Sveriges Radio från Berlin


MEDIA/INVANDRING. Idag demonstrerar c:a 5.000 medlemmar och sympatisörer med partiet AfD, Alternativ för Tyskland, i Berlin. 

”Det islam- och främlingsfientliga partiet AFD demonstrerar i dag i Berlin. Runt om i den tyska huvudstaden anordnas det samtligt flera motdemonstrationer.

– Jag står mitt emellan två demonstrationer här vid centralstationen i Berlin. AFD säger själva att de är 5 000 deltagare, men de hade tidigare gått ut med att det skulle bli det dubbla. Bakom mig står motdemonstranter, säger Daniella Marquardt, Sveriges Radios korrespondent i Tyskland.

Hur väl speglar det här det politiska samtalet i Tyskland just nu?

– Flyktingfrågan, som AFD hänvisar till hela tiden, är högt upp på den politiska agendan, säger Daniella Marquardt, från Sverige Radio.”

 

Daniella Marquardt, Sveriges Radio har fotat och illustrerar demonstrationerna så här.

Ruptly, en nyhetsbyrå baserad i Berlin har tagit filmen nedan idag. 2000 poliser från hela Tyskland var utkommenderade för att hålla isär Tysklandsvänner och invandrarsympatisörer.

Berlin är som Malmö. Hälften invandrare och om inte rika Bayern skickade pengar till Berlin, hade staden gjort konkurs för länge sedan.


11 responses to “Sveriges Radio från Berlin

 • Stenbock

  Tja lite inte på den svenska STATS-reportern….
  Det lilla jag läste ovan från hennes ord,tydde på att hon befann sig på f e l ställe.Det finns ingen ”Centralstation” i Berlin.
  Och det jag fått del av genom tyska propagandasändningar,var det vid Washington Plats,AFD samlades och inledde sitt möte för att sedan tågande till Brandenburger Tor,(i absoluta centrum) för sina tal.
  Vad gällde siffran 5.000 uppges detta också i Berlin. Många fler skulle ha medverkat från olika delar av landet,men genom sabotage och överfall från Kommunistpacket AFA kom inte deras bussar fram. Därmed gick många demokratiska deltagare miste om sammankomsten.Här en bild från Leipzig där packet kastade stenar och färg på fordonen:

  Vidare för er som vill ha en annan bild än den Video,som ovan visas med flertalet Vänsterextrema grupper.Här en mer saklig som ni kan titta på från rätt håll,efter talen vid c:a 1 timma 15 min.in kommer demo-tåget:

  Gilla

  • Stenbock

   Kanske bör tillägga,att Berlin är liksom en del andra större städer,är fylld av missanpassade och kommunister. I Berlin fanns vid senaste valet hela 17/18 % Kommunister av röd valör,och ytterligare c:a 10 % av grön ! Det är därför det ser ut som det gör i ”huvudstaden”!

   Gilla

 • benke

  Men ni vet väl att Sverige och Tyskland är George Soros och d300:s testländer när det gäller att ta reda på om det går att blanda oss med mussarna.

  Gilla

 • eva

  Vilken värld vi lever i! Detta hade inte behövt hända om politikerna haft mesta omtanken om de egna folken och inte om sig själva och sitt ”världsrykte” som goda.
  Jag blir gråtfärdig!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Det stämmer men nu är det tyvärr för sent, islam tar över rodret i Sverige och övriga Västeuropa och den tårdrypande PK-maffian
   bara njuter !

   Gilla

 • Björn

  Hörde inslaget i Ekot och det som slog mig var hur mån reportern var om att framhålla att det inte alls var så många deltagare i AFS:s demonstration som de förutspått. Likaså var det noga att framhålla hur väldigt många motdemonstranter det fanns. Fina gamla ”pålitliga” public service. Alltid lika nyanserad och saklig rapportering. 👎👎

  Gilla

  • Stefan SH

   Att jag reagerar på exakt samma sak..!
   Är det fel mig också?

   Gilla

   • eva

    Jag reagerade också på reportaget. Förminskade siffror, inget får komma fram hur stora de ilskna skarorna är. Falska nyheter eller förvanskade nyheter?

    Gilla

   • Kallle7

    Nej ni är helt normala. Jag behövde inte ens se deras reportage för att kunna gissa mig till att det skulle vara precis så som ni beskriver det. Jag har slutat se sådant då det bara gör mig så j#vla arg..

    Gilla

  • Kenth Andersson

   Nej Public Services fiender är som sagt aldrig många, alltid bara ett fåtal i en liten grupp som det brukar heta men då kan man ju undra vad PK-maffian är så rädd för så att det varje dag måste tjatas om främlingsfientlighet, rasism, högerpopulism och stackars utsatta missförstådda ensamkommande pensionsräddare och dagens svenska mångkulturella trygga ghetton eller Kalifat !
   Snart September och ödesval för Sveriges framtid blir en röst på AFS, får räcka nu.

   Gilla

  • Björn

   AFD:s demonstration skulle det givetvis vara i mitt inlägg. Telefonen tyckte det skulle stå AFS och ändrade (som så jäkla många gånger förr). Autocorrect är bra men oerhört irriterande ibland också.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: