Utrikesminister Wallström glömmer Hamas ansvar för dödsdansen


UTRIKES. Sydsvenskans ledare skrev igår om Hamas ansvarar för dödsdansen i Gaza. Enligt Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) bär inte Israel hela skulden för måndagens många dödade och skadade under de våldsamma protesterna och upploppen utmed gränsen mot Gaza.

”Jag menar att USA bär ett väldigt stort ansvar”, sade Wallström på tisdagen till nyhetsbyrån TT med hänvisning till den amerikanska ambassadflytten: ”Alla varnade för det här och så gjorde man det i alla fall från USA:s sida.”

Oavsett hur man ser på den amerikanske presidenten Donald Trumps beslut att flytta den amerikanska ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem så är det en ytterst märklig syn på ansvar Wallström ger uttryck för.

Det finns som de flesta vet ytterligare en central aktör i detta blodiga drama: den palestinska terrororganisationen Hamas, som trots allt kontrollerar Gaza och kan styra protesterna.

Fast på frågan om inte Hamas har provocerat fram våldsamheterna blir Wallström plötsligt väldigt otydlig: ”Jag tycker inte att vi kan vara domare”, svarar utrikesministern.

Med tanke på den enögdhet och oförståelse för Israels situation som Wallström gång på gång uppvisar, är det inte förvånande att hon gjort sig omöjlig på den israeliska sidan.

Läs hela ledaren på Sydsvenskan.

En stolt svensk utrikesminister tar emot Palestinas soldatorder som heter ”The Grand Star of the Order of Jerusalem” av Palestinas president Mahoud Abbas.

Sverige behöver en ny Mellanösternpolitik – och värma upp relationen till Israel. Det skriver Lars Adaktusson (KD) i Aftonbladet

”Till följd av de Hamassponsrade provokationerna i Gaza, med djupt tragiska dödsfall som följd, har den nödvändiga debatten om biståndet till den palestinska myndigheten och olika palestinska organisationer hamnat i skymundan. Debatten tog fart efter att den palestinske presidenten, Mahmoud Abbas, slagit fast att den bakomliggande orsaken till Förintelsen inte var antisemitism, utan judarnas eget uppträdande.”


11 responses to “Utrikesminister Wallström glömmer Hamas ansvar för dödsdansen

 • Lagro

  Det stora felet som regeringen i Sverige gjorde är att de erkände Palestina, som är ingen stat.
  Det bör först finnas en Palestinsk stat innan den erkännes.
  Det enda område som palestinierna accepterar som Palestina är området som är Israel idag och även Västbanken.
  Palestinierna räknar med att få majoritet i området när de som blev utkörda 1948 får återvända som rör sig om 5 miljoner människor.
  Det finns ingen möjlighet att göra Västbanken till någon palestinsk stat, kan ses som totalt uteslutet..
  Israel kan aldrig försvara sina gränser med en palestinsk stat där, och sedan finns ingen naturlig förutsättning för det, utan det kan ses som första steget för palestinierna att återta det som är Israel idag, och det byter namn på kartan till Palestina, med islam.
  Det enda motivet för Sverige att erkänna Palestina var att få ösa ut bistånd till ledarna, och att ställa in sig hos den arabiska befolkningen i Sverige.

  Eftersom M. Wallström hade själv planer på att bli medlare mellan Israel – USA i Palestina frågan, visade hon att hon inte förstått mycket av problemet gällande den här frågan.
  Nu blev hon inte mottagen som utrikesminister i Israel, utan kunde endast resa dit som vanlig turist, därför försvann hennes stora drömmar, och blev till att överräcka stora penningcheckar till de palestinska ledarna.

  Gilla

 • KENT

  Det är väl så att Margot själv har ett stort ansvar när hon är med och finansierar terrorn som utövas av palestinierna.
  Märkligt att man inte stoppar finansieringen eller åtminstående ställer krav på att all terrorism upphör.
  Det är en skam för Sverige och ett hån mot skattebetalarna.

  Gilla

 • Joy

  Så muslimer ska bestämma över Israel och USA?

  Gilla

 • Mike E

  Hamas styr Gasa och låg bakom attacken mot Israel gräns. Hamas är en terrororganisation enligt EU, USA, Canade etc.
  Så mycket hatar den outbildade lantlollan med den gnälliga rösten och grisögonen altså Israel.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vem hade enligt M.Wallström och övriga omvärlden burit skulden om istället 50-60 israeler hade mist livet och är alla människor på jorden verkligen exakt lika mycket värda som det så prydligt står skrivet på papper ?
  Undrar det.

  Gilla

 • Stenbock

  Finns det flär länder än Absurdistan som finansierar Terror-Hamas ?

  Gilla

 • Punto

  Det är otrevligt att ånyo behöva skämmas över utrikesministern.

  Gilla

  • Lagro

   Hamas skapades av Mossad en gång i tiden för att bekämpa Arafat och PLO, men sedan gick de andra vägar och bekämpar det Israel har ställt till för palestinierna i Gaza.
   Man kan jämföra med att palestinierna i Gaza lever som i en karantän, deras frihet är starkt begränsat av ockupantmakten Israel.
   Enligt Erdogan är Israel en terroriststat och det ligger nog mycket sanning i det uttalandet.
   Israel har upprepade gånger bombat Syrien och dess allierade som strider mot terrorismen i landet, det bevisar att de stödjer terroristerna i Syrien.
   Israel har gett läkar och sjukvård till terrorister, men inte till de som strider mot terroristerna.
   När terroristerna har blivit utslagna eller tvingats fly för den syriska armen och dess allierade har det påträffats stora vapendepåer med israeliska vapen och minor, som terroristerna lämnat efter sig.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: