Stäng

Ungdomsförbund vill ha moderat böneutrop över Stockholm

INRIKES. Med Växjös beslut som prejudikat har Fria Moderata Studentförbundet, FMSF, ansökt om att få sprida sitt budskap på samma sätt som muslimerna i Växjö. ”Att kunna sprida vårt ideologiska frihetsbudskap över hela Stockholm på 110 decibel från vår kanslilokal öppnar nya fantastiska möjligheter i opinionsbildning”, kommenterar ordf Hugo Selling.

De vill ha böneutrop varje fredag i max tre minuter med budskapet ”Friheten är störst – sänk skatten” över centrala Stockholm. Ej högre än 110 decibel såklart.

-Pettersson säger att det ska bli intressant att se om polisen bedömer moderater likadant som muslimer och en eloge till ordförande Selling i FMSF.

Twitter

29 reaktioner på “Ungdomsförbund vill ha moderat böneutrop över Stockholm

  1. Böneutrop är inte religionsfrihet!!! Man får aldrig, under några omständigheter, tvinga någon att ansluta sig till en religiös åskådning eller underkasta sig religiösa påbud. Friheten att utöva sin religion kan under vissa förutsättningar inskränkas – med hänsyn till allmänhetens säkerhet, ordning, hälsa och moral samt andras fri- och rättigheter. Den enes rätt att slippa oönskad religiös påverkan väger således tyngre än den andres rätt att utöva sin religion.

 1. Klockrent av moderaterna måste jag säga. Hur skall Polisen och PK-folket kravla sig ur detta? För det gör de var så säkra.

 2. Det enda som ska höras i ett förhoppningsvis fortsatt framtida kristet Sverige är kyrkklockor och inget annat trams !
  Snart September och val, blir utan tvekan en röst på AFS.

 3. Det verkade vara en ovanligt detaljerad ansökan, där de t.o.m. talade om hur det demokratiska budskapet ordagrant skulle lyda om jag inte fattat fel? Så rent logiskt bör de fria moderatstudenterna ganska problemfritt få sin ansökan beviljad. Tänk om det blir en ny trend, så alla partier regelbundet börjar ropa ut sina budskap i högtalare med 110 decibel runt om i landet? MP ungefär ”Ge oss etthundra dagar och mera i skatt, skall ni se att ni är, som en pank pensionär…”. Ja fantasin stimuleras även i absurdistan…

 4. Det blir kul när den lokala ica handlaren vill sprida reklambudskap 3 minuter varje Fredag, i 110 dB.

 5. Kunde inte någon förening söka tillstånd att LÄSA svenska nationalsången utsänd i högtalare i bebyggt område. Det finns tre verser inklusive ett tillägg från 1910. Lovar man bara ett hålla sig på en nivå max 110 db utomhus så bör det inte vara något problem. Förslag på tidpunkt är varje fredag klockan 1300.

 6. ”Furore Normannorum libera nos, Domine”

  Var länge sedan den bönen uttalades. Kanske på tiden att den blir aktuell igen.

 7. Intressant att höra polisens beslut med motivering i detta fall! Hänvisar man till ”att bara religioner får ropa ut budskap” visar det sig att det i n t e var bara en ljudfråga som man sa om Växjö!

 8. Nu har Pettersson pumpat däcken och smort kedjan på cykeln. Som jag skrev i en kommentar igår kväll så är Fria Moderata Studentförbundet fristående från Moderata samlingspartiet trots namnet. Det är heller inget ungdomsförbund utan ”ett förbund av liberala och konservativa studentföreningar vid Sveriges universitet och högskolor (Wikipedia).

  Det mest intressanta, förutom det oerhört klipska tilltaget att utmana polismyndighetens tillståndsgivning, är att Thomas Gür länkade till Nyheter idag på Facebook. Det om något är ett paradigmskifte. Vem hade trott det 2015?

 9. ”Böneutrop,” en önskan från moderat ungdomsförbund. Tjaa, varför inte? När muslimeriet får skrika ut sina budskap, varför ska då inte ALLA våra etablerade partier, varje fredag, få skrika ut sina budskap? Det ska väl vara lika för alla, oavsett muslimer eller oss Svenskar??? För regeringen vill väl inte göra ”skillnad” på oss och dom?

 10. Toppenbra! Bara att kräva olika sorters utrop. Vi måste visa hur orimligt det är att islam får husera fritt. Som jag tycker de får nu.

 11. Få se nu om den demokratiska Regeringen står upp för allas lika värde som de predikar. Får en skall väl alla få samma favör annars är demokraturen fullbordad.

 12. Det finns ju en muslim som är moderat och tidigare riksdagsman för dom: Abdirizak Waberi.

  1. Tänk vad olika vi kan tycka, jag för min del tycker detta är suveränt agerat av idioterna i moderaternas ungdomsförbund.

 13. Ursäkta, skall vara Växjö och inte Växsjö vilket ligger i Bollnäs kommun i Hälsingland!

 14. Mycket ”fiffigt” av FMSF!
  Skall bli mycket intressant att följa detta ärende efter prejudikatet i Växsjö.
  Hur kommer en skräckslagen och ”skitnödig” polisledning i Stockholm att hantera detta enligt devisen, ”likhet inför lagen”?

  1. Likhet inför lagen gäller nog inte i detta fall, det är svenskar som ansökt. Och inte kan dom lämna över det till DO heller. Snart får väl etniska svenskar sitta i reservat

   1. Har inte asatron något härligt utrop? Med horn eller något? Det vore underbart att få höra vår kultur ropas ut, grunden i vår svenska kultur.

   2. jag föreslår att vikingaföreningen ansöker om att få utropa:
    ”for breakfast we burn, for lunch we pillage and for dinner we rape!”
    (monty python)

  2. Bodde jag i Växjö skulle jag bilda olika kulter och begära böneutrop. Avslaget som de skulle skicka skulle jag kräva motivering på. Kan tänka mig att muslimerna är flera-men hallå-det råder fri tro i Sverige och varje liten kult om så bara två personer ska ju beaktas lika mycket som en stor kult.Allas likhet inför lagen, fast några är väl mer lika

Kommentera

%d bloggare gillar detta: