Stäng

Moderaterna: Har ägnat för lite tid till integrationsfrågan

VALET 2018. Moderatledaren Ulf Kristersson talade på Moderaternas Sverigemöte i Göteborg idag och gick då till hårda angrepp på Socialdemokraterna som rev ner stora applåder, skriver Expressens K-G Bergström i en analys.

Tyngdpunkten i talet handlade dock om invandring och integration. Moderaterna lade fram samma förslag som Liberalerna tidigare lanserat om språkförskola för nyanlända barn.

Bergström konstaterar att Kristersson har svårt att komma ifrån arvet av Fredrik Reinfeldts ”öppna-era-hjärtan-tal” och därmed svårt att få tillbaka väljare från Sverigedemokraterna.

”Han är relativt försiktig med kritik av partiet”, skriver Bergström och konstaterar att Kristersson knappt nämner SD i talet.

-Pettersson hör Kristersson säga det uppenbara, att moderna har ägnat för lite tid åt integrationsfrågan. Det har de andra partierna i sjuklövern också gjort.

Det är otroligt men tyvärr sant. Vore jag politiker skulle jag skämmas för att erkänna det som varit uppenbart i många år.

Dessutom får vi inte glömma att media vilseledd om invandringen i 40 år i stället för att granska den förda politiken.

Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!

När ska politikerna och journalister fatta det? Eller fattar de men är för fega att ta tag i problemet.

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Snart försörjs 1 miljon människor i åldrarna 20-64 år med bidrag, då är inte de som gått i pension eller de som studerar medräknat.

Vi måste stoppa asylinvandringen och vänligt men bestämt hjälpa alla människor som inte kan försörja sig eller inte trivs i Sverige hem…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

28 reaktioner på “Moderaterna: Har ägnat för lite tid till integrationsfrågan

 1. Med tanke på det som pågår nu med tillståndsgivning för böneutrop och åsiktsförtryck med hjälp HMF-lagen, så förefaller det snarare att det är svensken som ska integreras till en mellersta östernkultur än omvänt.

 2. så de passar helt plötsligt nu, att ta upp integra-
  tionsfrågan på dagordningen…då det mer el mindre
  näst intill är helkört…märk väl spec. moderaternas
  självgodhet nu, mot tidigare mot sossarna…vaju me
  moderaterna i spetsen som packet lyckades åstad-
  komma dagens förfall i samband med DÖ
  …häliga lirare!

 3. Det är varken önskvärt eller möjligt att integrera det massiva antalet utlänningar som kommit hit. Lösningen är stängda gränser och återvandring. Allt annat är verkningslöst.
  Att det satsats för lite på integration är helt uppåtväggarna fel. Det har ”satsats” miljarder och åter miljarder på meningslösa integrationsprojekt.

  Glöm inte att integration innebär att ursprungsbefolkningen och de ”nya” möts halvvägs. Alltför många blandar ihop detta med assimilering! Lär er begreppen!
  Integration = utbyte av svenskar och svensk kultur på sikt.
  Så, Moderaterna vill inte lösa problemen. De vill bara byta ut svenskarna lite långsammare och mer strukturerat.

 4. Problemet började då våra styrande gick över till utopin integrering från det normala assimilering, i kombination med dålig kontroll av hur många vi mäktar med på en viss tidsrymd.
  Nu ska vi vara snälla och låt gå principen fick råda över förnuft och tanke!

 5. Tragiskt att skiten politik sätter agendan idag, för min personliga del så är vardagen det viktigaste, den fungerar tyvärr inte längre med alla lycksökare som flummar runt, även i svenska småstäder…….de gör det dagliga livet MYCKET otrivsamt.
  Om jag hade önskat mellanösternkultur då hade jag stannat där ……..nu tycker jag inte om deras livsstil, dock så slipper jag inte undan helvetet inte ens i mitt eget land, fy för fan !

  1. Är ingen skillnad på S och M när det gäller mångkulturell massinvandring, hela 7 klövern har exakt samma våta islamistiska våta dröm !

 6. Låt ”arbetarpartiet M” propagera för sin integrering… Denna tjänar de inga röster på. Vi normala vet,att dessa skall resa tillbaka till sina hemländer nu när kriget är till ända…Finns ju inga som helst asylskäl kvar,även om FN och deras regler med alla medel,söker globalisera oss. Ut med parasiterna och det gärna redan igår !

  1. Några röstade på honom , varför läste ni inte hans otäcka pamflett …”det sovande folket”, inte fan ville han väcka folket som sov, det passade honom och grobalisterna perfekt !

   1. Det säger jag också! Han har hela tiden talat om vad som vankades, även i valrörelsen. Men folk såg till sina plånböcker och hånade sjuka och behövande SVENSKAR!

 7. Skillnad mellan företagare och politiker.

  Företagare söker arbetskraft när de har jobb för dem.
  Politiker hämtar arbetskraft och funderar i bästa fall efteråt hur de skall försörjas. Det finns ju bidrag under tiden.

 8. ASYLINVANDRINGEN är en katastrof för Sverige och ändå ger S+MP 9000 Afghaner utan asylskäl PUT och rätt att stanna till en kostnad initialt på 6mijarder kronor….
  Den ansvarslösa asylinvandringen kommer att riva landet ner i avgrunden, minst en million går på bidrag och ingen efterfrågar dessa individer. Ett totalstopp och araber/muslimer måste skickas tillbaka om Sverige inte skall gå under….!
  För mig blir det SD i valet men om det hjälper vet jag inte…..AfS kanske också kan vara ett alternativ inför framtiden. De verkliga konsekvenserna kommer att bli tydliga om 10-20 år så egentligen borde de under 60 år åldern inse allvaret….De blir dessa människor som kommer att få uppleva ett helvete i framtiden som de inte förstår….!!!

 9. ”Någon” borde ha dragit i UtlL kap. 5 § 25-nödbromsen för flera årtionden sedan. Ingvar Carlsson och Maj-Lis Lööw, tror mest att det var Maj-Lis, drog i nödbromsen 13 december 1989 efter att 20 000 ”turkbulgarer” sökt asyl på ett halvår. Vet Bästerberg och Carl Bildt avskaffade den när de kom till makten 4 oktober 1991. Sedan dess har ingen varit läskunnig i regeringskansliet, inte heller har de vetat hur man ringer Carlsson eller Lööw för att fråga.

  Detta hade satt effektivt stopp för ekonomisk och kedjemigration. Verkliga flyktingar enligt konvention eller UNHCR-kvot hade fått stanna, resten skickats tillbaka. Dessa uppgår till 7,2% av alla 2,2 miljoner som fått uppehållstillstånd från 1980 fram till och med 2017, med andra ord några få tusen om året.

  Den enda vägen framåt för svenska folket är att börja repatriera migranter som inte vill oss väl. Hur urvalet ska gå till tål att tänkas på men en start är alla okända individer. Sedan kan vi se om alla vuxna i familjen bidrar till samhället.

  Vi har en grannlaga uppgift framför oss.

 10. Integration? Går det att integrera människor som inte vill integreras i vårt samhälle. De flesta muslimer vill inte eller får inte p g a sin religion integreras.Att integrera dessa är alltså en mer eller mindre omöjlig uppgift.

 11. Är bara så vidrigt patetiskt att höra i någon från 7 klövern tala om och kritisera svensk invandringspolitik när det är de själva och ingen annan som de senaste 40 åren har bedrivit och är ansvariga för en totalt ansvarslös och okontrollerad massinvandring som har skapat dagens svenska s.k trygga mångkulturella kriminella anarkisamhälle !!!!
  Ingen vettig människa tror naturligtvis på vad den mångkulturälskande moderatledaren U.K som för inte så länge sedan ville ha en vidöppen svensk gräns och fri invandring med kluven tunga svamlar om.

 12. Sverige hade enorma importarde problem redan 2006. I detta läge valde Reinfeldt och Moderaterna att tillåta att den årliga strömmen av asylsökande inkl. dess anhöriga fördubblas. ~ 800’000 PUTs delades ut 2006-2014 (~100’000 per år gentemot ~50’000 per år perioden innan).
  Denna katastrof är inte enbart att skylla på Reinfeldt utan hela M styret (eftersom man lät Reinfeldt och Borg hållas).
  För mig är M värre än S, katastrofåren 2006-2014 (och även senare) har gjort M till paria för all framtid.

  1. Bra talat Sven ! Kristersson är en vindflöjel, vänder kappan hit och dit. Nu behöver Sverige lagas och repareras ! Rösta på Jimmie som statsminister !

 13. Kort sagt: Mig lurar du inte Kristersson. Du har Centern och till viss del Liberalerna som en kvarnsten runt din hals d.v.s. du är helt bakbunden av dessa stollepartier.

  1. Kristersson har Reinfeldt och sig själv som en kvarnsten runt halsen.
   Kristersson applåderade mest när Reinfeldt talade om ”öppna era hjärtan”, och tackade för att brottslingarna valde Sverige.

 14. Tyvärr, försent mycket försent Kristersson!
  Jag ser Dig på bild som ”muffare” med text om fri invandring till Sverige.
  Dessutom så har jag en svag aning om att Du var med i ”Barabaren” Reinfeldts ”öppna hjärtans regim”.
  Så därmed står Du i ”skiten” upp till halsen och har ett mycket stort ansvar till Sveriges kollaps.
  Historiens dom kommer att bli mycket, mycket hård!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: