Tyskland: ”Asyl mot betalning”-skandalen


av Soeren Kern  •  27 maj, 2018

 • Tysklands federala kontor för flyktingar och migration (BAMF) kommer att granska över 25 000 asylbeslut efter anklagelser om korruption på det regionala servicekontoret i den nordliga staden Bremen.

 • En del av de som fått asyl ansågs av de tyska myndigheterna vara potentiella säkerhetsrisker, enligt nyhetstidningen Der Spiegel. Bland dem fanns syriska underrättelseagenter, människosmugglare och andra grovt kriminella, samt potentiella jihadister från Islamiska Staten.
 • BAMF ger för närvarande avslag på nästan alla asylansökningar från personer som konverterat från islam till kristendomen, enligt Thomas Schirrmacher, ordförande för International Society for Human Rights. Enligt honom förlitar sig BAMF ofta på muslimska tolkar som gör medvetna felöversättningar på de kristnas eller konverterades bekostnad vid trovärdighetsprövningar.

Tysklands federala kontor för flyktingar och migration (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge, BAMF) kommer att granska över 25 000 asylbeslut efter anklagelser om korruption på deras regionala kontor i den nordliga staden Bremen.

Inrikesminister Horst Seehofer informerade om granskningen efter att det framkommit att en före detta BAMF-tjänsteman vid kontoret i Bremen ska ha tagit emot mutor i form av kontanter i utbyte mot asyl för minst 1 200 flyktingar som inte levde upp till de nödvändiga kriterierna. Fem andra, inklusive tre advokater, en tolk och en medlare, är också under utredning.

Läs vidare


11 responses to “Tyskland: ”Asyl mot betalning”-skandalen

 • Polisfacket vill ompröva asylbeslut… | Petterssons gör skillnad!

  […] I Tyskland har man haft stora problem med fusk och korruption bland asylsökande och tjänstemän på motsvarigheten till […]

  Gilla

 • Kurt

  Sveriges/Europas politiker ha öppnad ”Pandoras ask” och tyvärr gå det inte att stänga den igen. Att stänga den skulle leda till krig i Europa, kanske något Muslimer ha planerad för för länge sen

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Vi kan med ganska stor sannolikt anta att något liknande är vanligt i Sverige också. Det har varit flera mut-utredningar, där en tjänsteman fälts för mutor. Min uppfattning är att detta bara var toppen av isberget för varje ärende och att asylaktivisterna lyckades dölja de verkliga omfattningarna genom påverkan mot utredare och inom MIGverket etc. Någon ”intern” utredning skedde heller inte!
  Visst är asylkorruption norm i Sverige också.

  Gilla

 • Billy Boy

  Migrationsverket beviljade PUT för c:a 7.000 bluff-somalier från Somalias grannland Djibouti på Afrikas horn. De borde ha avvisats omedelbart.

  I en papperslös värld är alla somalier
  (Publicerat 3 september, 2012)

  OBS!!! VARNING!!! I inledningen av reportaget på svd-länken nedan finns en klickbar länk till web-sidan ”Mareeg”

  (-http://www.mareeg.com/fidsan.php?sid=25636&tirsan=3-)

  Klicka ABSOLUT INTE på den web-länken om din dator SAKNAR ETT UR-STARKT UPPDATERAT ANTIVIRUS-SKYDD + UPPDATERAD BRANDVÄGG. Vid besök på web-sidan riskerar man att bli virus-smittad + drabbas av andra oåterkalleliga tråkigheter.

  Invandringen av bluff-somalierna pågick under åren 2007 t.o.m. 2012. Nuvarande gd för MSB Dan Eliasson (S) var generaldirektör för Migrationsverket åren 2007–2011, d.v.s. under tiden när c:a 7.000 bluff-somalier från Djibouti tog sig in i Sverige och utan minsta problem beviljades Permanenta Uppehålls-Tillstånd (PUT).

  Eric L, en socialarbetare i Värmland som arbetat med somalier de senaste 15 åren, uttryckte förvåning över att det plötsligt började strömma in mängder av somalier i länet som pratade franska, ett språk som få riktiga somalier behärskar. Franska är officiellt språk i Djibouti.

  (Innehållet på länken nedan ser rörig ut men bläddra ner en bit så kommer texten i själva reportaget)

  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/09/03/i-en-papperslos-varld-ar-alla-somalier/

  Falska somalier väller in i Sverige
  (Publicerad 3 september 2012)

  http://www.friatider.se/bluffsomalier-valler-in-i-sverige

  Dessa c:a 7000 bluff-somalier som felaktigt fick PUT mm bär nuvarande gd för MSB Dan Eliasson (S) det yttersta ansvaret för eftersom han chefade på Migrationsverket medan klantigheterna pågick under hela tiden (d v s i flera år) när Eliasson var chef.

  Gilla

 • Kurt

  Senast 9000 Afghanska ”barn” utan asylskäl fusket pågick till och med med regeringens hjälp!

  Gilla

 • Kurt

  Samma ha hänt i Sverige och jag tro det händer fortfarande

  Gilla

 • Roland ram

  På migrationsverket i sverige har man anställt babbar som ger andra babbar put mot betalning, men här är det inget problem.
  Här är störst problemet att sd blir största parti i nästa val.

  Gilla

  • Argus

   Man ser det som lyckad integration. Och det är det på sätt och vis, man har lyckats med att integrera korruption i den svenska statsförvaltningen vilket jag ändå inte tror att var syftet.

   Gilla

   • Kurt

    Det va väl vad Mona sa. Svensken måste integreras i det ”Nya” Sverige

    Gilla

   • Kurt

    Sverige som det va för 30 – 40 år sen är historia, och kommer inte tillbaks, den Muslimska cancern ha infiltrerad hela samhället och bildat metastaser i hela Sveas kropp.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: