Israel: Vi har slagit ut Irans infrastruktur i Syrien


UTRIKES: Israels försvarsminister Avigdor Lieberman hävdar att det israeliska anfallet slagit mot i princip hela Irans militära infrastruktur i Syrien, och att Israel aldrig kommer att tillåta Iran att göra Syrien till en front i en konflikt med Israel.

Lieberman tillägger att han hoppas att den väpnade konfrontationen med Iran vid Syriens gräns är över för den här gången.
– Jag hoppas att det är ett avslutat kapitel och att alla har fattat vinken, säger han på en säkerhetskonferens nära Tel Aviv, enligt The Guardian.

-Pettersson läser på Sveriges Radio. ”Enligt Sveriges Radios Cecilia Uddén är detta något som många fruktade när USA drog sig ur kärnteknik-avtalet med Iran, eftersom man menar att det var osäkerheten kring kärnteknikavtalets framtid som gjorde att det lade band på Iran i Syrien och förhindrade en upptrappning av konflikten mellan Iran och Israel. – Men när det inte längre finns ett kärnteknikavtal, så har Iran ingenting att förlora på att trappa upp konflikten med Israel, säger Cecilia Uddén.” och skjuter därmed indirekt skulden på upptrappningen på Trump och USA.

USA slöt tillsammans med Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Ryssland och Kina år 2015 ett avtal med Iran. Kortfattat lovade Iran att kraftigt minska sitt kärnenergiprogram i utbyte mot sanktionslättnader.

Uppgörelsen JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action), ger internationell insyn i det iranska atomenergiprogrammet.

Enligt avtalet får Iran anrika uran upp till 3,67 procent. Det är tillräckligt för civilt bruk, däremot otillräckligt för framställning av kärnvapen, där krävs det minst 80 procent.

Avtalet övervakas av IAEA, FN:s internationella atomenergiorgan, som efter åtta inspektioner hittills i utförliga rapporter slagit fast att Iran fullföljer sin del av avtalet.

Syftet är att hindra Iran från att utveckla kärnvapen i åtminstone tio år framåt. I gengäld har sanktioner som hindrat landet från att utvecklas ekonomiskt lättats.

USA har beslutat lämna avtalet men i övrigt finns det kvar med FN och de fem andra länderna. Så varför Sveriges Radios Cecilia Uddén rapporterar ”– Men när det inte längre finns ett kärnteknikavtal, så har Iran ingenting att förlora på att trappa upp konflikten med Israel” är obegripligt.

Svenska medier frågar sig om man kan lita på USA. Jag skulle hellre ställa frågan om man kan lita på Iran, Irans islamistiska regering och dess maktanspråk. Under hela perioden som avtalet gällt har Iran trappat upp sina krigsinsatser. Avtalet har lett till att pengar återigen strömmat in i landet och pengarna används till krigsinsatser i Syrien och Jemen.

Jag vet inte men jag skulle ta mig en ordentlig funderare på om Donald Trump har rätt igen!

Den vänstra driver en hobbyblogg och den högra är världens mäktigaste man.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480


3 responses to “Israel: Vi har slagit ut Irans infrastruktur i Syrien

 • Lars

  Nu får vi veta att det var en falsk flagg attack på Israel. Israel och dess USA lobby har ju som bekant länge hängt på att USA skall attackera Iran. Det är välkänt. Nu försöker Israel skapa en propaganda situation att det skall se ut som om Iran attackerat dom, för att ge anledning till att USA skall attackera Iran. Världen äldsta militära strategi. Israel vill ha Krig, USA vill ha krig, då tjänar man massor av pengar. Iran är alldeles för klyftigt för att ta en sådan risk att direkt attackera Israel.

  Gilla

 • PatrickStenemark

  Bra, åt helsike med de rabiata galningarna!

  Och anfall hala Iran också, det är väl lika bra! Iran skulle duka under på bara några veckor om den supermoderna israeliska krigsmaskinen började rulla!

  Då hade de inte varit speciellt kaxiga utan skulle ses som besegrade inom en månad!

  Gilla

 • bj

  Visst har Trump rätt. Litar mer på Mossad än Mullorna. För min del tror jag att Obamas avtal var det sämsta som kunde hända. Iran fortsätter att sponsra terror men inget som Obama brydde sig om. Utrikespolitiskt var Obama en katastrof och han är grunden vad vi ser i mellanöstern idag. Att Israel kommer att mangla Mullorna är nog ingen som tvivlar på och vilken stat kommer att hjälpa Iran, möjligen Ryssland och Margot Wallström. Alla arabstater har fått så mycket stryk genom åren av Israel så dom tänker sig nog för en och två gånger innan man hjälper Iran

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: