Hamas skickar tillbaks medicinsk hjälp, låter Gazaborna dö i stället


ISLAM. Gazas misär har palestinska upphovsmakare. ”För tredje gången på två veckor har palestinier i Gaza tänt eld på gränsövergången Kerem Shalom, genom vilken Gazaborna mottar medicin, bränsle och andra humanitära nödvändigheter. Snart kommer vi säkert att få höra en hel del om misären i Gaza. Glöm inte att upphovsmakarna bakom denna misär också är dess presumtiva offer.” Detta skriver Bret Stephens i The New York Times.

”Inget anständigt palestinskt samhälle kan uppstå från den offerkamp, våldskultur och ödestro som symboliseras i dessa protester. Ingen värdig palestinsk regering kan uppstå om det internationella samfundet fortsätter att hylla den palestinska myndighetens korrupta, antisemitiska autokrater eller misslyckas med att fördöma och sanktionera de despotiska mördarna i Hamas. Och ingen palestinsk ekonomi kommer någonsin att blomstra genom upprepad självskada och destruktiv provokation.”

Läs hela artikeln i The New York Times.

-Pettersson säger att det är inte nog med galenskapen från de arabiska palestiniernas sida.

Hamas kör även tillbaka medicinska förnödenheter från Gazaremsan till Israel. Den muslimska terrororganisationen föredrar att gazaborna dör på grund av brist på lämplig vård hellre än att ta emot hjälp från Israel.

Israel har, trots upploppen och terroristverksamhet, skickat medicinsk hjälp, som nu återlämnas i sin helhet.

– Om detta läser Pettersson inte i svensk media…


28 responses to “Hamas skickar tillbaks medicinsk hjälp, låter Gazaborna dö i stället

 • eugenecork

  vad är skillnaden med vad som nu sker i Sverige
  …87:an just i färd att gräva vår å sin egen grav

  Gilla

 • Lagro

  Bret Stephens artikel för inte fram fakta om demonstrationen i Gaza vid gränsen mot Israel.
  Demonstrationen var en protest att de som blev utkörda 1948 med våld ca 800.000 palestinier fick aldrig återvända, utan de skulle ge plats för judiska immigranter från Polen, Ryssland och övriga Europa samt från USA och Kanada.
  De här immigranterna hade inga rötter till Mellan Östern utan var helt utbördingar för området.
  Palestinierna som blev utkörda förlorade allt som de ägde och hade, som sedan överlämnades till de nyanlända immigranterna.
  Judarna stal palestiniernas land och deras försörjning det är sanningen.
  Sedan hamnade många i flyktingläger där de än finns kvar än idag, många hamnade i Gaza också.
  Gaza är ockuperat av Israel och palestinierna lever mer liknande i kanten, under kontroll av Israel.
  Israelisk militär hade placerat ut prickskyttar efter gränsen, som skulle förhindra demonstranterna att komma nära stängslet och kom de för nära stängslet blev de skjutna, som gjort att mer än 100 palestinier blivit dödad.
  Det är ingen som brutit igenom stängslet och alla har varit obeväpnade.
  Sedan har israelisk militär använt gas mot demonstranterna där de använt drönare som släppt ut gas över folkmassan..
  Hamas vann stort PR kriget över israeliska militären, finns tvekan om det, deras tidigare agerande med raketskjutningar har varit helt förkastlig, men den här demonstrationen har skapat sympati och förståelse för deras problem.

  Gilla

  • Lagro

   Jews (core population)
   Non-Jews 1931
   1931 174,610 861,211
   1936 384,078 982,614
   1946 543,000 1,267,037
   1948 716,700 156,000
   Jewish & Non-Jewish Population of Israel/Palestine (1517-Present)
   http://www.jewishvirtuallibrary.org/jewish-and-non-jewish-population-of-israel-palestine-151

   När man ser till statistiken minskar den icke judiska befolkningen mycket kraftigt från 1946 till 1948 när det fanns endast 156.000 palestinier i den nybildade staten Israel.
   Därför var det en mycket stor utvisning med våld av palestinier.

   Gilla

   • Lagro

    Total befolkning i Palestina var 1881 487.000 varav judar 25.000 ( 1922 816.000 varav judar 93.000) (1936 1, 373 varav judar 370.000 immigration 282.555) (1945 1,859 varav judar 564.000 immigration 367.555) (1948 1,969 varav judar totalt 650.000 immigration 482.755)

    Den här statistiken visar att det fanns judar i Palestina men de var i en mycket liten minoritet 1881 endast 25.000 mot annan befolkning 487.000.
    Det visar också att ökningen av den judiska befolkningen i Palestina har skett till stor del genom immigration.
    Innan den judiska staten Israel skapades levde judar och palestinier utan några problem i samma område, med olika religioner, det fanns inga kontroverser dem emellan

    Gilla

  • Stenbock

   Jo i vissa kretsar,och hos landets ansikte utåt,Margot !!
   Bland de mer balanserade inget nytt samma mönster som dessa stenålders beduiner,med jämna mellanrum söker skapa rubriker med, i länder som Absurdistan !

   Stal f.ö. bilden från ”hllviken” för att visa dig var du,och dina gelikar är på god väg….

   Gilla

 • br

  Margot har ju redan skickat 2 mdr till terror palestinier.men det kanske blir mer

  Gilla

  • Lagro

   Nu är det inte alla som delar den uppfattningen, Erdogan har uttalat att Israel är en terroriststat och han borde veta vad han snackar om som finns mitt i Mellan Östern smeten.
   Sedan finns det uttalanden att den stora ”Satan” är USA och den lilla ”Satan” är Israel.
   Man kan utan överdrift påstå att det finns delade uppfattningar om Mellan Östern.

   Gilla

   • Stenbock

    Lagro:
    Nu har du väl ändå sjunkit allt för djupt,när du hänvisar till Turkiets ”Kalif” ,och sinnessjuke ledare !

    Gilla

 • ruben

  En märklig hatkultur, som odlas inom Hamas och palestinska läger tycker jag. Hur kan en dominerande hatkultur upprätthållas i så många år? De som var 10 år 1948 är nu 70 år, 20-åringarna är nu 80 om de lever. Men hatet kan ha fått en extra skjuts av Islam eftersom hatet mot judar ingår i den religionen. Vad skulle bli alternativet om Palestinierna får som dom önskar? Det kan jag undra eftersom Sveriges regering tyvärr hejar på palestinierna. Vad förväntar de sig skall hända och varför? Rättvisa? Ömmande behov? Ja det verkar, som att vi i Sverige dag för dag kommer närmare samma typ av mellanöstern konflikter. En sorglig utveckling i ett än så länge demokratiskt samhälle.

  Gilla

  • Lagro

   Det finns många politiker som försökt gå till historien med att de skall medla mellan palestinier och Israel och lösa konflikten mellan parterna, men alla har de misslyckats.
   De utgår ifrån att det är två stater som är lösningen som det inte är, det finns ingen lösning med två stater på konflikten.
   Området Israel och Västbanken kan inte bli två stater, därför området är för litet och skulle bland annat göra att Israel kan inte försvara sina gränser.
   Palestinierna med Abbas ställer kravet att Västbanken skall bli en stat för Palestina och att öst Jerusalem skall bli Palestinas huvudstad och att de utkörda med deras ättlingar skall ha rätt att återvända.
   De här kraven hade också Arafat, som gjorde det kunde aldrig bli någon fredsuppgörelse.
   Om palestinierna får en egen stat på Västbanken och rätten att återvända det skulle medföra att demokratiskt blir Israel en palestinsk stat.
   De återvändande skall gå till det som är Israel idag därför det var därifrån de blev utkörda 1948.
   Västbanken tillhörde Jordanien och de körde inte ut några palestinier därifrån.
   Målet som palestinierna har är att genom de återvändande får de majoriteten och Israel blir en palestinsk stat.
   De utkörda skall ha vuxit till 5 miljoner med deras ättlingar som gör att de skulle bli majoriteten i Israel.

   Gilla

   • Lagro

    Israel skapades mycket genom sympatier för förintelsen, men USA och UK hade stort intresse av en judisk stat i Mellan Östern som skulle ge dem fotfäste i området, där oljan hade den avgörande betydelsen.
    Det som sedan judarna gjorde var att de ockuperade området Palestina och körde ut den inhemska befolkningen och tog allt i beslag för dem, som sedan blev flyktingar i många länder, och Israel utropades som den judiska staten.
    Det är självklart att ett sådant aggressivt agerande var vedervärdigt och endast skapar problem i framtiden, som det också blivit.
    .

    Gilla

  • Lagro

   Du borde inse att i Israel finns det lögnare som för ut propaganda som skall nedsvärta palestinierna och folk tycks gå på det mesta, desto större lögn och den blir mer trovärdig.
   Exempelvis efter 6 dagars kriget blev många egyptier skjutna i Sinai öknen därför de hade övning där, när Israel gick till angrepp.
   Efter kriget samlades skor som tillhört de stupade soldaterna i en hög och det påstods att egyptierna tog av sig skorna för att lättare kunna springa i sanden.
   Det ordnades bussturer för turister att se på de här skohögarna och framställa araberna som korkade och dumma.
   Alla som har kännedom om stekhet sol i öknen vet att man går inte barfota i sådan sand, fötterna skulle bli stekta.
   Men folk trodde på det här, att araberna tog av sig kängorna och sprang utan skor i sanden.
   Man kan tro att det är ett skämt men det är det inte, utan sanningen med de guidade turerna för att se bland annat skohögarna.

   Gilla

 • Joy

  Hamas, ”är en akronym” av Hiding Among Mosques And Schools, enligt en amerikansk satirtecknare, för ett antal år sedan. En mycket intelligent iakttagelse. Även sjukhus, kvinnor och barn går att utnyttja i våldet mot Israel, USA och Väst.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  SOS !
  Nu får världens samvete största social och vårdbyrå Sverige ta fram plånboken rycka ut och hjälpa Gazaborna.

  Gilla

 • Unconvenient Observations

  Fattar inte att omvärlden låter sig luras av Hamas snyftanden och offerskap. De förorsakar sitt eget folks lidanden!

  Gilla

  • Stenbock

   Nja,det är inte alla länder som har lika sträng censur och propaganda som Absurdistan.
   På nyheter i N24 klargjordes,att huvuddelen av dem som dödades vid Hamasupploppet,var deras egna terrorister.
   Genom flyg bombade Israel en av deras terrorcentraler i norra delen av Gaza.Här lär över 30-talet ha missat att de kom bomber och raketer från ovan ! Vidare påstods att de dödade vid gränsen skulle vara betydligt färre,än vad som uppgavs.

   Gilla

 • ossie

  Utred morden på värnlösa civila skriver Aftonkloaken. För en gångs skull är det inte Anders Lindberg som kräker ur sig dum heter som nästan slår rekord. Swedin heter puckot som kallar beväpnade Hamas krigare för värnlösa civila. Lindberg kontrar nog snart med nåt ännu värre.

  Gilla

 • Peter

  Världen måste tala klarspråk till Palestinierna: Ni kommer aldrig att återvända till Israelisk mark – Hamas bara uppviglar er till död och förintelse – Ni har blivit utnyttjade i 70 av islamisterna och nu måste ni sluta fantisera
  https://mellanosternidag.wordpress.com/

  Gilla

 • Joy

  De får mat, vatten och lever i sus och dus på Israels pengar. Men det ska bråkas iallafall. Är utled på dem!

  Gilla

 • Stenbock

  Pettersson:
  Hur skulle det se ut,om de skrev om detta i förljugna PK-pressen ? Sänder ”världens mest humana stat” sådan hjälp och beduinerna inte vill mottaga dem,är ju hela propagandajippot om inte.
  Vad som vänsterblaskan o. PK-organet HD, har rapporterat över under hela veckan,lär vara ett nytt kommunistbesök av några dårar,som på nytt skall segla ner i området med en utsorterad fiskebåt,på sin semester.
  Detta anses viktigt att informera sina läsare om ankomst,och tilläggsplats i denna M/MP-styrda småstad i hela sitt storhetsvansinne !
  Måste samtidigt berätta om deras stora clou,och nyhet under senaste åren.
  Staden hade lyckats övertala några rederier med kryssningsfartyg,att besöka staden.Detta gick väl tills dessa upptäckte,att man lät kryssnings-gästerna ankra, i gamla kol och containerhamnen.
  Det hjälpte inte ens med ,att de genuina knätofsförsedda spelemännen med sina fioler spelade Säterjäntans sång ! I år föredrar dessa kryssare andra sidan i Sundet,hos Helsingörs-borna.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Det är förstås fruktansvärt att höra om palestinier som blir skjutna på rätt sida av gränsen, inte tu tal om det. Om valet istället var att dö på grund av sjukdom eller svält i Hamas regi, så hade jag kanske föredragit en kula i huvudet, inte omöjligt.

  Gilla

 • Kent

  Det svenska biståndet skickas säkert inte tillbaka för det kan de köpa vapen. Margot Wallström du borde skämmas något alldeles förskräckligt men ditt vett sträcker sig väl inte så långt?

  Gilla

  • Lagro

   Många i Sverige tycks tro att om palestinierna får en egen stat det som är Västbanken, då är palestinaproblemet löst och till den gruppen tillhör nog M. Wallström.
   När inte palestinierna får en egen stat på Västbanken är det Israel som är orsaken och därför kommer hatet mot Israel för dem.
   M. Wallström utnämnde sig själv till medlare mellan USA och Israel hon tänkte väl gå till historien, den som löste problemet mellan palestinier och Israel, som många andra politiker försökt sig på.
   Men nu togs hon inte emot som utrikesminister i Israel, utan kunde endast komma som vanlig turist, och israels utrikesminister sade att lösa problemet mellan palestinier och Israel är inte som att sätta ihop en IKEA möbel.
   Hon borde insett att hon gav sig in i något som hon var helt okunnig om.
   Svenska politiker brukar uttala att det skall finnas en palestinsk stat men Israel skall ha säkra gränser, det bevisar att de är helt okunniga i ämnet, eller att de blå ljuger, som många politiker är duktiga på.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: