Armeniska folkmordet: Turkiet slår till

av Uzay Bulut  •  9 maj, 2018

 • Det kristna folkmordet i osmanska Turkiet varade i 10 år – från 1913 till 1923 – och det riktades mot armenier, greker, syrianer och andra kristna. Det resulterade i en förintelse av runt tre miljoner människor. Ledsamt nog fortsätter Turkiets angrepp mot de kvarvarande armenierna.

 • Enligt den turkiska myten var det de ”förrädiska” armenierna som förföljde turkarna, och turkarna agerade i självförsvar för att göra sig av med de mordiska armenierna. Det sägs ofta i Turkiet att ”de förtjänade det”.
 • Lögnerna och den statliga propagandan som beskyller offren för sin egen förintelse är det som gör att Turkiets förföljelse av landets kvarvarande armenier fortgår, inklusive konvertering av deras kyrkor till moskéer och uppgrävandet av armeniska gravar och kyrkor av skattletare på jakt efter guld.

Minnesdagen för det armeniska folkmordet som Istanbulfilialen av Turkiets människorättsförbund (IHD) och europeiska antirasistiska gräsrotsrörelse (EGAM) planerade att hålla den 24 april – något de gjort varje år sedan 2005 – hindrades av polisen som beslagtog plakaten och vimplarna om folkmordet och gjorde bakgrundskontroller i brottsregistret på deltagarna. Tre människorättsaktivister blev tillfångatagna och sedan frisläppta.

I en exklusiv intervju med Gatestone sade Ayşe Günaysu, en aktivist från IHD:s kommission mot rasism och diskriminering, att de häktade ”på väg till polisstationen fick lyssna på rasistiska sånger som innehöll fientliga ord om armenier”.

Läs vidare

6 thoughts on “Armeniska folkmordet: Turkiet slår till

 1. Varföre kallar Pettersson inte ”folkmordet” för vad det var.

  Sanningen är att turkarna, helt enligt islams innersta påbud, utrotade de kristna inom Mindre Asien. För att i propagandan skyla över att det var folkmord på KRISTNA, så kallade man (redan då med stöd av vänsterkrafter) de massmördade för ”Armenier”. Men det handlade om alla kristna etnicitéter, Armenier, Syrianer, Syrier, Greker. Eftersom islam inte har förmåga att bygga upp islamskägda förmögenheter, så driver islam sina anhängare dels av girighet (någon plundrade de avrättades egendomar) och dels av islamsk fanatism. Men sedan blev Turkiet allt fattigare då de driftigaste hade avrättats.

  Folkmordet har fortsatt kontinuerligt sedan 1923 om någon trodde annat. För några år sedan bedömdes det att ca 100000 kristna (alla varianter) fortfarande var vid liv inom Turkiet. Sedan dess har ytterligare kristna avlivats eller flytt landet.

  Vi som lever i ett Europa under attack från islam får aldrig glömma att islam inte fungerar i några som helst sammanhang, utom ett. Att utrota oliktänkande, främst KRISTNA!

  • Roland, har du läst? Det är inte jag som skrivit inlägget men författaren skriver ”det kristna folkmordet” i början…

 2. Turkar är nästan till 100% mohammedaner, varför har invandring av denna folkgrupp till Europa tillåtits.
  En skandal också att det förhandlas om EU medlemskap och att Turkiet fick bli medlem av Nato (en stor del, men inte huvuddelen, av USA’s vätebomber lagras i Turkiet, flygbasen Incirlik, i sig skrämmande).

 3. Nathaenel som konverterat från judendomen till ortodox Christian beskriver de som låg bakom armenian genocide här

Kommentera