Vänsterpartiet vill avskaffa livstidsstraffet

BROTTSLIGHET. Vänsterpartiet vill avskaffa livstidsstraffet, säger partiets rättspolitiska talesperson Linda Westerlund Snecker till Veckans Juridik.

Snecker säger att målet med ett straff bör vara att personen kommer ut ur fängelset som en fungerande människa och med livstidsstraff finns ingen motivation till att avsluta ett kriminellt beteende.

– Det är omodernt, det är ineffektivt, fungerar ganska dåligt och det är inhumant att låsa in en annan människa på en tidsperiod som du inte vet om, säger vänsterpartisten.

I stället vill V straffa de värsta brotten med ett tidsbestämt straff som ligger i nivå med vad livstidsstraffet brukar hamna på, runt 16 år.

-Pettersson vet inte om livstid eller 16 år har någon betydelse för de kriminellas återanpassning, men jag anser att vissa brott är så avskyvärda att brottslingar inte ska släppas ut i samhället igen, aldrig någonsin.

Sedan är det faktiskt så att även vänsterpartiet är omodernt, ineffektivt,  fungerar dåligt och att V är inhumant. Prioritering nr ett ska vara att skydda alla hederliga och arbetsamma människor, inte brottslingar…

V vill inte bara ha bort livstidsstraffet, de vill sänka straffen generellt. Tycker ni Vänsterpartiets idéer om lägre straff är bra ska ni naturligtvis rösta på dem.

Om Linda Snecker på bloggen…

97 procent av alla gruppvåldtäkter begås av män med utländsk bakgrund. Linda Westerlund Snecker, riksdagsledamot för Vänsterpartiet: ”Det handlar varken om religion eller kultur, det handlar om andra faktorer…”

 

38 thoughts on “Vänsterpartiet vill avskaffa livstidsstraffet

 1. Capital punishment: Uncivilized, barbaric
  Life imprisonment: Inhuman
  The best is still to come in a near future:
  Award a Master’s Degree to all law offenders, rapists and murderers on condition that they took a home-study course in Criminal Law and the code of good manners. And, if the crooks agree, an army of therapists and psychiatrists will be ready to evaluate the hardened criminals’ beautiful minds and charming personalities.

 2. Mia:
  Du som har så många goda råd. Kan du inte hjälpa Öckerö,som har så lågt vatten i Skagerack,att badgästerna klagar hos kommunen !
  Konstigt nog för min personliga del,att detta kan ske när isen dagligen smälter allt mer vid Arktis p.g.a. ”klimatuppvärmningen”.
  Går själv utmed sundet och håller ständigt ett öga på nivån.Höjningen som skall dränka oss vid kusten har ännu inte påbörjats.
  Har också hållit ett öga om det simmar kring några sugrör,och kassar av plast.Har dock inte sett tillstymmelse,eller ens något liknande.
  Men en dj-la massa havs-,o.tångflugor som anfaller från alla håll.

 3. Livstisstraff i Sverige blir ofta omvandlade till tidsbestämda straff av någon anledning. Men låt livstid vara det på riktigt, vissa bör helt enkelt inte vara ute i det fria. Avskaffa systemet med automatiska frisläppning efter att 2/3 av straffet är avtjänat.
  Det systemet är urbota dumt om det inte kopplas till någon form av prestation, att sköta sig, delta i arbetet och aktivt delta i terapi m.m.

  Det kan inte vara så att samhället bryr sig mer om brottslingarna än offren. Unga förövare kan inte heller bara släppas i händerna på social-tjänsten, åtminstone inte efter upprepade brott. Det resulterar i att de placeras i fosterhem som de rymmer från och fortsätter sin bana.

  Många unga som befinner sig i Sverige idag, många illegalt, är redan yrkeskriminella och presumtiva mördare och våldtäktsmän. De bör låsas in om de inte kan återbördas till hemlandet. Låt inga fler kvinnor utsättas för våld och påhopp.

 4. Tokvänstern beskyller andra för att vara rasister och anser att alla andra ska dansa efter deras pipa.

 5. Linda Snecker är inte läcker, och vad hon säger ej sanning täcker. Att snacka skit är kanske en merit, bland dem hon umgås med, dock är det en dålig sed.

 6. Vem är förvånsd över detta förslag från den extrema flumvänstern som alltid står på de kriminellas sida och föraktar brottsoffren ?Bättre att avskaffa hotellverksamheten som Kriminalvården bedriver idag och återinföra riktiga fängelser med disciplin som fanns i Svetige innan mångkulturen tog över ute samhället och innanför murarna.
  Undrar vad SD säger och tycker ?

 7. Vad i hela friden? Vi som jobbat inom sjukvården har verkligen hjälpt folk tillbaka till livet vid hjärtstopp. Operationer är livräddande.
  Du milde, vilken korkad människa!
  Dessutom finns rehabilitering i fängelset, men vissa är så farliga att de inte kan vara någon annan stans än i ett fängelse. Kanske dödsstraff passar damen så de inte behöver sitta i fängelse. Vilka politiker vi har det är skrämmande!

 8. Adam Marttinens (SD) förslag i motsatt riktning är inte heller bra.

  Offentliga register över dömda för sexualbrott.
  ”Riktiga” livstidsstraff.
  Trettonåringar ska vara straffmyndiga.

  • Nej Mia om ett sådant förslag från SD mot förmodan skulle genomdrivas i kramgoa och tårdrypande Sverige så skulle det ju kunna bli lite ordning och reda på torpet men det får det naturligvis aldrig vara eller bli i dagens s.k trygga och heligt mångkulturella Sverige för då skulle med stor sannolikhet någon/ta bli kränkta och skrika rasism som det görs idag när man inte får som man vill och när argumenrten börjar tryta.
   Sveriges politiker och det övriga välgödda etablissemanget få fortsätta att förakta brottsoffer övriga svenska hederliga arbetande och skattebetalande infödda svenskar och istället vurma för och gulla med kriminella parasiter i dagens samhälle !

   • Man behöver inte gå till överdrift åt något håll och att börja straffa 13-åringar är att gå för långt.

    Att hänga ut folk för heller inget gott med sig. Jag minns när man hade ett pedofilregister i USA och en helt oskyldig mördades för att man tagit fel på person.

    Ett livstidsstraff där gärningsmannen efter många år kan ansöka om att få en bestämd tid är att föredra.
    Undantag kan göras för de som är för farliga att släppas ut, som t.ex sådana som terroristen på Drottninggatan, Breivik och han som dödade och styckade Kim Wall.

    Jag tror inte att brottsligheten går ned av enkla lösningar.

   • När jag hör dig mia förstår jag att dödsstraff är enda utvägen.
    Idag är 13åringar kapabla till att begå grova brott, jag tror att det enda som kan få en lallare som dig att förstå, är att en nära vän eller släkting till dig blir brutalt ihjälslagen av ett gäng unga pensionsräddare.
    Det brukar vara det enda språk ni förstår,
    nämnligen att i får smaka på skiten ni vill pracka på andra.

  • Jo det finns undantagsvis,även någon vettig sosse… Instämmer helt med honom,och så snart som möjligt åter införa ett rättssamhälle !

  • Mia ! Om du eller dina döttrar , om du har några skulle bli gruppvåldtagna av ett gäng 13-åringar . Du tycker inte dom skulle ha några straff då eller ???

   • Problemet är att i dagens Sverige existerar inte några straff på Kriminalvårdens fina dyra välservade totalt odisciplinerade hotell !
    När man jobbar som fångvaktare eller idag rättare sagt som betjänt åt hånflinande totalt respektlösa kriminella som det bara ska fjollas och daltas med så vet man vilken patetiskt lekstuga det är innanför murarna 2018.
    Tyvärr så hör man ingen politiker i riksdagen från V till SD tala om och vill införa rejäla riktiga straff och fängelser med disciplin som det var för 35 år sedan när man började jobba i fånvården, det verkar vara ett känsligt område för alla politiska partier.
    Vem vet alla politiker från V till SD kanske trots allt innerst inne vurmar för brottslingar ?
    Snart September och val, blir definitivt en röst på AFS.

   • Litet disciplin är inte fel, varken i fängelser eller skolor.

    Eftersom säkerligen hälften av de intagna på en kriminalvårdsanstalt har missbruksproblem och missbruket även har gjort att de hamnat i fängelse så borde man satsa på att göra något åt detta och låta dem gå igenom en behandling.

    Likaså att satsa på studier eller utbildning .
    Att bara förvaras gör ju inte att något har förbättrats den dag de ska lämna anstalten.

    Jag tror inte att någon ”vurmar” för brottslingar vilket parti de än tillhör.

   • Mia :
    Genomgå en behandling skriver du…..och enligt dig vad ingår i den behandlingen ?

   • Det finns väl en hel del behandlingshem för drogmissbrukare utanför fängelserna. Vad som ingår i sådan behandling vet jag inte exakt, men det borde kunna ordnas även innanför murarna.

    Ett perfekt tillfälle att lägga drogerna på hyllan.

   • Mia :
    Om det inte finns drogmissbrukare, på vilket sätt skall då de illegala / papperslösa försörja sin dyra livsstil ??

  • Mia ! Studera och utbilda sig ??? Varenda skötsam invånare i detta land får belåna och betala för detta !!! Men när man är kriminel ska man få detta som belöning ??? Dessa hemska straff tillämpas redan om du inte visste det och det funkar ju djävligt bra eftersom de flesta hamnar på kåken igen !!! Det är pga sådana korkade personer som du som har sett till att det har blivit så här med era urkorkade förslag !!! Har man förtjänat fängelse så får man fan stå sitt kast !!!

 9. Oj, är det snicke snacks kompis som talar. Den priviligierade kommunist maffian bor på fel ställe, de har ingen koll vad dessa brottslingar är istånd till.

 10. Som de flesta förstår, så får de kriminella i fängelser svårare att utöva brott mot allmänheten. Jag tvivlar på straffande verkan, men det kan kanske bita på någon enstaka individ. Vissa skulle behöva vara isolerade från all kontakt hela tiden och bara möta andra i form av expertstyrda terapisessioner. Livstid måste säkert vara kvar när det gäller notoriskt farliga typer. Experter har under alla tider försökt hitta metoder att avkriminalisera vissa, det kan lyckas ibland men oftast inte och gamla kända avvikelser i brottslingars psykosociala uppfattning har fortfarande obesvarade frågor. Ibland måste de bara låsas in oavsett om det finns svar eller inte. Det är allmänheten som skall skyddas först.

 11. Klart att kommunisterna vill ha så många grova brottslingar på fri fot som möjligt. Det är ju deras folk.

 12. Linda Snecker menar att sjuka inte blir mindre sjuka för att dom är på sjukhus??? Då är det väl lika bra att lägga ner alla sjukhus om patienterna inte blir bättre av behandlingen där.

  • Men hon menar nog att då kan man reservera alla tomma sjukhus för det nya frälset som kommer först överallt i samhället?

 13. Förbjud vänsterpartiet, Linda Snecker o Jenny Bengtsson
  är 2 typiska Idioter för detta vridna parti.

  • Vänsterpartiet ?
   Bara ett förtäckt namn för ett tvättäkta kommunistparti.

   • Kenth:
    Och därtill yppersta pack….T.o.m. i Ryssland fördrevs skitet genom Jeltzin och hans parti !

 14. Här exempel på mycket avskyvärda former av vida utbredda kriminella trakasserier som huvudsakligen drabbar kvinnor. Vänsterpartisterna påstår sig värna om kvinnorna … men i verkligheten ser man inte skymten av några konkreta åtgärder från de världsfrånvända vänsterpartisterna.

  Kränkande kommentarer, på webben och gatan, har blivit vardag för Skärholmsbon Gurleen Kaur Sahota.

  https://www.stockholmdirekt.se/_internal/cimg!0/tsz6ussy026y0izyr0bjb30v5fc8xzp.jpeg
  Foto: Anton Marin

  Hon blev spottad på och kallad hora på gatan. Jag bor i Sverige, jag borde kunna klä mig precis hur jag vill, till och med i bikini, utan att bli kallad hora. Det var under sin lunchrast i Liljeholmen för en vecka sedan som hon blev fysiskt attackerad för första gången. Det började med att en okänd man började kommentera hennes klädsel.

  – Han var väldigt hotfull och aggressiv, kanske påverkad på något sätt, det vet jag inte. Först ignorerade jag hans kommentarer, men till slut stod jag inte ut och frågade honom vad problemet var. Då exploderade han. Han höll tag i mig, spottade mig i ansiktet, kallade mig hora och sa att jag skulle hålla käften och massa andra saker, säger hon
  (Publicerad 23 maj 2018)

  Läs gärna vidare på länken nedan:

  https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/hon-blev-spottad-pa-och-kallad-hora-pa-gatan/reprev!QSI7dI6Z@mZbDJz0KDDHYQ/

  • Detta som händer nu är bara början av kränkningar och våldtäkter … Stackars våra barn för framtidens Sverige. Moderaterna orsakade samhällsförstörelsen med döuppgörelsen !

 15. Enligt vänstern skall målet skall vara att hjälpa förbrytaren. Fängelse är fel pga. att det inte hjälper förbrytaren.
  Normala tänkande människors argument för att låsa in förbrytare är att skydda oskyldiga från förbrytaren och att straffa personen.

 16. Fy fan vad jag hoppas linda blir kulturberikad i alla öppningar och sen få höra henne säga.
  – fängelse straff är inte lösningen på våldtäkts epidemin i landet.

 17. Kusligt att sådana |ºŒ∫\∫¡ª| får ha så stort inflytande i det svenska samhället.

Kommentera