. Ingvar Kamprad möblerade och eftersom Pettersson är en artig man får ni själva fundera på vem som raserar folkhemmet och ta ett beslut den 9 september 2018.


29 responses to “Stefan Löfven: Slutsnackat om migration

 • Åklagaren överklagar inte löjligt lågt straff utan utvisning | Petterssons gör skillnad!

  […] 2018. Statsminister Stefan Löfven vill inte prata om migration i valrörelsen. Han vill prata välfärd och trygghet utan att förstå att det hänger ihop med […]

  Gilla

 • Nader El Ashkar är missnöjd med Sverige rättssystem, vi borde gå på Jimmie Åkesson linje, obligatorisk utvisning | Petterssons gör skillnad!

  […] 2018. Statsminister Stefan Löfven vill inte prata om migration i valrörelsen. Han vill prata välfärd och trygghet utan att förstå att det hänger ihop med […]

  Gilla

 • Nader El Ashkar undrar vad man måste göra för att bli utvisad? | Petterssons gör skillnad!

  […] 2018. Statsminister Stefan Löfven vill inte prata om migration i valrörelsen. Han vill prata välfärd och trygghet utan att förstå att det hänger ihop med […]

  Gilla

 • Krister

  Löfven anser som vanligt att det är han som bestämmer vad vi ska tycka och tänka. En sann sosse mao.

  Gilla

 • Lena

  Bara fakta och ingen överdrift, det är försent för sossarna och hela operetten till styre !
  http://katerinamagasin.se/kara-stefan-lofven-och-socialdemokraterna-har-ni-nagon-aning-om-hur-manga-som-faktiskt-avskyr-er/

  Gilla

 • Niklas R

  Jag hoppas att fler och fler inser att socialdemokrati bara är en light-variant av den röda pestens ideologi som stävar mot samma mål av utplånande av allt vackert och allt bra bara lite långsammare än Lenins ”gräva diken, rada upp, skjuta, gräva igen”-politik. Höja upp värdelösa, korkade, fula osv. Samma mål bara lite långsammare. De som inte har fått den insikten efter de senaste årens politik hyser jag väldigt lite hopp om.

  Gilla

 • Niklas R

  Det finns en annan viktig sak som invandringen orsakar. Livsleda, hopplöshet, att man ger upp, att man inte vill. Jag har helt tröttnat på att delta i detta spektakel av import av ziggar, araber, bruna och svarta och inavlade blandningar av dessa och allt det destruktiva det för med sig. Gatubilden ser ut som Mordor med Orcher, troll och scener ur en Monty Python-sketch med gravida sopsäckar som vandrar runt och allt på vår och våra förfäders bekostnad. Jag har mer eller mindre gått in i något slags mode av att stänga mig inne, vilja fly, inte vill betala skatt mm. Jag känner att den högre moral som jag hade i mig har runnit av mig och jag har blivit cynisk. Från att ha varit högpresterande, öppen och hjälpsam har jag blivit lågpresterande och i princip skiter i allt och så förbannar jag mina idioter till ”med'”människor som faktiskt på dumokratisk väg gjort detta möjligt. Usch, snart vill man bara dö och helst utföra ”den brända jordens taktik” när man går in i döden. Hade jag en stor fet röd knapp på som det stod ”Utplåna detta förbannad idiotfolk” på hade jag lätt tryckt på den nu. Det vore en välgärning. Jag förstår att 700.000 etniska svenskar sedan 1970-talet flytt detta dårhelvete.

  Gilla

  • Lena

   Niklas R :
   Intervju med folk i London, jag vet inte om folk är rädda när de svarar eller att de faktiskt tycker så.

   Gilla

 • Lena

  S har nog förstått att valet inte kommer att gå deras väg……….
  https://ledarsidorna.se/2018/05/i-skuggan-av-fn-rapporten-forbereder-ud-en-svidande-valforlust/

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Förnuft och att lägga ihop 1 +1 i samhällspolitiken. Det är definitivt inte statsministerns starka sida. Det klarar annars de flesta väljare

  Välfärd + Migration = BNP per capita

  Bruttonationalprodukten, BNP, dividerat med antalet invånare i landet kallas BNP per capita. Det är ett mått på ett lands produktion med hänsyn till befolkningsutvecklingen.

  Gilla

 • Fjodor

  Let them eat cake – sade Marie Antionette
  Slutsnackat om migration – sade Stefan Löfven

  Gilla

 • Tony

  Han begriper inte att dessa saker hänger ihop, och hur fan
  ska en som själv förser sig med en lön på 200,000 i månaden
  kunna sätta sig in i hur det är för dem som tvingas leva på
  under tio tusen i månaden, han begriper inget, han bara
  svamlar på!

  Gilla

 • Jag

  En röst på sjuklövern är en förlorad röst ->
  en röst på fortsättning av vanstyret av Sverige,
  en fortsatt ”kolonisering” av MENA-individer,
  en fortsatt försämring av vårt raserade välfärdssystem mm mm
  Vill du/ni ha det så här så rösta på sjuklövern men klaga inte sedan!!
  För mig är sjuklöverns s k ”politiker” landsförrädare!

  En röst på SD kan ge oss en förbättring, ett hopp och en tro på Sverige åter. Ordning och reda!
  Tack Pettersson!

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Snart kräver han slutsnackat om LSS också. Alla frågor där S gjort bort sig i ska nu locket läggas på. Vad säger väljarna?

  Gilla

 • JEX

  Det är svårt att skaka av sig alla misstag och naiva beslut inför folket ,så jävla genomskinligt klantigt regerat under dessa 4 år du har förstört många års bra liv för många. Trodde att livet och välfärden skulle bli bättre men så blev det inte för oss Svenskar när Persson,Ruinfeldt och Löfven rörde om i det Svenska samhället och förstörde Pensioner , försvar , äldrevård , infrastruktur, sjukvård mm mm. Hoppas på SD i höst .

  Gilla

 • Karlsson

  Stefan Lövén.
  Om du står och pissar på skorna så hjälper det inte att klaga på att de blir blöta och uttrycka önskan om att få dem torrare.

  Det hjälper inte ens att tillsätta en speciell myndighet som skapar workshops kring det hela.

  Du måste givetvis sluta pissa på skorna, men vill du inte det så kommer de aldrig att torka!

  Gilla

 • KENT

  I debatten med Jimmie Åkesson i veckan så hade Stefan Löfven bytt ut det ständiga rabblandet av Sds nazistiska rötter mot att han [dvs S] investerar och satsar på välfärden men det gör inte du Jimmie Åkesson. Du vill ha skattesänkningar i stället. Var hans sista mantra att rabbla och det märktes tydligt hur inövat det var. Men vad han tänkte sig att investera i nämnde han aldrig.

  Gilla

 • Detta händer medan statsministern vill sluta snacka om migration | Petterssons gör skillnad!

  […] 2018. Statsminister Stefan Löfven vill inte prata om migration i valrörelsen. Han vill prata välfärd och trygghet utan att förstå att det hänger ihop med […]

  Gilla

 • Björn

  Aha är det Löfvén och S som avgör vad väljarna vill att debatten skall handla om?
  Skulle inte tro det!
  Fast S har ju misslyckats med välfärden också så de har inget att vinna på att försöka flytta fokus dit.
  Socialdemokraterna är ett riktigt riktigt otäckt och synnerligen manipulativt parti.

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  Sveriges sk. ledare pratar som han har förstånd till.
  Man kan tycka och tro att allt har en gräns, men i detta fallet, så verkar det vara helt gränslöst. 🤒

  Som sagts…..om Socialdemokraterna får fler än 5 röster, så är det en gåta.

  Bara en idiot gör exakt samma misstag om och om igen, och förväntar sig olika resultat.
  // Albert Einstein

  VAL 2018 …. samma misstag om igen … eller FÖRSTÅND !

  Gilla

 • Grune

  S.L. skall inte snacka välfärd för han vet inte vad det är.

  Gilla

 • Roland ram

  Stefan lille! Man kan inte ha välfärd och totalt oansvarig migration samtidigt.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Då allt som ens påminner om trovärdig motargumentation saknas, är den klassiska manövern att förklara ärendet avslutat, skifta ämne och återgå till att artikulera det socialdemokratiska narrativ som sällan tar några hänsyn till reala förhållanden och angelägna sakfrågor, utan oftast begränsas till ideologiskt impregnerade illusioner i värvningssyfte.

  Att väcka anklang bland minoriteten av politiskt välinformerade och pålästa medborgare är något outförbart för den inbillade landsfadern, vilken står som ytterst ansvarig för den vådliga volymen av vanartig valboskap.
  Andreas.

  Gilla

 • putte

  Ja S är väldigt pratglada men när det gäller att få något uträttat så har dom tummen mitt i handen . Fattar dom inte att all välfärd är beroende på hur många som vi släpper in i det här landet . Så det är ju inte undra på att dom vill flytta fokus ifrån invandringsproblemen när dom nu börjar att inse att dom har haft fel hela tiden .

  Gilla

  • aa

   Det blir nog inte samma skådespel som på Rinkeby Torg utanför Sthlm den 6 juni 2014 – Då stod Stefan Löfvén där – på Sveriges nationaldag – och läste citat ur Koranen.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: