S-kommunalråd vann 1,5 miljoner av S

SPELMAFFIA. Socialdemokratiska kommunalrådet i Lessebo, Monica Widnemark har vunnit 1,5 miljoner kronor. Lotteriet ägs av det egna partiet.

Monica Widnemark (S) har varit kommunalråd i Lessebo i 20 år och mars i år meddelade hon att hon slutar och inte ställer upp till posten som kommunalråd i höstens val.

När hon åkte upp till Stockholm i lördags och snurrade på hjulet i Kombilotteriet var hon garanterad att vinna en miljon, men det blev en superjackpott och hon vann en halv miljon till.

Kombispel som delade ut vinsten till Widnemark ägs av A-lotterierna, som i sin tur ägs av Socialdemokraterna och SSU.

 

SVT

TIDIGARE 2017-09-04. S tjänar miljoner på skuldsatta, år efter år, säljer de lotter på kredit åt Sedelpressen

MYGEL. I februari 2006 skrev Pettersson en insändare om dubbelmoralen hos socialdemokraterna som förespråkade spelmonopol för staten men själva tjänade stora pengar på spel. Vi har även skrivit om att S tjänar 100 miljoner på unga utan kollektivavtal och att Socialdemokraterna bryter mot lagen när de säljer lotter.

Socialdemokraterna röda ros, färgad med pengar från…

Nu verkar det som Dagens Nyheter och Expressen har vaknat och rapporterar om att Socialdemokraterna och SSU driver ett av Sveriges största spelbolag, Kombispel som drivs av den ekonomiska föreningen A-lotterierna.

Lotterna säljs med prenumerationer och betalas via faktura. På tre år har Kombispel och A-lotteriernaansökt om betalningsföreläggande 9.774 gånger, skriver Dagens Nyheter. I nästan 2 000 fall har ärendet hamnat hos Kronofogden.

Omkring 700 personer som redan hade skulder hos Kronofogden har tillåtits att beställa lotter, skriver DN.
Att spela på kredit är olagligt i Sverige, men A-lotterierna har ett undantag. Ulla Romild expert på spelmissbruk på Folkhälsomyndigheten tycker att S undantag från kreditförbudet bör tas bort.

– Lagen borde ändras, det tycker jag absolut. Det finns ingen anledning till att det ska gå att köpa lotter på kredit, säger hon till DN. Socialdemokraternas kassör säger till tidningen att fakturabetalningen inte är en kredit utan ett praktiskt sätt att betala.

De senaste tio åren har S fått in över 500 miljoner kronor på vinsten från verksamheten, skriver DN.

-Pettersson har många gånger sagt att socialdemokraterna tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

***

Sedelpressen, en insändare från 8 februari 2006.

Socialdemokraterna är inte nöjda med sina inkomster från de nuvarande spelen utan ansöker hos regeringen (d.v.s. sig själva) om att få driva nätpoker, tryggt ansvarstagande och säkert.

Spelmonopolets verkliga vinnare är det socialdemokratiska partiet SAP och SSU som äger A-lotteriet. A-lotterierna har en nyckelposition i försvaret av spelmonopolet, de har 22 anställda och ligger grannar med SAP:s partiexpedition.

A-lotterierna äger dessutom tillsammans med IOGT-NTO nätbolaget Spero. Spero är de enda som tillsammans med Svenska Spel och ATG fått tillstånd att bedriva spel på nätet.

Enligt Lotterilagen kan ideella föreningar, t ex folkrörelser, få tillstånd att anordna lotterier, undrar vem som skrivit den lagen.

Spero drivs av Åländska PAF (Ålands Penningautomatförening). Varför SAP samarbetar med ett utländskt spelbolag samtidigt som man vill förbjuda andra utländska aktörer är för mig obegripligt.

Tillsammans omsätter socialdemokraternas olika spel närmare 400 miljoner och ger ungefär 100 miljoner i vinst. SSU får c:a 75 % av sina inkomster från spel.

Inte att undra på att SAP och SSU är oroliga för framtiden om spelmonopolet faller.

11 thoughts on “S-kommunalråd vann 1,5 miljoner av S

 1. Varför är samarbete på Åland mindre skurkaktigt än med företag på Cypern, Bahamas eller Panama?

 2. Jag ger mig sjutton på att om en SD:are vunnit hade de vägrat dela ut vinsten.

 3. Då har hon ju råd att försörja några ensamkommande på egen hand. Tänk så bra det kan ordna sig ibland!

 4. Någon måste ju vinna ! Om nu inte Sossarna myglar,även med sitt lotteri !
  ;( Sedan är det väl huvudsakligen de röda själva,som köper dem ….

 5. Alla nitlotterna prånglas sedan ut till en massa aningslösa och godtrogna människor av Ardalan Shekarabi (S), Jonas Sjöstedt (V) …

  https://3.bp.blogspot.com/-xI2K7NMOVB8/Wc5Cms7xILI/AAAAAAAAGhE/0xjw4TWzvNMvqgpJtDmpNj0w1VlgjhkzQCLcBGAs/s1600/LOTTERIETLOW.jpg

  … och av Gustav Fridolin (MP) …

  https://3.bp.blogspot.com/-8wJ0FPLbDLo/WPoJJef7CcI/AAAAAAAAGDs/lr50CO9V_Gkc5bSj3DOyXLKk6yRyTzafACLcB/s1600/Skollotteriet%2Blow.jpg

  Bilder från Jeanders bildblogg

Kommentera