Stäng

Tiden när Sverige såg mellan fingrarna är över

VALET 2018. Kopplingen till den ansvarslösa invandringspolitiken är tydlig. Nu ger vi ett löfte till svenska folket: Varje handling av grövre art, utförd av ickesvenska medborgare, ska mötas med obligatorisk utvisning, skriver SD:s partiledare Jimmie Åkesson i dagens Expressen. 

Otryggheten är sammanhållningens värsta fiende. Den slår mot själva livsnerven i ett vitalt samhällsklimat. Den beskär individens frihet och bryter ned vår gemensamma identitet. Kopplingen till den ansvarslösa invandringspolitiken är tydlig. Vi Sverigedemokrater ger här och nu – i samband med dagens vårtal – ett löfte till svenska folket. Varje handling av grövre art, utförd av ickesvenska medborgare, ska mötas med obligatorisk utvisning.

Till er som begår brott: Tiden när Sverige såg mellan fingrarna med ert beteende är över.

Otrygghet är ett mångfacetterat begrepp. Den socialt, kulturellt och ekonomiskt betingade dimensionen påverkar i stort sett varje del av våra liv. Beröringspunkterna är tydliga.

När ett samhälle under kort tid tvingas ge upp sin nationella och kulturella identitet ger det konsekvenser som påverkar såväl ekonomiska som sociala livsfaktorer.

Människor som inte längre vågar gå ut på kvällarna. Butiksägare som ser livliga köpgator stängas ned. Äldre som ser sitt tidigare trygga kvarter förvandlas till ett inferno av våld. Inget är sig likt.

I Sverige har det varit möjligt att som utlänning begå allvarlig brottslighet och samtidigt ges privilegiet att stanna kvar i landet.

Sexbrottslingar undgår utvisning

En av de underliggande orsakerna till trygghetsraset har bäring på den närmast handfallna attityd som varit vägledande i synen på kriminalitet. I Sverige har det varit möjligt att som utlänning begå allvarlig brottslighet och samtidigt ges privilegiet att stanna kvar i landet. I dag undgår fyra av fem utländska medborgare, som begår grova sexualbrott, utvisning. När det gäller mord är siffran nära hälften. Orsaken är att de bedöms ha olika former av anknytning till Sverige. 

I det läget har vi ett val. Vi som medmänniskor. Vi som ett land. Är det brottsoffrens anknytning till tryggheten över sin egen vardag som är det primära? Eller är det grova brottslingars rätt att vistas i Sverige? För oss Sverigedemokrater är svaret självklart.

Vi menar att det inte är värdigt en rättsstat värd namnet att anta ett perspektiv som utgår ifrån brottslingarnas rättighet på bekostnad av brottsoffren.

Faktum är att kopplingen mellan invandring och brottslighet har varit så känslig att den varit föremål för ett rent tankeförbud. Man hemlighåller och mörkar statistik. Tonar ned, med syfte att dölja det uppenbara.

Brottslighet och invandring

Nu hävdar de andra partierna att de ändrat sig. Tuffare tag signaleras och alla steg som tas mot en mer Sverigevänlig politik är av godo. Problemet är trovärdigheten. I stället för att samtala med oss om lösningar har de konsekvent sagt nej till alla former av förhandlingar. Faktum är att kopplingen mellan invandring och brottslighet har varit så känslig att den har varit föremål för ett rent tankeförbud. Man hemlighåller och mörkar statistik. Tonar ned, med syfte att dölja det uppenbara. Men nu låter det plötsligt annorlunda.

Så agerar inte partier som tar ansvar. Så agerar inte den som på allvar vill se ett tryggare Sverige. Så agerar inte vuxna människor.

Framfört det alla vet

Vi Sverigedemokrater har under årens lopp tvingats löpa gatlopp då vi envist framfört det alla vet, men inte vågat tala om. Det har gett resultat. Genom att aktivt argumentera har vi lyckats få de andra partierna att – om inte helt – så i varje fall delvis, flytta sina positioner i en mer realistisk riktning. Vi tänker fortsätta detta arbete. Markera för lösningar i frågor som etablissemanget inte vågar tala om.

Vi gör detta med insikten om att tystnadsklimatet monteras ned, bit för bit, varje gång någon vågar gå före.

Sverigedemokraterna går före. Sverigedemokraterna påverkar – alldeles oavsett om etablissemanget medger det eller ej.

I vår valplattform stakar vi ut en ny riktning för ett tryggare Sverige. Konkreta verkningsfulla åtgärder som ska sätta stopp för den eskalerande brottsligheten. Det är ett löfte vi, till skillnad från kappvändarna inom etablissemanget, kommer att hålla. Sverige kan bättre.

Av Jimmie Åkesson (SD), Partiledare

Jimmie Åkessons vårtal 2018

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

48 reaktioner på “Tiden när Sverige såg mellan fingrarna är över

 1. I partiledardebatten i kväll, blir det väl som vanligt 9 mot en. Sju partiledare och två programledare mot Åkesson. Han har det inte lätt, men han behöver inte ljuga, som dom andra, det gör det lättare att svara på tal. Bra att SD visar var skåpet ska stå, när det gäller invandring kontra kriminalitet.
  Viktigast är att minska invandringen till samma siffror som grannländerna har. Det ger medel till andra åtgärder.

  1. Ser ni nu det Pensionärer som av gammal vana
   röstar på Sossarna för att dom PÅSTÅR att dom är
   ett arbetarparti, men som är dom som straffar just
   lågavlönade o Fattigpensionärer mest av alla.

 2. Denne fega drapa till tidning förnekar sig inte, i Kvällsposten
  idag hänger man ut en vit Svensk man som både Mördare och
  som våldtäktsman, och det kan man köpa ifall denne lismande
  tidning hade gjort lika dant när det handlar om en importerad dito,
  vilket det ofta gör, men då pixlar man för fullt över trynet
  för att vi inte ska se att det är en Menait?
  Varför är ni så erbarmligt fega, varför behandlar ni inte brottslingar
  lika, är inte dådet lika lågt oavsett vilken hudfärg kräket har??
  Det kan kanske Chabo Perlenberg svara på, han som står med
  armarna i kors och ser stöddig ut??

 3. Knivskärning och rån varje dag i Göteborg . Man går genom Nordstan och ser att dom flesta är av utländsk härkomst ,och det kan vara både mitt på dagen som på kvällen ,vad jobbar dessa med?Hur många är det som inte har här i Sverige att göra ? Hur många begår brott för att livnära sig. Det har länge varit dags att ta till hårdhandskarna och det gäller att rösta rätt i höst och det är på SD.

  1. Jobbar med? Du skämtar! De är här för att de lovats guld och gröna skogar och att bli försörjda livet ut.

 4. Kan vi få en siffra på hur många skolor som bränts ner eller varför inte alla byggnader som invandrare bränt ner.
  Varken IKEA-mördaren eller Akilov borde sitta i våra fängelser, skicka hem dom.

  1. Moldavien måste ha både mysiga och billiga fängelse platser.

   Spara nu lite av våra skattepengar, och köp platser där för alla icke- svenska brottslingar.

 5. Hur ”grova” brott ska det handla om då? Vem ska bestämma?

  Många anser säkert att det inte är så ”grovt” om en torghandlare inte slår dagens inkomster i kassaapparaten och skriver ut kvitton, men även sådana handlingar har stora konsekvenser. Något som speciellt många utlänningar satt i system och därmed slår ut svenska, ärliga torghandlare eller kioskägare.

  Vore det inte enklare att säga ”den utlänning som begår brott i Sverige, har förverkat sin rätt att uppehålla sig i landet”.

  1. I Grekland eller Rumänien kanske, men här platsar ju dessa misslyckade byfånar inte ens in på Kamratpostesns redaktion.

 6. Jag underkänner argumentet från Åkesson om att enbart ”icke svenska medborgare” skall utvisas om de begår brott. Alla de som på falska grunder har sökt asyl och fått uppehållstillstånd här i Sverige, och sedan fått svenskt medborgarskap – och som ägnat sin tid här i landet åt att begå grova brott samtidigt som de och deras stora familjer levt på bidrag – varför skall de få behålla sitt medborgarskap och slippa utvisning? Varför skall vi fortsätta att betala deras uppehälle, föda och klä deras avkomma och släktingar? Ett medborgarskap skall rimligen kunna återkallas när någon begår brott istället för att arbeta och göra rätt för sig. Det borde också gälla importerade kriminellas familjemedlemmar. Och när det gäller saken att det bör bli en skyldighet att ange de som gömmer och hjälper de utan uppehållstillstånd, då bör vi börja med alla socialtanter och kyrkornas diakoner som vräker ut pengar på inte minst brottsbelastade ’papperslösa’ och deras ungar. Ett register som innehåller namn på dessa medlöpare bör inrättas så att man kan lagföra dem och låta dem bli personligt återbetalningsskyldiga för de skattepengar och fondmedel som slösas på varelser som inte har rätt att uppehålla sig i landet, och som i många fall ägnar sig åt att begå grova brott, inte minst mot äldre..

  1. Tveklöst aftonens mest vederhäftiga kommentar.
   Ett strålande arbete värt all aktning, Anna!
   Andreas 🙂

  2. Ja, ut med bedragarna och deras medbrottslingar, hur lång tid det än har tagit. Förr kunde man även kasta ut etniska svenskar som tillfogat landet mycket skada. Livstids förvisning eller fängelse.

  3. Ett Medborgarskap ska kunna återkallas ifall vederbörande sysslar med grova brott, man ska inte kunna gömma sig bak detta
   och fortsätta sin brottsliga bana, och inte försöker att skaffa
   ett riktigt jobb.

  4. Anna, skicka det du skrivit till MSB, Migrationsverket och till vänster tidningar. Jag har skrivit och skickat om det tidigare, ju fler desto bättre…

 7. Det tycks som att AfS satt lite sprätt på partiet som såg ut att uppgå i sjuklöverröran.

  1. Alternativt har man sparat trumfen,tills det nu verkligen gäller och ger resultat…
   Dessutom har SD samlat på sig en massa fakta,hur det är att leva i ghetton,och i orter som är nedlusade av araber,niggrar och andra främmande exoter !
   Måste vara en överraskning för de som hittills sluppit dräggen,att nu få upp ögonen för sanningen och verkan,bak importerna.
   Bäva måtte alla batikhäxor,som riskerar förlora sin älsklingar !

   1. Svensken får ju betala så mycket annat att jag tror att dom gärna betalat en slant så att Batikhäxorna kan få en resa
    ner till Bushen på vår bekostnad, dom blir berikade och
    lyckliga, och vi blir glada att slippa att ha dem här som
    hinder för utvisningar.

 8. Hej alla!

  Vilken surig ja nästan bitter ton som finns i de flesta kommentarena här. Ska vi inte rycka upp oss och försöka se det positiva istället, och inte skylla ifrån oss våra personliga tillkortakommanden på tex de som har islam som religion. Annars blir vi ju mest ett gäng surgubbar som är svåra att tycka om. Kom igen nu, nu rycker vi upp oss!

  😃😃😃

  Kram o puss!

   1. Ja skolor i civiliserad form där även flickor får undervisning,är ju mot all ”muslims kultur”.
    Därför vandaliserar de islamska vildarna våra skolor !Har de ingen tändvätska till hands,går det ju även att visa man finns till,som på bilden från Lena…

   2. Ja dom som jobbar på den skolan är väl också”Högutbildade” ?? För min egen del
    är jag glad att jag är lågutbildad, kan lite om mycket
    och har kvar det original förstånd som dom flesta
    föds med, men som vissa studerar bort?

  1. Svar till signaturen Högutbildad, vilken roat sig med ett besök på en genomgående seriös och icke censurerad nyhetsblogg och därmed hamnat inom ett slags terra incognita.

   Om det är bitterhet, defaitism och tungsinne du letar efter, föreslår jag att du företrädesvis söker inom de dokumenterat humorbefriade och neurotiska attackfeministiska grupperingarnas konversationer.
   Där återfinns nämligen ett imponerande koncentrat av misantropi och ressentiment, präglat av den tragikomiska underlägsenhetens ursinne gentemot den empiriska överlägsenheten.

   Bland migrantammande salvationister, försmådda manshatare, asylpredikanter och NWO:s mentala cosplay-agenter frodas den nya tidens angiverianda i enlighet med de moralpolisiära kampanjer, anbefallningar och rekommendationer som utfärdats från högre ort.

   Inte tusan skall han slösa bort sin tid med att vistas där en vederhäftig samhällsjournalistik som bidrar till att stärka och återupprätta civiliteten och den sakligt faktabaserade nyhetsförmedlingen bedrivs.
   Mycket nöje!
   Andreas 🙂

   1. Varmt tack för Din kamratliga hälsning!
    Andreas 🙂

   2. Jo läste att ”Blondabella” sökte efter nya besökare.Tydligen hade hon myglat med sina besöks-siffror ! 🙂 😉

   3. Ja, den slemmiga hälsningen bar onekligen fjollvänsterns kännetecken 😉
    Tack från Andreas!

  2. Är du genusvetare på Mitthögskolan, uppvuxen på Östermalm i Fjollträsk, eller liknande renrasigt område?

 9. Vi är många som anser att det aldrig skulle ha skett, dock då var vi rasister och annat ickepassande. Många av oss har förlorat den naturliga kontakten med barn och barnbarn , de som har vuxit upp i den grymma hjärntvätten.
  En del av oss har tur och har våra kära i fortfarande demokratiska länder.

 10. Helt rätt! Jimmie är som vanligt klok! Vi får se hur lång tid det tar innan S och M följer efter. Annie och C är ju givetvis motståndare. Antar att detsamma gäller för V och MP. Allt annat vore en sensation.

 11. Ja och alla vi som skriver eller kommenterar på olika Sverigevänliga bloggar,skall och måste kämpa vidare in i det sista.Första målet är valet i September men även efter detta,får inta våra stämmor avtag eller tystna..

 12. Alla våldtäktsmän eller tafsmän skall utvisas utan pardon! Gärna med resten av familjen också. Blotta tanken på misstanke borde i princip rendera utvisning.

  1. Ja det måste tas i med hårdhandskarna mot dessa
   låga vidriga brott, men i dagens Sverige sitter domstolarna
   o delar ut kraftiga straffrabatter åt dessa våldsverkare,
   man skiter fullständigt i offren som vid rättegången får
   uppleva förnedringen en gång till inför dessa flinande
   äckel och sen i slutändan se att missdådarnas straff blir
   i nivå med vad ett snatteri ger, inte heller konstigt att
   advokatkåren är för stor invandring, dom skäl ju
   guld på alla dessa primater.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: