Allahu akbar – Växjös första böneutrop och islams steg för steg taktik


ISLAM. I går klockan 13 var det dags för Växjös första böneutrop vid moskén. Sveriges opartiska statsradio var på plats men lyckades inte hitta en enda Växjöbo som ogillade ljudet, däremot några som tyckte att ljudet inte var särskilt högt.

Det var lite märkligt med tanke på att hundratals personer hade samlats på Storgatan i Växjö för att protestera på uppmaning av det nya partiet Alternativ för Sverige som blev polisanmälda av en tydligen undersysselsatt poliskår.

Nåväl, så här lät Växjös första böneutrop på avstånd.

Översättning av adhan (böneutrop):

Allah är störst. Allah är störst.

Jag vittnar att det finns ingen gud utom Allah.

Jag vittnar att Muhammed är Allahs sändebud.

Kom till bön. Kom till bön.

Kom till framgång. Kom till framgång

Allah är störst. Allah är störst.

Det finns ingen gud utom Allah.

Böneutropet kallas för ”Adhan” på arabiska och betyder ”information, pålysning”. Böneutropet kom till av i huvudsak två anledningar.

Böneutropet ska påminna människor om när det var dags att be. På den tiden fanns inga klockor med alarm. När den muslimska befolkningen ökade i antal så fanns ett verkligt behov av att påminna människor om de olika bönetiderna. Men det behovet existerar knappt i dag eftersom vi har armbandsur, klockor på väggar, och i våra mobiltelefoner.

Böneutropet ska proklamera islam över en stad. Denna innebörd i böneutropet återfinns i kommentaren till ”Umdat Al-Ahkam” som är en av de viktigaste böckerna för islamisk juridik (fiqh). I den kan vi läsa under kapitlet för böneutrop ”Adhan”. Jag citerar: ”Adhan är en mycket viktig ritual i religionsutövningen av islam, man kan likna det vid den muslimska flaggan och utropet visar att folket i staden är muslimer. Det är också viktigt för proklamationen av Allahs ord och på så sätt manifestera Allahs religion (islam). Böneutropet inleds med ”takbir” genom att proklamera ”Allaho akbar” för att visa att Allah är den störste och att allting och alla, utom Allah i islam, ska böja sig. Det islamiska vittnesbördet är den andra satsen i böneutropet (Det finns ingen Gud utom Allah och Muhammed är hans sändebud). Detta bekräftar islam och proklamerar det (islam) över landet.”

Detta bekräftas även av vad Koranen säger om profeten Muhammeds uppdrag i surah 9:33 (Surat Al-Tawbah): ”Det är Han som har sänt Sitt Sändebud med vägledningen och att förkunna den sanna tron som skall föras till seger över all form av gudstro, hur förhatligt detta än kan vara för dem som sätter medhjälpare vid Guds sida.”

Bönen måste dessutom uttalas av en man, kvinnor får inte be med männen i moskén osv. Det tillåter världens enda feministiska regering.

Twittervänster brukar säga att det kan inte vara så kul för ”flyktingar” att möta  högerextrema av olika sorter i Sverige. 

-På det svarar Pettersson att det är demokrati, däremot har islam inget med demokrati att göra. Hur kul tror Twittervänstern det är för flyktingar attmöta det de flytt från i form av böneutrop och kvinnoförtryck i Sverige.

Var är kvinnorörelsen och feministerna? Var är Gudrun Schyman, Maria Ferm och Veronica Palm när världen försämras framför ögonen på er? Varför accepterar Twittervänstern detta utan att protestera?  

 • Varför diskuteras burkiniförbud och inte helheten?
 • Varför försvarar svenska hatmedia islams kvinnoförtryck? 
 • Varför försvarar feministerna av alla kön kvinnor som vill bära slöja men är tysta om dem som vill kasta av sig förtrycket?  

Förklara för mig vad som är bra med det facit som vi ser varje dag!!! PK-etablissemanget verkar blinda och ser inte islams steg för steg taktik  säger Pettersson som är en stolt islamofob.

Islam handlar om förtryck och kontroll, av kvinnor, av oliktänkande, av kristna, av muslimer, av alla. Islam är farligt, facit finns…

Det började med att de ville komma hit, sedan ville de ha särskild mat och någonstans att be, sedan ville de ha böneutrop en gång i veckan, sedan sju dagar i veckan, sedan vill de ha sharialagar och sedan vill de ha vårt land och dårarna tror att de inte ska ta ett steg till…

Iran 1970

Iran idag

Afghanistan

Kairos universitet 1959

Kairos universitet 2004

Amsterdam 1980

 Amsterdam 2011

 Falun 1971

Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger. − Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien, framförallt för flickorna.

Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger.
− Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien.

Borlänge 2010

2015-01-21_1322

Mogadishu 1880

1880-talet kom engelsmän och senare italienare.

1880-talet kom engelsmän och senare italienare.

Mogadishu 1950

2015-01-21_1749

Mogadishu 1960

Somalias blev självständigt 1960

Somalia blev självständigt 1960

Mogadishu 2009

Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet.

Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet. Allvarligt talat så hade nog både muslimerna och vi det bättre under kolonialtiden.

Strand i södra Europa 1970

Beaches 1970

Strand i södra Storbritannien 2016

Brighton_2016

Behövs fler bevis?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


19 responses to “Allahu akbar – Växjös första böneutrop och islams steg för steg taktik

 • verklighetochsanning

  inga muslimer på våra gator. en invasiv och farlig sort

  Gilla

 • ossie

  Det gamla vanliga är ju att man kan intervjua 100 pers till man hittar någon men ”rätta” åsikter som man sedan visar upp.

  Gilla

 • Friz

  I koranens står ”döda dom otrogna”.
  Mullan tillåts ha böneutrop och kalla till bön i Växjö och uppmanar sina undersåtar, ”döda dom otrogna detta är vårt land och hundarna skall betala”.
  Ikea-mördaren gjorde som mullan sade, högg ihjäl två.
  Alkilov dödade fem, hur många vill Lövén välkomna, innan antalet döda är tillräckligt, var går gränsen?
  Är det någon som tror att attackerna var de sista, alla vet att det inte är slut, t.o.m. muslimerna.
  I Skåne har vi skottlossning och mord var dag, nedbrända skolor och bilar.
  Hur många skall behöva sätta livet till innan Lövén är nöjd.
  Nu trivs Akilov som aldrig förr med tre mål mat om dagen och han behöver aldrig mer frysa, rena kläder, tillgång till läkare och träning så mycket han vill, även utbildning står på schemat om han vill.
  Och Lövén tvingar Svenska folket ”hundarna”att betala hans välfärd.

  Hur kan det komma sig att Svenska folket väljer en svetsare.

  Gilla

 • Kurt

  Namnen på de personer som intervjuades ”gillade” eller inte kände sig stört av åsne-bröl lät inte direkt Svensk.
  Och i vanlig Svensk ordning lämnade man fältet fritt för PK media, man var någon annanstans, den vanliga konfrontations rädslan.

  Gilla

  • eva

   Man valde nog ut sina intervjuoffer så åsikterna var de rätta eller också vågade de som ogillade brölet inte framträda med namn och foto av rädsla för repressalier.

   Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Har Sveriges Radio varit ute med sina marxistiska mikrofoner kan vi vara övertygade om att de intervjuade inte randomiserats, utan fastmer utvalts genom en sublim selektivitet, vilken står som garant för att inga uttalanden som går stick i stäv med den journalistiska agendan får höras i etern.
  Så fantastiskt förutsägbart!

  Det postmodernistiska politikerväldets vässade verktyg skär effektivt av de stämband som uppvisar en tendens att ifrågasätta den implementerade ljudföroreningen och ser noga till att endast den politiska korrekthetens timida tungor får komma till tals.
  Andreas.

  Gillad av 1 person

 • ulsansblogg

  De mer insatta inser att islam desto mer i procent de är en del av befolkningen kommer de att öka kraven på det svenska samhället.alltmer.
  Att de ska ta hänsyn till demokratiska värden kan vi glömma.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  När hela Sverige och Västeuropa inom kort är helt islamiserat så finns inte Pettersson och andra liknande fria debattforum kvar !!!
  Varför och vad var det för fel på det ett gång så fina trygga kristna Sverige med sin homogena befolkning och kultur undrar om makthavarna som medvetet av någon anledning under decinnier förstört Sverige och andra länder genom en totalt ansvarslös och okontrollerad massinvandring någon gång tänker, vad har vi gjort ?
  Om de nu gör det så kommer de ändå aldrig att erkänna sitt katastrofala medvetna misstag.
  Är väl bara att gilla läget framöver och införskaffa en nattskjorta börja idka Ramadan och gå på fredagsböner !!!!!!

  Gilla

 • age

  Utvecklingen verkar stämma med vad jag läser om socialdemokraternas kontrakt med Muslimska Brödraskapet, som undertecknades 1999.

  Sök på: ”socialdemokratena kontrakt 1999” så kan du själv läsa om det. Det handlar om att islamisera Sverige. Är det att betrakta som landsförräderi?
  – eller är det att ”utveckla” Sverige?

  Jag är i alla fall rädd!

  Gilla

 • Björn

  Som vanligt i media (TV4 är inte ett dugg bättre än SVT) måste de ”icke önskvärda” uppfattningarna uppvägas med att man efter idogt arbete spårat upp lika många med ”rätt” (= PK) åsikter.
  Så gott som alltid avslutas inslagen med någon som tycker ”rätt” för att det är det folk skall minnas.

  Gilla

  • Macke

   Medborgerlig Samling är också där.

   Vänstern är givetvis där.
   Vilka är de som är de verkliga rasisterna månne

   ”KÄMPA STHLM har lagt till 2 nya foton”
   1 tim

   ”Om du sprider hatisk propaganda – förvänta dig inte att bli oemotsagd!

   Katerina Janouch skriver på sin blogg om ”grundlös smutskastning och falska påståenden” från vår sida. Bortsett från de högerpopulistiska fake news hon sprider viralt så marscherade hon den 5 maj genom Stockholm med ett flertal nazister. Hon ingår även i en grupp på plattformen VK tillsammans med kända förintelseförnekare och högerextremister.
   Vi behöver inga tillstånd för att göra motstånd mot det gift som MED, Afs, SD och resten av den högerextrema rörelsen sprider! Slut upp på Biblioteksgatan i dag!”

   KÄMPA STHLM har lagt till ett evenemang.
   den 24 maj kl. 08:39

   ANTIFASCISTISK GATUFEST PÅ BIBLIOTEKSGATAN!

   Nu på lördag har brunhögern gjort det lätt för oss. Klockan 12.00 håller de uteslutna Sverigedemokraterna i Alternativ för Sverige (Afs) ett torgmöte i ena änden av Biblioteksgatan – den mot Stureplan, och 12.30 håller kollapshögern i Medborgerlig samling (Med) möte vid Norrmalmstorg under ledning av kollapsöversteprästinnan Katerina Janouch!

   Hela banjoarmén inklusive fotsoldaterna i Nordisk Ungdom lär komma när vi nu bjuder in till en antifascistisk gatufest längs hela Biblioteksgatan! Så ta med kameran då många högerextrema kändisar nog dyker upp för fotografering och autografer. Men kom i god tid – gärna vid 11.30 för att vara säker på att få plats!

   Ta med konfetti, ta med ballonger! Ta med dina egna plakat, ett instrument att spela på och alla dina vänner och kamrater! Ta med ditt soligaste antifascistiska humör och din kämpaglöd!

   INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR!
   https://www.facebook.com/kampasthlm/

   Gilla

 • Grune

  Det sägs att det handlar om tre minuter på fredagarna.
  Det är nu det. Om några år är det många minuter varje dag. Tro mig.

  Gilla

 • Fredde

  TV4 hade lyckats hitta en som inte tyckte det var något att bry sig om.

  Och en kvinna som inte ville att hennes dotter skulle behöva växa upp med sånt elände.

  Slutsats: 1 för och 1 mot…. 50/50.

  Fast, i verkligheten tror jag knappast det är 50/50….

  Gillad av 1 person

 • KENT

  Vi är verkligen illa ute och det går fortare och fortare utför.
  Valet i september är sista station innan slutstationen helvetet.
  Blir det fel tågbyte där så är vi bortom all räddning.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: