Tyska städer kan omedelbart förbjuda äldre dieselbilar


EKONOMI & MILJÖ. Tysklands högsta förvaltningsdomstol i Leipzig bekräftade förra veckan att städerna i landet var fria att införa omedelbara förbud mot dieseldrivna fordon, förutom de som överensstämmer med den senaste Euro 6-standarden, rapporterar Reuters

Dessutom hävdar domstolen att det inte behöver finnas någon karenstid alls för att förbjuda dieslar direkt av städernas styre.

Detta beslut kommer att tillåta tyska städer att utesluta relativt nya dieselbilar, bara några år gammal, som inte överensstämmer med Euro 6-utsläppsnormen som infördes 2014. Av de 15 miljoner dieselbilarna i Tyskland överensstämmer endast 2,7 miljoner med Euro 6-standarden, så ett beslut att förbjuda de äldre dieselbilarna kommer att påverka en stor andel av bilarna i landet.

Autoweek

-Pettersson säger att totalt finns c:a 4,8 miljoner bilar i Sverige av dem är drygt 1,5 miljon dieslar som vi uppmanades köpa för inte så länge sedan. Men simma lugnt. Miljö- och klimatalarmisterna kommer ständigt med nya påhitt, synd att det blir väldigt dyrt för oss som ska betala utan att varken miljön eller klimatet blir bättre.

Diesel är fortfarande bättre för klimatet än bensin men nu är det partiklar i luften på söder som är det viktiga. Allra bäst är tydligen elbil, ingen verkar bry sig om att afrikanerna dör när de kräver efter de metaller som behövs till batterierna.

Moderna bensinbilar spyr ut lika mycket skit som gamla dieselbilar utan partikelfilter

Genom åren har Pettersson lärt sig att vara skeptisk…

1960-talet hotades mänskligheten med kärnvapenkrig, det var tyst vår och DDT, vi var tre miljarder människor på jorden och befolkningsökningen var katastrofal och oljan var så gott som slut.

1970-talet hotade med en ny istid, forskare visade att temperaturen sjunkit stadigt de senast 30 åren, det var oljekris och vi pratade om barnbegränsningar och hade blivit 3,7 miljarder på vårt klot.

1980-talet hotades jorden att krossas av asteroider, aids, skogsdöden drog fram och av oljan fanns det inte mycket kvar och nu var vi 4,4 miljarder på jorden och paniken började sprida sig.

1990-talet hotade med grillning av oss för att ozonhålen växte, av oljan fanns det bara droppar kvar och vi var hela 5,3 miljarder.

2000-tal, nu skall vi dö av klimatkatastrofer, fågel eller svininfluensa, oljan håller fortfarande på att ta slut och vi har blivit drygt 6 miljarder vilket alla är överens om är alldeles för många.

2018. Nu hotas vi av Putin och Trump och global uppvärmning men massinvandring av outbildade analfabeter ska rädda oss och oljan finns i överskott, så mycket att oljeproducenterna försöker begränsa produktionen för att få upp priset.

Om några år är vi åtta miljarder, jordens befolkning ökar med 80-90 miljoner per år men varken forskare, politiker eller journalister pratar längre om befolkningsökningen eller faran med islam…

Nu ska vi rädda världen och köpa elbilar eller hybrider. Mitt råd är att ta det lugnt med det, i varje fall om du ska värna om miljön.

Det är nästan alltid bättre för miljön att köra slut på det man äger/använder innan man köper nytt. Det gäller även bilar även om bilindustrin och miljömupparna vill få oss att tro annat.

Dessutom, att höja drivmedelsskatten i Sverige för att rädda miljön är som att kastrera sig för att det föds för många barn i Afrika, totalt verkningslöst…


3 responses to “Tyska städer kan omedelbart förbjuda äldre dieselbilar

 • Gus

  Vem fan lyssnar på P1 ? Menar du att de verkligen en gång pratade sanning ? …..

  Gilla

 • Stenbock

  Min kommentar som jag lagt in under annan rubrik,är ju vad jag kan förstå, just uppkommen p.g.a. att privat biltrafik skall,om inte förbjudas så istället motverkas med alla medel:
  https://petterssonsblogg.se/2018/05/22/ny-allians-pa-gang/comment-page-1/#comment-516060

  Gilla

 • Stenbock

  Tror inte vare sig vi i Absurdistan eller tyskarna vågar förbjuda Diesel.
  Det är en allt för brännande fråga för politikerna. Som vanligt söker de redan med olika små mygeltrix,att kringgå det hela i Deutschland.
  I Berlin har man infört 30 km på några av de större gatorna i centrum.Själv är jag skeptisk eftersom bilar spottar ut än mer avgaser, i långa köer.
  Stuttgart som ligger nere i en håla är ju speciellt drabbad av att luften står still. Här har man satt upp någon form av trädfigurer (likt ett staket) för att lugna befolkningen.
  F.ö. befinner ju sig i stort hela tyska industrilagren på Autobahner, dygnet runt i landet.
  Detta är ju inget annat än ett allvarligt försök,att skapa oro, från miljöaktivisternas sida.
  Det är ju där precis som hos oss,att det är de gröna kommunisterna som helst ser att de och deras cyklar,blir ensamma i orterna.
  Här ett inslag från PI som förklarar kort och gått, ”Förbjudes Dieseln dör hela vår industri” :
  http://www.pi-news.net/2017/08/stirbt-der-diesel-stirbt-die-wirtschaft/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: