Stäng

Mordutredning i Örebro

BROTTSLIGHET. På dagen 19 maj anträffas en död kvinna i ett mindre skogsområde i området Hjärsta i Örebro. Larmet inkommer till polisen via SOS då en ambulans kallats till platsen. Kroppen har hittats av personer som befunnit sig i skogsområdet.

Ett stort område spärras av och polisen genomför under eftermiddagen en teknisk undersökning på platsen. Samtidigt görs ytterligare teknisk undersökning i en bostad i närheten, med anledning av att polisen sedan 15 maj bedrivit en utredning rörande människorov då en kvinna under oklara omständigheter försvunnit från sin bostad.

Polisen publicerar 18 maj en bild på den försvunna kvinnan.

Polisen i Örebro har under utredningsarbetet rörande människorov gjort vissa fynd som möjligen kan knytas till försvinnandet. Inget av det tekniska materialet har ännu analyserats.

Med utgångspunkt från utredningen kring människorov och fyndet av kroppen misstänker polisen starkt att det är den kvinna som varit försvunnen sedan 15 maj som hittas i skogsområdet. Kroppen har under söndagen preliminärt identifierats som den försvunna kvinnan. Polisen bedriver därför nu en mordutredning, men har ett brett perspektiv på utredningen fram till det att kroppen kunnat identifieras med större säkerhet.

Polis och åklagare kommenterar inte utredningsläget vad gäller misstankar då utredningen nu befinner sig i ett känsligt läge

Fram tills att kroppen identifierats med större säkerhet och analyser gjorts av de tekniska utredningarna kommer inte polisen att förmedla något ytterligare utåt.

-Pettersson säger att Lena Wesström arbetade med utslussning av ensamkommande ungdomar inom Örebro kommun…

Det behöver inte betyda något men jag undra…

7 reaktioner på “Mordutredning i Örebro

 1. Finns det någon som helst grund för att mördaren skulle kunna finnas på kvinnans arbetsplats eller är det bara ett slags önsketänkande?

 2. Två misstänka våldtäktsförsök i helgen utreds på Frösön i Östersund.

  Polisen misstänker att samma gärningsman kan ligga bakom – nu går de ut med ett signalement:

  – Mörkhyad. Runt 25 år och cirka 175 centimeter lång. Mörkt, mörkt klädd, säger Suss Braunerhielm vid polisen.

 3. Jo arbetar man inom ett sådant känsligt område,kan ju allt hända.Dessa ”ungdomar/barn” har ju inte kommit upp hit till mörka Norden,för att slussas ut i arbete eller samhället. Dessa har ju helt andra uppgifter… Det syns om i inget annat än kriminalstatistiken,vad dessa helst vill sysselsätta sig med,förutom att invänta nästa bidrag !

 4. Hedersmord !!!
  Är det bara jag som törs säga detta !!!
  Ni förstår väl varför polismyndighet säger som de gör och mörkar som vanligt !!!!

 5. Sorgligt öde. Jag har ofta funderat på om inte den typen av handläggare alldeles för lätt kan hamna i hotfulla situationer. Tänker på att de ofta får förmedla oönskade budskap till nyanlända, som lika ofta har bestämt en annan händelseutveckling för sin egen del i det förlovade lilla nordiska landet.

  1. Man väljer sina arbeten och måste i slutändan välja vad man står för !!!
   Vet man vad man gör så ser ”man om sin rygg” väldigt noga !!
   Har själv varit i denna ”bransch” och allt är mera än sorgligt, tyvärr så tar de ansvariga (arbetsgivarna) inte skött sina åtagande !!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: