Stäng

Ny lag mot organiserat tiggeri

BROTTSLIGHET. Regeringen vill göra det lättare att straffa personer som utnyttjar andra för att tigga. Den 1 juli införs därför ett nytt brott; människoexploatering. 75-årige Boris Chichev från Bulgarien satt i åtta månader med en kopp framför sig i Partille Centrum – men fick inte behålla pengarna.

– Jag har haft det mycket svårt. Jag hade inte räknat med att det skulle vara så tungt att tigga, säger Boris Chichev, när SVT Nyheter träffar honom i samband med rättegången i Göteborgs tingsrätt.

Två personer åtalades för att ha utnyttjat Boris Chichev, men frikändes. Trots att de lagt beslag på 60.000 som Boris tiggt ihop och den pension han fick hemma i Bulgarien.

Läs vidare på SVT…

-Pettersson noterar att det  alltså behövs nya lagar mot det som det enade etablissemanget påstod inte fanns vid val till EU och riksdag år 2014.

Det är bra att sjuklövern ångrat sig men tänk om de en enda gång sade förlåt, vi hade fel och alternativmedia och SD hade rätt…

 

6 reaktioner på “Ny lag mot organiserat tiggeri

 1. Om Sverige hade utnyttjat sig av den lag som säger att tiggeri är förbjudet i Sverige så hade vi inte haft dessa talande skräphögar utanför varje affär.
  Det är väl så förstås att man får inte göra något mot Sveriges heliga kor (invandrarna).

  1. Exakt Grune,
   bara att följa de ORDNINGSREGLER som gäller i kommuner som skrivit under SKL´s förordning (alltså ca 99% av alla kommuner).
   Men det är polisen som är skyldiga att göra ”syn” av tiggarna !!!

 2. Tänk så mycket billigare det kunde bli. Förbjud tiggeri samt naturligtvis människohandel etc. Är tiggeri förbjudet borde det ju inte finnas incitament för hitsmuggling av tiggare, och då torde det inte finnas människosmugglare att dra inför domstol. En lättnad i arbetsbördan både för polis och domstolar.

  1. Tiggeri ÄR förbjudet i Sverige. Det är bara det att vi inte har någon regering i detta land som kan beivra det.

 3. Den mannen är så satans snurrig i dom övre regionerna så
  han skulle kunna få en ministerpost i en Sosseregering?

 4. Sverige i ett nötskal, man ger problemet ett krångligt namn sen händer ingenting på grund av att extremistpartierna c,v,mp tar parti för förövarna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: