Stäng

Arla sponsrar köttförbud

Göteborgsvarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. Cirka 4000 funktionärer är engagerade och runt 80.000 deltagare från 90 länder springer loppet. 

 

Sedan 2016 har arrangörerna valt att hållbarhetscertifiera arrangemanget enligt konceptet ISO20121. En effekt är att löparna uppmanas äta vegetariskt och funktionärerna förbjuds att äta kött.

Så här skriver arrangörerna av Göteborgsvarvet i ett informationsblad. ”Om du väljer att äta kött, ta av dig din funktionärströja”

ARLA är en av sponsorerna av Göteborgsvarvet. Det känns som att det borde skava lite hos Arla-bönderna. Ligger ett köttförbud i deras intresse?

”Göteborgsvarvet missar att ett av de största hoten mot hållbarheten är igenväxta beteshagar och förlorad biologisk mångfald. Svenska nötkreatur är en förutsättning för hållbarhet.

Alla borde ha rätt att välja vad de vill äta. Att utesluta de som väljer hållbart producerat svenskt kött är inget annat än populistisk mobbing.

LRF ger gärna input på hur man väljer bra och hållbara svenska råvaror. Både animalier och vegetabilier producerade på hållbart sätt.”

Undrar hur veganer skulle reagera om de tvingades äta kött?

Jordbruksaktuellt

Toralf Alfsson

-Pettersson har inget emot att människor äter vegetariskt eller är veganer men jag är emot människor som talar om för andra vad de ska äta och som vill att det öppna landskapet ska växa igen…

8 reaktioner på “Arla sponsrar köttförbud

 1. Sverige växer inte igen på grund av veganer.
  Om kött är någorlunda billigt kommer de flesta att äta kött.

 2. Sverige i ett nötskal, och vilka är det som är vegetarianer då?
  Småflickor som vill förändra störta patriarkatet,
  införa det mest korkade stadsskicket som sett dagens ljus.Feminism.

  1. Köper INGET av Arla´s sortiment !!!
   Här har vi NORRMEJERIER och deras produkter är toppen (ost,smör och mjölk) behöver ej Arla finns även Vailo !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: