FN – Sverige raseras av rasism och hatbrott


SvD har denna rubrik på sin artikel om rasism och hatbrott i Sverige. ”FN larmar: Sverige sporrar och stöttar rasistiskt hat”.

Det låter ju oroväckande, men SvD:s rubrik vilseleder läsarna. Ni kommer att förstå varför.

Enligt SvD, som läst rapporten, oroas FN över fortsatt rasistiskt våld och mängden hatbrott riktade mot judar, muslimer, afrosvenskar och romer.

SvD fortsätter:

”FN-experterna uttrycker bestörtning över uppmärksammade mordbränder med rasistiska motiv. – Vi är djupt oroade över rapporter om mordbränder mot moskéer och mottagningscenter för asylsökande”

Bara i denna mening försöker SvD och rapporten vilseleda. Förvisso brann det 112 gånger på landets asylboenden under 2016, 92 av dessa var anlagda. Bara i två av dessa fall kunde man konstatera att gärningsmannen kom utifrån. Den vanliga brandorsaken var åsamkad av boende på asylhemmet, hela 37 stycken. Vi vet också att flertalet uppmärksammade bränder i moskéer varit självförvållade, som den i Eskilstuna 2015.

2014 pekade tankesmedjan Timbro på två rapporter (SOM-institutet och World Values Survey) att Sverige är det minst rasistiska landet. Sedan kom kaoset 2015 och hela det svenska systemet var på väg att kollapsa och än idag och flera år framåt kommer stora delar av den svenska välfärden att vara förlamad. Att reaktionerna hos politiker, journalister och allmänheten inte är lika positiva idag är inte det minsta konstigt, men rasism…?

Förövrigt vet vi dag att antisemitismen inte längre har sin oroshärd bland svenska nazister, utan bland invandrade grupper från Mellanöstern/Nordafrika. Likaså kan vi hämta islamofobin hos invandrade minoriteter från samma områden. Detta kunde Uppdrag Granskning visa i två uppmärksammade reportage 2015.

Läs artikeln i SvD och fråga er varför den och rapporten kommit fram till dessa vilseledande beskrivningar?

Det som först vilseleder är som sagt rubriken. I den står det att ”FN larmar”, men så är inte fallet. FN-förbundet är en ideell förening, fristående från själva FN, men har tillåtelse att använda deras färger och symboler. Det är alltså inte FN som skrivit rapporten, utan svenska FN-förbundet. Bland 90 knutna organisationer till detta förbund återfinns bl.a. LO, SSU, Centerkvinnor, Ung vänster, Socialdemokraternas Tro & Solidaritet och Svenska muslimer för fred och rättvisa. FN-förbundet är finansierad av bl.a. SIDA och dess sido-organisation, Forum Syd. Om deras verksamhet har Johan Westerholm på Ledarsidorna skrivit. Tål att läsas.

Ordförande för svenska FN-förbundet är Aleksander Gabelic.

Gabelic som kallar sig skånsk kroat på Facebook, är också socialdemokratisk politiker och satt i riksdagen mellan 2006 och 2010. Numera har han sitt säte i EU. Läser man FN-förbundets rapport och vilka som står bakom organisationen, är det lätt att föranledas tro att rapporten är ett inslag i den svenska valrörelsen. De organisationer som står bakom har samtliga intagit en betydligt mer positiv inställning till asylinvandring än vad S&M numera gör.

Artikeln i SvD är så full av hål och missledande information att den mer eller mindre kan läggas till de som media själva kallar Fake News. Fast tittar man lite bakom kulisserna och ser att artikelförfattaren heter Gunilla von Hall, ramlar det ned en pollett.

I SvD har hon författat dessa artiklar.

Redan 2015 skrev hon en artikel på samma tema som i veckan, vilket Karl-Olof Arnstberg uppmärksammade på bloggen Invandring och mörkläggning.

Facebook hyllar hon Gula båtarna som SvD:s ägare Schibstedt finansierade för att rädda flyktingar över till Europa.

Tobias Svensson på Tobbes medieblogg tog upp von Hall på sin blogg 2013 när hon raljerade över svenska seder och traditioner.

Gunilla von Hall framstår mer som en aktivist, men det framgår naturligtvis inte i SvD.

 


10 responses to “FN – Sverige raseras av rasism och hatbrott

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: