Facebooks censur i Tyskland


av Stefan Frank • 15 maj, 2018

 • Marlene Weise blev avstängd från Facebook i 30 dagar, efter att ha lagt upp två bilder, varav den ena visade det iranska damlandslaget i volleyboll från 1970-talet i t-shirt och shorts, och den andra det nuvarande laget i hijab och kläder som täcker armar och ben.

 • ”Måste en lag- och kontraktlydig användare acceptera när företag som Facebook eller Twitter raderar dennes innehåll eller stänger av den? Domen är en viktig seger för yttrandefriheten.” – Joachim Nikolaus Steinhöfel, advokat och anticensuraktivist.

 

En domstol i Berlin har utfärdat ett tillfälligt besöksförbud mot Facebook. Under hotet om böter på 250 000 euro eller fängelse var Facebook skyldiga att återställa en användarkommentar som man hade raderat. Vidare förbjöd domen företaget att stänga av användaren på grund av kommentaren.

Detta är första gången som en tysk domstol har hanterat konsekvenserna av Tysklands censurlag på internet, som trädde i kraft den 1 oktober 2017. Lagen stipulerar att sociala medieföretag måste radera eller blockera ”tydliga” brott, såsom förtal, hets mot folkgrupp, ärekränkning eller uppvigling inom 24 timmar efter mottagandet av en användares klagomål.

Läs vidare


6 responses to “Facebooks censur i Tyskland

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Det fullbordat åsiktsfascistiska Facebook har under en längre tid utvecklat en alltmer provokativ och perfid policy, vars främsta syfte är att hämma och bestraffa alla yttranden som ifrågasätter eller kritiserar det allestädes närvarande och konstant kontroversiella koranslaveriet.

  Det bästa råd man kan ge är att överlåta denna perverterade plattform till de omdömesmässigt vanföra och moraliskt anorektiska hysteriker som tillskansat sig tolkningsföreträdet i den dolda maktens, förtryckets, demokratifientlighetens och det totalitära tyckandets tjänst.
  Andreas.

  Gilla

  • Stenbock

   Andreas:

   Har länkat till denna Video i två andra kommentarer,och hade önskat mig att alla skulle förstå vad denna kloka ledarinna för AFD, sade i gårdagens tyska Bundesdag.Ord och inga visor hur det ser ut i dagens Europa.
   Naturligtvis var de invandringsvänliga importernas parti helt chockerade !

   Gilla

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Tack för att Du delar med Dig av värdefullt nyhetsmaterial, min gode meningsfrände och medkämpe!
    Har vidarebefordrat länken till min upplysta skara följare på Twitter och hoppas många av dem tar sig tid att lyssna.
    Din förbundne vän och tjänare,
    Andreas 🙂

    Gilla

   • Stenbock

    Tack Andreas !
    Vi måste alla kämpa in i kaklet för vår yttrandefrihet.Vi äldre för de barn och barnbarn vi lämnat/ar efter oss in i detta kaos.

    Liked by 1 person

 • Björn

  Facebook har jag alltid och kommer alltid att bojkotta.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Facebook !
  Patetiskt, lägg ner.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: