LO: Läget för S måste vändas snart

VALET 20118. Läget är svårt och tiden är knapp för Socialdemokraterna, enligt LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

– Jag är optimistisk, men det måste hända något redan på försommaren om vi ska vända läget, säger han till TT.

Thorwaldsson, som också genom platsen i Socialdemokraternas verkställande utskott är en del av partitoppen, önskar att debatten mer ska handla om välfärdsfrågor och en strid mellan höger och vänster.

För att lyckas med det måste partiet lägga fler förslag på välfärdsområdet, som kan locka obeslutsamma. – Bland LO-medlemmar står valet mellan S och SD, det är det enda valet de gör, säger han till TT.http://tt.omni.se/lo-laget-for-s-maste-vandas-snart/a/8wKWw1

-Pettersson ser att herr Thorwaldsson inte fattat så mycket. Karl-Petter vill diskutera välfärdsfrågor i stället för invandringen och inser inte att det är just välfärden det handlar om när vi diskuterar asylinvandringen

Tur att många av LO:s medlemmar är klokare än socialdemokraterna…

20 thoughts on “LO: Läget för S måste vändas snart

 1. De har inte fattat någonting. Otryggheten blir allt värre och vi vet orsaken till det. Kom till jobbet häromdagen för att se en polisavspärrning ett hundratal meter från min arbetsplats. Polis och tekniker på plats. Misstänkt skottlossning. Tidigare gick vår säkerhetsavdelning ut
  med en varning att vara försiktiga speciellt om man jobbar sent och inte välja de mera avskiljda gatorna pga rånrisken, som tydligen några kollegor fått erfara. Kul! Jättekul! Vi känner oss allt tryggare. Och nu ska såssarna ska satsa på välfärden. För att de vill få oss att tro att det är vad vi väljare tycker är den viktigaste frågan.
  S för Stolpskott?

 2. Sossarna vill att valrörelsen skall handla om deras frågor. Hur naiv får man vara? Folket o dom andra partierna kanske också har viktiga frågor, eller?

 3. De förrädiska i s k sjuklövern har försatt Sverige i en kris och låtit VÅRA behövande pensionärer, barn/ungdomar, Svenska Folket m fl helt sonika få betala, med världens högsta skatter, en ”kolonisering” av MENA-individer (som har Sverige All Inclusive).
  Där dessa MENA-individer har frikort på grov kriminalitet på bekostnad av oss, vår trygghet. Våra flickor/kvinnor har förlorat sin trygghet i många städer/byar/orter pga detta vanstyre.
  En röst på sjuklövern är en förlorad röst för vårt land Sverige

 4. Beatrice Färdigs, lastbilschaufför och
  politisk sekreterare för M i Gävle, har synpunkter på LO-valfilm .

  LO framställer min yrkeskår som idioter.

  ”Förstår de inte att när de kritiserar dem som är ansvariga för det ruttna i vår bransch så kritiserar de sig själva? Ta er i kragen. Ta ansvar. Lägg av med att använda min röst till att sprida ert skitsnack. Och sluta gärna med att framställa oss chaufförer som idioter, tack. ”

  https://www.expressen.se/debatt/lo-framstaller-min-yrkeskar-som-idioter/

 5. Det vände för sossarna för många år sedan.

  Den trenden håller i sig.

  Karl-Petter Thorwaldsson har tydligen missat något.

 6. — eller kan det vara så att Svenska medborgare har fått veta vilket landsförräderi de varit utsatta för i 19 år?

  socialdemokraternas kontrakt med Muslimska Brödraskapet, som undertecknades 1999, om att de skulle bidra till att Sverige islamiseras,
  – gäller ännu!

  Det går inte längre att kopiera in en text här så du får söka själv på:
  ”socialdemokraterna kontrakt 1999” så kan du läsa den skräckinjagande överenskommelsen!

  Hoppas att alla kvinnor i 87%-klubben jublar!

  Min tumstock har bara en liten stump kvar så jag kan skita i förräderiet
  – men jag sörjer för mina barn och barnbarn!

  Jag ska i alla fall bidra med min röst på SD.

  • Tror inte du behöver vara ett dugg oroad !!!
   Svenska kvinnor och män är fullständigt medvetna om vad som händer i detta land !

   Se t.ex. vad som händer i Sollefteå kommun !

   Behöver jag säga något mer !

   De som går till ATTACK MOT de som enligt uppgift försöker försvara sig och dessutom blir misshandlade (enl. film på samnytt.se) är de enda som blir åklagade fast filmen klart och tydligt visar ett stort gäng som misshandlar en person !!

   Fast de övriga förövarna klarar sig utan anklagelser från ÅKLAGAREN I VÄSTERNORRLAND !!
   Vi ALLA är mycket nyfikna vad som händer i detta fall ?????
   Det kommer att följas av alla medborgare i länet !!!
   Hoppas att åklagaren är medveten om detta !!!!!!!!!

 7. I Tyskland har man lägre skatt på pension än på arbetsinkomster. För grundpensionen var tills för några år sedan att beskattning skedde som för arbetsinkomster MEN BARA PÅ HALVA PENSIONEN, den andra halvan var skattefri. Men då blev det ett utslag i författningsdomstolen att det stred mot författningen att ha olika skatt för pensioner och arbetsinkomster. Därför håller man på att trappa ner reglerna litet varje år tills beskattning av pension och arbetsinkomst blir densamma.

 8. Det gäller väl att rädda vad som räddas kan. Alla fel sosseriet har gjort de senaste åren går ej att reparera.

 9. Lugn Lugn, det har redan vänt. S är på väg att stabilisera sig kring 16%
  inom några år.
  Kan man klara sig över 20% i kommande val så får man vara mer än nöjd.
  Man kan naturligtvis inte ha folk i partiet som aldrig haft ett riktigt jobb, typ Damberg och Ygeman.
  Den typ av lik i lasten måste bort.

  • Vad har sossarnas välgödda illröda knähund Karl-Petter för arbetserfarenhet ?

  • De har fel båda två, vi har ingen ”pensionärsskatt”. Däremot så har vi jobbskatteavdrag och det anser jag inte vara orimligt. Dels så lockar man folk att jobba, dels ökar faktiskt skatteintäkterna vilket också gynnar pensionärerna.

   Jag tycker att det är lite svagt av Åkesson att inte berätta orsaken till att svenska pensionärer far illa. Det är faktiskt massinvandringen och inte minst de ensamkommande som tär på våra gemensamma resurser. Jan Tullberg har visat att pensionsålder skulle behöva öka ett år per decennium, inte två – tre, på grund av ökad livslängd. Samtidigt har nästan samtliga partier lurat i ungdomar, främst flickor, att en universitetsutbildning är ett måste bara för att dölja ungdomsarbetslösheten.

   Den här debatten påminner om den som fördes i det britiska parlamentet för snart 30 år sedan.

   [youtube https://www.youtube.com/watch?v=pdR7WW3XR9c?rel=0&w=560&h=315%5D

   • Förlåt men MENAR DU ALLVAR ATT jobbskatteavdraget skulle GE PENSIONÄRERNA mindre skatt !!¨
    Tänk efter lite nu och tänk på hur kommunalskatten nu varnas med att höjas !!!
    Sedan kan du också börja tänka på MILJÖSKATT på bränsle hur det drabbar pensionärer som ska besöka sina barn och barnbarn !!!!!!!!
    Tänk nu efter de som varit med och betalat den högsta skatten i Europa ska betala ÄNNU mera för att åka på vägar de betalat med skatter för att bygga !!!!!

    Allt är helt skrattretande för en nationalekonom som till exempel MAGDALENA ANDERSSON !!!!!

   • Jag förstår ”Realist” att det kan vara svårt att ta till sig men Lafferkurvan är en vedertagen och i praktiken bevisad ekonomisk teori, bland annat av Anders Borg och hans jobbskatteavdrag som ÖKADE skatteintäkterna. https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Lafferkurvan

    Nu var det den statliga inkomstskatten som diskuterades, inte kommunala eller punktskatter. Behovet för kommunerna att höja skatten beror på att staten har lämpat en massa migranter i knäna på kommunerna med både lock och pock och hugg och slag. Staten genom Migrationsverket betalar de första två åren sedan åker kommunerna på det. Med tanke på att det tar sju år innan hälften av migranterna ens har arbetat en timma så kan var och en förstå (nåja) att det tär enormt på kommunernas socialbudget.

    Till att börja med måste vi öka intäkterna och det gör vi genom att sänka skattesatsen. Med mer pengar i plånboken ökar optimismen och folk handlar mer vilket ger fler jobb vilket ökar skatteintäkterna och ännu fler handlar vilket ger ännu fler jobb, osv., osv..

    Det andra vi måste göra är att stoppa den fria tillgången till välfärdssystem om du inte själv bidrar. Samtidigt är det staten som ställt till och som därför får ta det ekonomiska ansvaret. För att det inte alldeles ska gå över styr kommer ett tak på max 0,7% av BNI behövas att sättas på biståndet oavsett var det utförs. Är det så att man inte klarar av det, vilket man inte kommer att göra, bara Migrationsverket kostar ungefär 1,5% av BNI och då ansvarar man bara för en bråkdel av migranterna, så blir det till att inteckna framtida biståndsbudgetar. Naturligtvis till marknadsmässiga villkor.

    Det kommer inte ens att fungera med de metoder jag visat utan det kommer att krävas ett totalt importstopp av migranter kombinerat med en rejäl satsning på repatriering. Hela regioner kommer att behöva återbördas till enorma kostnader.

    Sedan ska vi ha klart för oss att pensionärernas företrädare pratar för sin egen skull. Man har haft höga befattningar och höga löner och pensionsavsättningar. Man får, i motsats till de sämst ställda pensionärerna, en pension som inte skiljer sig allt för mycket från den höga lön de hade. Ingen som är född efter 1954 kommer att få ATP trots att man kanske betalt för det i årtionden.

    Punktskatterna avslutningsvis beror på två orsaker, skatteknarkande politiker och plakatpolitik. Den skada som MP(K) orsakat Sverige kan inte överskattas. Det enda riksdagsparti som är utan skuld är SD eftersom de hållits tillbaka. Till och med V(PK) har lyckats ställa till det för svenska folket för att de inte hållits tillbaka.

 10. LO-tomten Karl-Petter Thorwaldsson (LO) verkar nu vara missnöjd med att löften från statsminister Stefan Löfven (S) har svikits …

  https://2.bp.blogspot.com/-wssG2DcMrso/WjporEB-B4I/AAAAAAAAGp0/et7wcQ3ZWas2U3AYf3cLxuPHXzXBAh6EQCLcBGAs/s640/God%2Bjul%2Blow.jpg

  Karl-Petter Thorwaldsson (LO) vill slösa ännu mera skattepengar än vad regeringen redan gjort.

  https://3.bp.blogspot.com/-Iwu9YPE6bAk/WQgsQcUQ0qI/AAAAAAAAGEM/XtklXFEWcUA5GkwwLnDp-kh3WwpekI1qQCLcB/s640/LOLOW.jpg

  Bilder från Jeaders bildblogg

Kommentera