Stäng

Expressen: Vilka är afghanerna?

INVANDRING OCH MEDIA. Aldrig någonsin har ett journalistiskt haveri synts tydligare än i dessa dagar. För mindre än en vecka sedan kritiserade Karin Olsson, ställföreträdande ansvarig utgivare och kulturchef på Expressen, SD-väljare för att lita mer på danska än svenska medier. Olsson tyckte också det var otäckt att danska medier skrev ocensurerad om invandring och islam. Vilket naturligtvis betyder att Expressen censurerar artiklar om invandring och islam. 

Nåväl, idag verkar det ha slagit ner en rejält kraftig bomb på Expressens redaktion. Nu ställer man plötsligt de frågor som SD-väljare, alternativmedia och andra gjort i åratal.

Vilka är afghanerna? 

9 000 unga afghaner har blivit en av valrörelsens mest laddade frågor. Regeringens nya lagförslag om ensamkommande ger dem rätt att stanna i Sverige, trots att de saknar skyddsskäl.

Men vilka är de? Vad vet vi om dem?

Expressens granskning visar bland annat:

 • 99,4 procent är män.
 • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
 • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
 • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.

Alltså fakta som vi på alternativmedia framfört i åratal och förföljts och jagats för.

-Pettersson menar att journalisterna har ett minst lika stort ansvar som politikerna för att vårt land ser ut som det gör. De har ljugit, vinklat och bedragit i åratal för att nu äntligen börja närma sig sanningen.

Vad har detta journalistiska haveri kostat landet i mänskligt lidande, i pengar och tilliten mellan människor?

Vi måste tillsätta en kommission som utreder hur media kunnat ljuga för ett helt folk och hur de kan komma undan med det.

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

14 reaktioner på “Expressen: Vilka är afghanerna?

 1. Varför har inte Sverige ett konstitutionstribunal för att lagföra landsförrädare?

  1. Om ett antal år när Sverige blir näst intill obeboligt för pursvenskar kommer möjligheten att ta lagen i egna händer och skipa rättvisa på egen hand.

   1. Problemet är att muslimerna kommer göra det betydligt tidigare än den trögtänkta och sävliga svensken.

 2. Lögnpressen såsom Expressen kommer jag aldrig att lita på. Dom vänder kappan efter vinden.

 3. Lögnare, Bedragare, Gökungar, gangrapists som prioriteras till miljardkostnader före svenska gamla, sjuka, handikappade. Det stinker illa lång väg.

 4. Den svenska modellen är landet i särklass ensamma om,att kunna sprida till sina läsare. Nu läser ju inte Stenbock mer än rubrikerna, (det räcker) men har inte sett några sådana som skriver om,vad som är i görningen i Italien. 🙂
  Där tycks nu en regering bestående av 5-stjärnepartierna/Liga Nord att framöver styra från Rom.Dessa partier är EU-motståndare.
  I Tyskland som har stora utstående lån till landet,är man nu oroliga att denna vändning kan innebära ett nytt bakslag,inte bara för EU. Samtidigt innebära att lånen/garantierna Tyskland gett aldrig kommer att återbetalas.
  I dagens La Stampa en bild av Salvini.Mannen bak nya gruppen,som skall söka leda in Italien på ett bättre spår:
  https://external-arn2-1.xx.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQAcQSDQQEBeGSaE&w=476&h=249&url=http%3A%2F%2Fwww.lastampa.it%2Frw%2FPub%2Fp4%2F2018%2F05%2F18%2FItalia%2FFoto%2FRitagliWeb%2F7da529b8-5a16-11e8-b12b-25e5d4b9f267_8773667afd6e2a6c2092b46851b2cc3b-knb-U11109356600346wB-1024×576%2540LaStampa.it.jpg&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_placeholder_publisher&sx=0&sy=13&sw=1024&sh=536&_nc_hash=AQBbpb1-1QVAaZLT

 5. Förtvivlat förväntat, tack till alternativmedia som driver fram sanningen till slut
  bara att fråga en invällarpositiv vän eller granne om de släpper in eller bjuder in helt obekanta att dela mat och sova över. Gissa svaret!

 6. Denna totala mörkläggning av konsekvenserna av den förda politiken från media samt alla partierna utom SD är ytterst märklig.
  Jämfört med EU omröstningen och € som skulle debatteras och ältas i studiegrupper m.m. EU € medlem eller inte är en fråga i marginalen jämfört med islamiseringen av hela det Svenska samhället.

 7. Jag tror vi kommer att komma till en situation likt den då det användes modem för internetanslutningen.
  Fungerade inte internet och man ringde sin internetleverantör svarade de
  – vi har kollat linjerna, inget fel, måste vara modemet. Ok ringa modemförsäljaren.
  – Nej du om det är ett sådant fel får du prata med din internetleverantör.
  Där satt man och ringde till internetlevantör och modemsuport om varandra.
  Jag vet att det kommer att bli en ännu större cirkus om att skylla på varandra om flyktingarna. Media skyller på politiker och politiker skyller på media, och man ska inte bli förvånad om det till slut blir Jimmy Åkessons fel.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: