Nyanlända får jobb på sju månader ljuger SVT

FEJKMEDIA. ”Här får nyanlända jobb på sju månader – istället för sju år
Nyanlända dröjer i snitt sju år med att börja arbeta. I Oskarshamn har man lyckats minska den tiden till sju månader. Det blev resultatet när Lernia, arbetsförmedlingen och kommunen tänkte till – och sen gjorde tvärtom. Oskarshamnsmodellen sprider sig nu över landet”, skriver SVT på sin hemsida.

 

Uppgiften om sju månader är självklart goda nyheter, men gäller enligt artikeln än så länge enbart 14 personer, dessutom med lönebidrag.

Uppgiften om ”sju år i snitt” för nyanlända att börja arbeta är däremot direkt felaktig.

Möjligen har SVT hämtat sin information från regeringen. Men regeringen påstår inte att det tar sju år i snitt för nyanlända att börja arbeta.

Enligt regeringen tar det ”sju till tio år innan hälften är i arbete”.

Det är anmärkningsvärt att statstelevisionen fortsätter att upprepa detta felaktiga påstående som avslöjats gång på gång som osant.

När ska faktagranskaren SVT sluta sprida falska uppgifter om nyanländas etablering på arbetsmarknaden?

KÄLLA

-Pettersson säger att det är skrämmande, minst hälften lever på bidrag efter sju år och av de som har “arbete” är många sysselsatta med hjälp av skattesubventioner. Asylinvandringen är en katastrof vad SVT än säger…

 

20 thoughts on “Nyanlända får jobb på sju månader ljuger SVT

 1. Det beror lite på vad man kallar arbete, sitter bobo från Afrika och slickar på frimärken med 90% lönesubventionering så kanske man inte ska kalla det jobb.

 2. Vad gör man inte som anställd i dårhuset Sveriges olika offentliga instanser för att orka gå till jobbet jo håller på med siffertrixande och lögner.

 3. Och alla de som inte är arbetslösa står i kö på Willys eller Lidl…De två butiker vi fattigpensionärer får välja av kostnadsskäl.
  Med sina ICA-kontantkort betalar dessa arter sina varor,med de skattekronor,vi ursvenskar jobbat samman.
  Hade inte mitt alternativ på orten varit 10-15 % dyrare,hade jag för eget självbevarande valt denna.
  Har ni också märkt,förutom enorma prishöjningar,att det tydligen är höns,kyckling och lamm dessa butiker nu prioriterar,framför våra egna svenska klassiska ?

  • Det är åter dags för deras “nattsuddarmånad” som börjar nu den 16/05 – 14/ 06.
   Slappar på dagarna och smörjer kråset hela nätterna.
   Det är även under denna tis som de tar ut sina 4 sem. veckor de som jobbar.

   • Det finns lag på att man måste sova om man kör lastbil eller buss, men finns det lag på att man måste äta?

 4. Alla de där som jag ser och hör när jag är i Sverige, de som inte är svenskar och som driver runt i horder på stan, vad i vilken kategori ingår de, vilken betäckning går deras tid under?
  Kan det ha med islam att göra ?

  • Studerande !! Går runt och orienterar sig var de kan hämta sina olika bidrag och söka nya ! ;(

 5. Ytterligare en lögn som visar att de flesta på SVT fortfarande röstar på Mp och v.

 6. Svt är en del av aktivistsverige.
  Fram till valet så kommer statistik att vridas många varv för att få ut “rätt” resultat.
  För SVT är fejknews inget problem när man själva står för produktionen.

 7. Öppna dörren till Samhall och lyssna vad de talar för språk. Du kommer att bli förvånad, i princip alla bryter på något utländskt språk.
  Samhall säljer subventionerade städtjänster till fastighetsägare och konkurrerar ut de privata städföretagen.
  Samhall lysande affärsidé. Sälja tjänster och varor till halva priset. Staten betalar hela lönen

 8. Det har kommit ut nya siffror om arbetslösheten.
  Vilket det talades om på Nyheterna att den har sjunkit bland nyanlända och inrikes födda.

  Men alla dem som är inskrivna på AF och går på arbetsmarknadspolitiskt program (Gamla Fas 3) med aktivitetsstöd, de räknas heller inte in som arbetslösa. Fast de inte har ett jobb att gå till.

  “Hittills i år har 4 700 nyanlända personer börjat jobba eller studera, förra året låg samma siffra på 2 400 personer.

  Annika Sundén menar att de subventionerade jobben, som delvis betalas av staten, har visat sig vara viktiga vägar in på arbetsmarknaden.

  – En viktig förklaring till det är att många har fått ett subventionerat jobb, ett nystartsjobb eller en extratjänst. Just de subventionerade anställningarna är en viktig väg in. Och vi ser att extratjänsterna i offentlig sektor har varit väldigt lyckosamma.”

  “Arbetslösheten sjunker i hela landet”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6950890

 9. Sju år sju månader.SVT trappar upp inför valett. Igår sa SVT;pensionärerna har det bättre nu,än när de arbetade!!Propaganda
  Maskinen går för fullt.Inga lögner är för
  Stora. Svensken sover vidare

 10. Kejsarens nya kläder produktionsbolag med chefen Hanna “hammaren och Stjärne “

 11. Vilken typ av jobb, skattefinansierad jobb eller riktiga arbeten som drar in skatt till statskassan och vem skulle haft dessa eventuella riktiga jobb istället för pensionsräddarna om Sverige inte idkade en okontrollerad massinvandring ?

 12. Min personliga uppfattning är att vi bör göra de “nyanlända” till “nyavsända”. Vi har varken juridisk skyldighet, vilket ofta oriktigt påstås, eller moralisk skyldighet att ta emot ekonomiska migranter som vill leva livets glada dagar på svenska skattebetalares bekostnad.

  De som har kommit hit för att arbeta, betalar skatt och anpassat sig ser jag inga problem med. Däremot de som kommit hit från ett sk-talande och gör allt för att omvandla Sverige till ett islamistiskt helvete ska skickas tillbaka oavsett vilken status de lurat till sig. Det är också innebörden i de internationella traktat vi lovat att följa.

  • Bästa idén på länge men tyvärr innan privata aktörer tillåts verkställa utvisningar jämte Mig-polis monopolistens tjänstefel att aldrig utvisa Akilovs, är de ensamkommande väl snarare nyknullade av batik Arboga kvinnor och RFSL-sexköpare, och ompysslade i Sveriges gymnasium för prislappen 22 miljarder per år dvs världens dyraste horhus?

Kommentera