Kritik mot S från S

Den oerhört märkliga asyllagstiftning som regeringen nu vill genomföra med hjälp av Centerpartiet, har och kommer att få hård kritik. 

Nu kommer också kritik från oväntat håll.

Historien om de 9 000 afghanska unga män som fått avslag på sin asylansökan, men som ändå får stanna om de lovar att studera, börjar snart bli en parodi på sig självt.

Stefan Löfven, som numera står i varje debatt och hävdar att vi ska ha ordning och reda i asylpolitiken, har sagt att ett nej är ett nej. Fast när det gäller de afghanska unga männen utan asylskäl är ett nej i själva verket ett ja, åtminstone ett förmodligen. Bara det är en parodi som skulle passa i vilken buskis som helst. Det fortsätter…

…för vi vet att några centerpartister är missnöjda och tänker rösta mot förslaget eller lägga ned sina röster. På samma sätt har några liberaler sagt att de är missnöjda med sitt partis ställningstagande och tänker rösta för eller lägga ned sina röster.

Nu går sossarnas egen migrationspolitiska förening ut med kritik mot förslaget att låta 9 000 afghanska unga män få stanna utan asylskäl.

Lagen är full av brister som man försöker lappa och laga, säger riksdagsledamoten Sara Karlsson.

”I stället för rättssäkra åldersbedömningar och en fungerande humanitär tillståndsgrund håller man nu på att tillskapa en egen grund för uppehållstillstånd för en viss grupp och som inte handlar om skyddsbehov och om humanitära omständigheter”

Tveklöst är något ruttet i landet Sverige och som så ofta är Miljöpartiet högst inblandat. Det parti som både Löfven och Kristersson hellre samarbetar med än SD. Sällan har ett 4 %-streck känts så välkommet.

Expressen

10 thoughts on “Kritik mot S från S

 1. Fyra extremistpartier visar sin fula nuna med att sätta sig över de lagar de själva varit med om att skapa.

 2. Jag tycker att
  Den riksdagsman som säger sig vara missnöjd med ett förslag
  och sedan lägger ned sin röst är en ynka.
  T.

 3. 9000 pers kanske låter inte så mycket men det kommer anöriga till dessa ca 3-4 x 9000 och då är vi uppe i 2700+ individer där kostnad kommer ligga på sammanlagt ca 20 miljarder/året bara för denna grupp..
  Den summan kunde gett Sveriges pensionärer med låg pension ca 7-10000:- netto mer i månaden + fri hemtjänst 3-4 gr/veckan

  • rättelse….”men det kommer anöriga till dessa ca 3-4 x 9000 och då är vi uppe i 27000+ individer”….

  • Men ska Annie Lööfs våta dröm om en framtida svensk befolkning på minst 30-40 miljoner invånare uppfyllas så måste bland annat förslaget om att låta 9000 s.k stackars ensamkommande och deras familjer och övrig släkt få stanna i Sverige bli verklighet inklusive att en okontrollerad massinvandring av andra pensionsräddare fortsätter vilket man kan vara helt säker på att den gör !

 4. Vad är lagarna värda om politikerna, i sådan bjärt kontrast gentemot lagrådet, ändå kan besluta efter behag?
  Så jävla absurt, surrealistiskt och inhumant.
  Detta är ett verkligt hot mot lag och ordning, ett hot mot demokratin! Fullständigt demoraliserande!
  Och som grädde på moset: Kostnaden för dessa 9000 vuxna män ca 500 000 kr (lågt räknat) per år och person, således 4,5 miljarder!!!
  Vassego alla skattebetalare.

  • Lagar är bara en pappersprodukt existerar inte i verkligheten, det förstår ju alla som ser och känner av ett mångkulturellt kriminellt anarkiSverige i totalt fritt fall !!!

  • All makt kommer från Folket?, Då undra jag vad är det för folk som ha röstat fram dessa dårar. Folket i Sverige ha sagt ifrån sig makten för länge sen. Folket i Sverige skulle inte protestera ens på allvar om politiker satte dom på grillen med pungen eller klittan hängande i glöden.

Kommentera