Stäng

”Fagerstabo” dömd till tre års fängelse för fågelrån

BROTTSLIGHET/MEDIA. En 24-årig man från Fagersta, som var misstänkt för ett väpnat rån då 150 kanariefåglar blev bytet, dömdes under onsdagen av Uppsala tingsrätt till tre års fängelse.

Det var i slutet av januari som en uppfödare av kanariefåglar i Uppsala blev hotad med pistol, bunden och sedan bestulen på ungefär 150 fåglar. Det skedde i bostadsområdet Löten i Uppsala.

Polisen lyckades gripa en av de tre rånarna, en 24-årig man från Fagersta, och han dömdes i dag alltså för rån, inte grovt rån som åklagaren hade åtalat för.

De dömer inte för grovt rån eftersom den rånade mannen inte fick fysiska skador, att rånet pågick en relativt kort stund och det är inte visat att rånarna använda skarpladdade vapen.

Men straffvärdet överstiger med råge minimistraffet, enligt tingsrätten, som dömde till tre års fängelse.

Mannen som rånades får också tillbaka de kanariefåglar som polisen hittade hos den nu dömde mannen.

-Pettersson vill korrigera Sveriges Radios uppgifter lite grann.

 • Fågeluppfödaren, är iranier och berättade under rättegången att han den 21 januari fått ett samtal av en person som svarade på en annons om fågelförsäljning på Blocket.
 • Tre män kom senare förbi och släpptes in i lokalen i Uppsala. De drog fram pistol och kniv och hotade fågeluppfödaren.
 • De band iraniern med buntband, placerade en plastpåse över hans huvud, slog honom mot huvudet och band fast benen.
 • Rånarna kom över cirka 150 fåglar, kontanter och en telefon till ett sammanlagt värde av åtminstone 60.000 kronor. När de gick lämnade de över en skarp 9 mm patron till målsäganden förklarade att han skulle dödas om han ringde polisen.
 • De slog sönder stora delar av lokalen. Fågelägg kastades omkring och nykläckta ungar som blev kvar gick inte att rädda.

Endast en av gärningsmännen, ”Fagerstabon” Alaa Armoush, född 1994, medborgare i Syrien, döms till tre års fängelse för ovanstående. Han vill inte berätta för polisen vilka de andra rånarna var.

Ovanstående syrier och tre andra araber dömdes dock för nedanstående, samtliga araber är ”Fagerstabor” i media.

 • Den 2 juni 2016 stal de enligt domen tre papegojor, en hund, kontanter och värdesaker till ett värde av nästan en miljon kronor från en villa i Krylbo.
 • 24-åringen döms till tre års fängelse för rån, grov stöld, och övergrepp i rättssak.
 • Åklagaren hade yrkat att 24-åringen skulle utvisas, men Uppsala tingsrätt vägrade att gå med på yrkandet eftersom Migrationsverket ”för närvarande” anser att det” råder absolut verkställighetshinder” för utvisningar till Syrien.
 • De tre andra kommer undan med skyddstillsyn respektive villkorlig dom och dagsböter för grov stöld.
 • En 19-årig ”Fagerstabo” en så kallad palestinier, dömdes i juli 2014 till humana 120 timmars ungdomstjänst och ungdomsvård för att ha våldtagit en flicka i Fagersta. Så sent som i februari i år dömdes han återigen för misshandel, rån och skadegörelse – denna gång till två månaders fängelse. Även 19-åringen slipper utvisning.

Uppsala Tingsrätt B 627-18

Låt proffsen ta hand om sina egna…

5 reaktioner på “”Fagerstabo” dömd till tre års fängelse för fågelrån

 1. Fågelrånaren golar väl snart ner de som rånat oss alla: asylindustrin

  En irakier i lyxanstalt fängelset sa:jag gillar inte svenskar, en vit sa: tror du svenskar gillar dig du sitter ju i fängelse.

 2. Muslim korv att smaska på hos farbror polisen. Fint som snus att vara kriminell i Sverige med andra nationaliteter. Klapp på huvudet o grillad muslimkorv och välkommen tillbaka. Det här gillar våra 7 klöver politiker. Det är de som bjudit in dem och gärna ser att de utför så mycket gängvåldtäkter de bara kan. Bara ynglet inte rör arbetsrätten för kvinnor. Men det är väl ingen risk, det finns inte så många ensamkommande invällarkvinnor som gängvåldtar

 3. http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2018/05/schaf.jpg
  Tja småfåglar är väl bara deras förrätt…15 maj inleder nu dessa förståndshandikappade exoter sin Rhamadan.
  Ni som har får eller getter i er närhet får kommande vecka hålla god koll på dessa.Den nya befolkningen brukar stjäla vad de behöver till festen.
  Ja, de t.o.m. grillade dem med ullen på, i mitt ghetto för något år sedan.Om det stackars djuret fått halsen avskuren (stucken),som på bilden ovan,kunde jag inte bedöma eftersom jag först med den orientalska doften,blev varse vad som skedde nere på gräsmattan.

 4. Man vet ju att de har litet konstiga matvanor söderöver. För han var väl hungrig stackars som tydligen satsade på Kanarie fågelgryta till middag?
  Men vad klagar Fagersta-borna över, det har ju blivit så mycket mer spännande där numera, en kulturkick helt klart.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: