Expressen: Vilka är afghanerna?


INVANDRING OCH MEDIA. Aldrig någonsin har ett journalistiskt haveri synts tydligare än i dessa dagar. För mindre än en vecka sedan kritiserade Karin Olsson, ställföreträdande ansvarig utgivare och kulturchef på Expressen, SD-väljare för att lita mer på danska än svenska medier. Olsson tyckte också det var otäckt att danska medier skrev ocensurerad om invandring och islam. Vilket naturligtvis betyder att Expressen censurerar artiklar om invandring och islam. 

Nåväl, idag verkar det ha slagit ner en rejält kraftig bomb på Expressens redaktion. Nu ställer man plötsligt de frågor som SD-väljare, alternativmedia och andra gjort i åratal.

Vilka är afghanerna? 

9 000 unga afghaner har blivit en av valrörelsens mest laddade frågor. Regeringens nya lagförslag om ensamkommande ger dem rätt att stanna i Sverige, trots att de saknar skyddsskäl.

Men vilka är de? Vad vet vi om dem?

Expressens granskning visar bland annat:

  • 99,4 procent är män.
  • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
  • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
  • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.

Alltså fakta som vi på alternativmedia framfört i åratal och förföljts och jagats för.

-Pettersson menar att journalisterna har ett minst lika stort ansvar som politikerna för att vårt land ser ut som det gör. De har ljugit, vinklat och bedragit i åratal för att nu äntligen börja närma sig sanningen.

Vad har detta journalistiska haveri kostat landet i mänskligt lidande, i pengar och tilliten mellan människor?

Vi måste tillsätta en kommission som utreder hur media kunnat ljuga för ett helt folk och hur de kan komma undan med det.

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


14 responses to “Expressen: Vilka är afghanerna?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: