Stäng

Danmarks integrationsminister: Ramadan är över oss

ISLAM. ”Ramadan är över oss. Ja, du läste rätt. Ramadan är över oss alla”. Så inleder Danmarks utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg en debattartikel i tidningen BT.

Støjberg slår fast tre saker:

 1. Danmark har religionsfrihet
 2. Religion är en privat sak
 3. För det tredje är Ramadanmånaden över oss. Ja, du läser rätt: Ramadan är över oss. Trots att den bara utövas av muslimer så har ramadan en inverkan på resten av samhället.

Ramadan är ett av de fem grundläggande kraven i islam, och det inkluderar att alla muslimer som inte utsätter sig för hälsorisk ska fasta. Det betyder bland annat att sjuka, svaga och gravida är inte behöver fasta. Däremot, om du uppfyller kraven i islam och därmed fastar enligt islam, betyder det att du idag inte kan äta eller dricka åtminstone vid den tiden i dag, 21 maj 2018. 02.54 till kl. 21,29. Med andra ord ska du inte äta eller dricka på mer än 18 timmar. Jag anser därför att du som muslim i ett modernt samhälle som det dansken bör överväga vilka konsekvenser det har för samhället när du väljer att behålla Ramadan.

Läs mer på BT.dk…

-Pettersson håller helt med Støjberg, ett 1400 år gammalt religiöst krav går inte att förena med ett modernt samhälle. Yrkesarbetande som undviker mat och dryck kan dessutom innebära en säkerhetsfara, säger Støjberg.

”Det kan i praktiken vara farligt för oss alla, om busschauffören varken äter eller dricker på en hel dag”, skriver hon i debattartikeln. Ministern uppmanar därför muslimer i Danmark att semester under ramadan så de inte påverkar resten av samhället.

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.

9 reaktioner på “Danmarks integrationsminister: Ramadan är över oss

 1. Många stackars s.k unga ensamkommande nysvenska afghaner lider av psykisk ohälsa, det visar en enkätundersökning från någoting som heter Blankspot vad det är för något !
  Utgår ifrån att kraftfulla åtgärder i form av skattepengar och andra redurser nu sätts in för att hjälpa dessa deprimerade framtida pensionsräddare.

 2. Inger Støjberg säger/skriver sanningar igen. Där har vi en riktig politiker som inte viker ner sig för muslimerna.

 3. Tja en ny sed fick Stenbock i går kväll uppleva. Snett över bor en av 40-talet arabiska familjer i Ghettot. Denna har sedan ett år tillbaka,pyntat sina fönster,med några djungelväxter.Till skillnad från andra berikare som hänger filtar eller papper,som dekoration för fönstren
  För några dagar sedan försvann dessa, och Stenbock trodde i sin enfald att nomaderna dragit vidare för nya äventyr. 🙂
  Tills jag ½-12 i natt upptäckte hur muslimen satt ute på balkongen,och i dunkelhet (läs kolsvart) avnjöt sin måltid !!! Troligen tillhör denne en sekt som undanröjer allt världsligt i samband med deras Rahmadan.Därtill bör herren i familjen troligen leva i sin ensamhet,liksom grottmannen ?
  Vi Barbarer har ännu mycket att lära oss från deras kultur !

  1. Ni två ”med nedåt tummar”, alla Petterssons läsare lär ha kännedom om era medelåldriga seder o. bruk.Att vi ”otroende hundar” spekulerar över dessa,för ni ha förståelse för !

 4. Ja nu är det köpfest i butikerna på grund av den räddande mångkulturella Ramadan handlarna gnuggar händerna och välsignar mångkulturen, inte undra på att det en gång i tiden icke mångkulturella Sverige höll på att kollapsa med bara ett homogen kristen svensk befolkning !

 5. Om vi kunde byta ut den svenska regeringen mot den danska så skulle vi få en mycket mycket bättre regering och dessutom spara mycket mycket pengar.

  1. Givetvis ska muslimer ta ut semester eller obetald ledighet. De håller ju på med sina hälsovådliga övningar under en hel månads tid.

   1. Ett förslag är att alla som firar Ramadan i Sverige får en månads betald ledighet det har vi svenska rika solidariska skattebetalare garanterat råd med och tror nog att finansminister M.A håller med om det !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: