Stäng

Likabehandlingsprincipen gäller inte i Sverige

LAG & RÄTT. Likabehandlingsprincipen innebär att alla invånare skall behandlas lika inför lagen. Numera gäller inte denna lagstadgade princip alla.  Vi har fallet med de 9000 afghanerna som regeringen, S+MP med hjälp av V och C vill ska få stanna trots att de saknar asylskäl. 

Lagrådet sågade förslaget och skrev ”gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”.

Nu har vi elever som fastar på skoltid, mår dåligt och till och med svimmar medan myndigheterna ”vädjar” till föräldrarna.

Twitter

-Pettersson säger att tycker ni sjuklövern behandlar muslimerna ”lika inför lagen” så ska ni naturligtvis rösta på dem i valet…

15 reaktioner på “Likabehandlingsprincipen gäller inte i Sverige

 1. Orsaken till icke lika behandlingar förkommer är att i domstolarna sitter numera muslimska nämndemän som förespråkar sharia, då blir resultatet att muslimer klarar sig undan lindrigare.

 2. Ja det är ju det där med kryperiet inför Islam, som ständigt
  når nya höjder, det är inte bara beslutsfattare som
  underdånigt låter Islam flytta fram sina positioner, även
  Svenska Kyrkan tillhör dem som bugar o bockar inför denna
  Mordiska religion?

 3. Dagens Medicin 06/04

  ”Vårdförbundet ger SD nobben – igen”

  ”Vårdförbundet ratar Sverigedemokraterna även i årets valrörelse. SD bjuds inte in till mingel och samtal. Partiet anses stå allt för långt från förbundets värderingar.

  Trots att Sverigedemokraterna nu finns i riksdagen och är Sveriges tredje största parti, har Vårdförbundet i år förnyat sitt beslut från valrörelsen 2014.

  – Vi har jämfört deras partiprogram med våra stadgar och yrkesetiska koder och sett att skillnaderna i grunderna är för stora. SD har också ett rättighetstänk i sitt program men det utgår från nationalitetstillhörighet, vi utgår från människan, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro, som hänvisar till FN:s deklaration om de mänskliga fri- och rättigheterna.

  Frågan aktualiserades när Vårdförbundet i mars avstod från att bjuda in Sverigedemokraterna till ett regionpolitiker-mingel i Västmanland i slutet av maj. I en debattartikel i Västmanlands läns tidning, VLT, förklarade förbundet varför. I en insändare i Sala Allehanda replikerade Maria Liljedahl, Sverigedemokratiskt regionråd i Västmanland, att Vårdförbundet kör med floskler och att det inte är SD som utesluter, utan Vårdförbundet.

  Är det inte svårare att motivera ert beslut i år jämfört med 2014 med tanke på att SD är tredje största parti?

  – Nej, vi är en idéburen organisation och behöver inte prata med alla. Det här gäller ju mötesplatser vi äger och då bjuder vi in dem vi kan påverka. Bjuder vi in en hel nämnd, socialutskottet till exempel, bjuder vi ju alla, men då väljer SD att inte komma. Och det är ju inte så att vi avstått att debattera med SD någon gång, säger Sineva Ribeiro.

  Men även Vårdförbundet har väl medlemmar som röstar på SD, är det rätt mot dem?

  – Klart det finns personer i vården som sympatiserar politiskt med SD men vi driver våra frågor och det är medlemmarna som beslutar vilka de är.

  Bakom beslutet står Vårdförbundet styrelse och samtliga lokalföreningars ordförande.”
  https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2018/04/06/Vardforbundet-ger-SD-nobben-igen/

  Nina skrev till deras presschef för att få svar på om de mänskliga rättigheterna där det framgår att man inte får diskriminera någon på grund av deras politiska åsikter.
  Presschefens svar blev där efter
  Nina ringer därefter till dem som har hand om medlemsfrågor.
  Säger att hon är medl. i Vårdförb. och aktivt SD medl.
  Hur de hanterar en medlem vilket är SD sympatisör med tanke på deras ställning emot SD.
  Ninas frågor är tydligen för komplicerade till han som sitter i Stockholm och svarar för hela landet.
  Som har just hand om Medlemsfrågor.
  Hänvisar Nina till deras presschef.

  ”Vårdförbundet bedriver politisk diskriminering”

 4. Här visar feminismen sitt rätta anslkte, en feg ryggradslös feminin irrlära.

   1. Invandringen av lycksökare fungerar alldeles utmärkt, och alla bögar,flator och andra avarters lika värde dvs 0.
    Resten är kaos.

 5. Att inte skolan i Eskilstuna polisanmäler detta? Det är ju barnmisshandel.
  Skullen vara intressant och pröva detta rättsligt.Men som vanligt det är en massa aktivister i domstolarna numera.

 6. Regeringen som hela tiden pratar om mångfald. Tar återkommande beslut som strider mot likabehandlingsprincipen.

  SD som röstade nej till skatteavdrag för fackavgift, ansåg det mer angeläget att förbättra arbetslöshetsförsäkringen.

  Regeringens beslut innebär att de som betalar mer än 400 kronor per år i fackavgift får en skattereduktion för en fjärdedel av årsavgiften.

  Den som betalar 200 kronor per månad i fackavgift får betala 50 kronor mindre i skatt per månad. En fackavgift på 500 kronor i månaden ger istället 125 kronor lägre skatt.

  Vad får de arbetare, som inte är fackanslutna och bara är med i A-kassan, i skatteavdrag???

 7. Apropå mångfald, solidaritet och likabehandlingsprincipen, utifrån sossarnas ”svenska modellen”………

  Kandiderar för KD – petas av LO .

  ” Åsa Åsberg i Vindeln är aktiv inom fackförbundet Seko i Västerbotten. Men hon är också Sekos representant i LO-distriktet i Norra Sverige. Det uppdraget tvingas hon nu lämna sedan det uppdagats att Åsa Åsberg kandiderar för Kristdemokraterna i Vindelns kommun.

  – Jag fick ett samtal, där jag fick svara på tre frågor. Om jag står på kommunlistan, om jag står för KD och vilken plats det är. Och jag svarade ja på alla tre punkter och då fick jag veta att jag inte fick jobba för LO för att jag är felansluten, säger Åsa Åsberg.

  Den som ringde var Maria Mannberg, vice ordförande i LO-distriktet Norra Sverige.

  – Vi tog ett beslut på LO-kongressen 2016 om att man ska ha facklig-politisk samverkan med Socialdemokraterna. Det är det man har att följa för det är ett demokratiskt beslut, men det kan ju vara svårt att följa om man är aktiv i ett annat parti, säger hon.

  Innebär det att man inte får vara aktiv i något annat parti än Socialdemokraterna och samtidigt vara aktiv i facket?

  – Jo, man kan vara aktiv i sitt fackförbund oavsett vilket parti man tillhör.

  Det beror på hur man jobbar och hur aktiv man är, säger Maria Mannberg.”

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=6954533

 8. Ärlighet, hederlighet, moral, respekt, ansvarskänsla, tala sanning att arbeta och försörja sig själv är några saker som inte uppskattas eller har någon prioritet alls i dagens flummiga förljugna hycklande vänsterextrema s.k trygga och mångkulturella Sverige där man som etnisk svensk idag känner sig som en främling i sitt eget fosterland och när man ser sig omkring ute i samhället snabbt utan att vara ett geni inser att man inom kort kommer att tillhöra en minoritet i Sverige !
  En sorglig utveckling och man kan verkligen undra varför kristendomen måste bytas ut mot en annan religion.

 9. Det har uppenbarligen bildats en ideologisk och agendastyrd uppfattning om vad som skall definieras som bristande målsmansansvar, där den delikata selektiviteten talar sitt tydliga och av den numer legendariskt servila Socialstyrelsen influerade språk.
  ”Information till dig som svälter ditt barn”…
  Andreas 🙂

 10. Man får aldrig säga något negativt om islam trots att islam förstör världen. Utan islam hade vi haft en mycket bättre värld!

  1. I alla fall så var det kristna icke mångkulturella Sverige ett bra och tryggt land att växa upp i, det vet man om man haft turen att vara med på den gamla goa tiden !

  2. Efter att det kalla Krigets upplösning med Järnridåns fall då kom hotet från Islam.
   De skulle ha flyttat gränsdragningen på denna Järnridå.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: