SD-motion får kritik, hårresande säger MP


INVANDRING. Sverigedemokraterna vill utreda möjligheten att låta invandrade som vistats i landet mer än tre år ska betala tolkhjälp i sjukvården själva. Detta får hård kritik av regionrådet Anders Åkesson (MP).

Det skulle öka motivationen att lära sig svenska, som är viktigt för att få en anställning, anser Mats Erlandsson och Patrik Jönsson (SD).

I sin motion föreslår de att nyanlända ska få gratis tolkhjälp under de tre första åren. Mellan tredje och sjätte året debiteras halva tolkkostnaden och efter sex år i Sverige betalas den fulla kostnaden ur egen ficka.

Hörselskadade, döva och dövblinda ska undantas från reglerna och likaså personer vars hemspråk är ett av Sveriges fem minoritetsspråk finska, jiddisch, meänkieli, romska och samiska.

Anders Åkesson, Miljöpartiet,  går till hårt angrepp mot motionen.
– Grunden för SD:s motion är tydlig om att rätten till vård är avgörande för var man kommer från. Det är hårresande att ha den här ingången.

Läs mer på Norra Skåne…

-Pettersson säger att det enda hårresande med SD:s motion är att man ska ha rätt till tolk i tre år, och sedan betala hälften. Jag ifrågasätter om man ska ha tolkhjälp alls, men i värsta fall får två år räcka.

Dessutom ska ingen få uppehållstillstånd och medborgarskap utan godkända kunskaper i svenska och samhällskunskap. Det finns alternativ…


22 responses to “SD-motion får kritik, hårresande säger MP

 • Tony

  Det som är hårresande i dagens samhälle är att dessa
  idioter som sitter i regeringen beter sig som om skattemedel
  är deras egna..

  Gilla

 • ruben

  Vad jag vet finns det 2 kategorier invandrare. En kategori, som svenska samhället behöver och redan efterfrågat och en kategori, som efterfrågar Svenska samhällets resurser. Kvalificerad invandrare eller bidragsturist. Av Absurdistansk anledning verkar kategorin bidragsturist vara de, som blir bäst behandlade och får villkorslösa förmåner ur statskassan. Så jag tycker också motionen kan stramas till betydligt mer. Förmånerna kan ju trappas ned i etapper förstås.

  Gilla

 • Lukas

  Och åter igen så visar sig det goda och snälla miljöpartiet som de värsta rasisterna och exkluderarna, i detta fallet eftersom man tydligen menar att ingen, så kallad flykting, är i stånd att lära sig svenska och således i förlängningen inte heller kan klara av att få arbete eller bli intergrerad som oftast kräver att man kan språket.

  Alternativt till detta så kräver kanske miljöidioterna att flyktingarna ska ha tolkar på sina arbetsplatser med.. eller att det är all vi svenskar som ska lära oss arabiska plus något hundratals andra språk..?

  Gilla

 • Hanna

  Inget fel på förslaget- människor som tagit sig över halva jordklotet till ett litet land med helt annan kultur och språk måste räkna med att lära sig språket så de förstår och gör sig förstådda inom tre år, absolut rimligt när övriga flyktingutgifter håller på att sänka Sverige!

  Gilla

 • Krister

  När vi behövt uppsöka sjukvård utomlands (förvisso i samband med semester) har vi fått klara oss utan tolk.
  Är det för mycket begärt att människor som bor här på sikt även ska lära sig språket?
  Men det är klart, är det så att man sysslar med folkutbyte kan man tycka det är onödigt.

  Gilla

 • Grune

  Jag är svensk och bor i Södertälje. Jag behöver tolkhjälp, för här bor ett folk som bara talar ett främmande språk.

  Gilla

 • Tony

  Typisk reaktion från kosta gratis partiet MP, partiet bortom
  allt vett o sans. Ifall man inte lärt sig språket efter 6 år då
  saknas motivationen att lära språket, och då har dom inte
  här att göra, men enligt MP ska dom väl ha tolk livet igenom?

  Gilla

 • Carl ekstrom

  Ta bort tolkhjälpen.dom kan betala själva.Jävla trams vi håller på med.

  Gilla

 • Mike E

  Tyvärr har MP mycket mer makt än deras knappt 4% i mätningarna antyder. MP har hela den korkade och lågutbildade men i Sverige mycket mäktiga journalistkåren bakom sig.

  Gilla

 • Kurt

  Vad är det för fel på muslimer, min styvdotter ha nu gått sen slutet av November på Språkintroduktion på Gripen skola, och klara av att läsa och förstå enkla texter och kan kommunicera på Svenska och hjälper sin mamma med Svenskan. Både dottern och mamman pluggar varje dag flera timmar Svenska i hemmet. Vill man så kan man, men dessa muslimska livsformer vill INTE det är skillnaden.
  Skillnaden mellan Människors och Muslimers intellekt verka skilja sig otrolig mycket.

  Gilla

  • Krister

   Kan det vara så att de är sig som högre stående människor och att alla andra ska anpassa sig efter den?
   Egentligen lite som våra politiker när jag tänker efter.

   Gilla

 • KENT

  Hoppas att MP blir förpassad till historiens skräphög i september.

  Gilla

 • gamgubben

  De skall betala tolkhjälp vid alla tillfällen de behöver, de har säkert någon i släkt eller vänkretsen som klarar av det.
  Eller så kan de ringa MP, så fixar de det, lätt som en plätt.

  Gilla

 • Roland ram

  Helt normalt i normala länder men hårresande i det feminiserade landet sverige.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Naturligtvis uppfattar det uttalat nationsfientliga och öppet rabulistiska Miljöpartiet att varje sund ansats att korrigera den passiviserande och kontraproduktiva övergenerositeten som ett utsökt tillfälle att åter dra det marxistiska rasistkortet och erinra om den fatala destruktionspolitikens kravlösa koncept.

  Låt det moraliskt defekta MP förskräckas, ty dess era i rampljuset kommer inom en nära framtid att vara förverkad och dess fientliga anslag gå till hävderna som en förbannat genant och förnedrande period i den politiska historien.
  Andreas.

  Gilla

  • Krister

   Känns som att vara rasist idag är ett sundhets tecken. Finns väl inte många riktiga rasister bland svenskar. Bara folk som helt enkelt ledsnat.

   Gillad av 1 person

 • ossie

  Kritik från MP ? Då vet man att man är rätt ute.

  Gilla

 • Gringo

  Hade jag blivit sjuk i Afghanistan hade jag aldrig fått en svensk tolk. Eller något annat muslimskt land.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Men det snälla duktiga och stenrika Sverige är ju inte Afghanistan eller något annat land på jorden, det öppenhjärtliga solidariska humana och mångkulturälskande Sverige med sin världsliga socialbyrå går som alla vet i egen fil och vill enligt de mänskliga rättigheterna hjälpa (med undantag av infödda äkta hederliga svenskar) alla världens stackars utsatta människor och i den servicen ingår självklart tolk, sjukvård, tandvård, skolgång, tillgång alla världsberömda svenska välfärdsbidrag, pensioner även till de som flyttar tillbaka till landet de flytt ifrån, bostad, hjälp till körkort, gratis simundervisning som det så fint heter som skattebetalarna står för osv osv, ja listan på förmåner i kramgoa Sverige kan göras mycket lång !!!!!!
   Snart September och ödesval, blir utan tvekan en röst på AFS.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: