Stäng

Pizzaekonomens hjälteinsats

BROTTSLIGHET. Pizzaekonomen Henrik Schyffert hade precis köpt en kaffe när han upptäckte att väskan hade blivit stulen. Då sprang han ikapp den misstänkta gärningsmannen – och brottade ned honom.

Polis kunde därefter omhänderta mannen. – Jag blev bara arg, säger komikern som vill tona ner händelsen.

-Pettersson ser att både Aftonbladet och Expressen i början på mars rapporterade om ”hjälten” Henrik Schyffert som grep tjuven med hjälp av en ordningsvakt.

Noterbart är att varken tidningarna eller pizzaekonomen som vill tona ned händelsen säger att gärningsmannen identifierades med hjälp av ett LMA-kort, alltså en sort id-kort för asylsökande, att han påstås heta Nizar Ben Khadeja och saknar de fyra siffrorna i personnumret. Nizar behöver tolk på arabiska med nordafrikansk dialekt.

Ur FUP Stockholms tingsrätt B 4921-18

”Grov stöld genom att ha tillgripit målsägaren Frånlunds väska som målsägaren hade vid sitt ben på Starbucks café på Centralstation, Stockholm 2018-03-07 mellan kl 09:20 och 09:37.

Grov stöld genom att ha tillgripit målsägaren Schyfferts väska som målsägaren hade vid sin kropp i kassan till ICA på Centralstation, Stockholm 2018-03-07 mellan kl 09:37 och 10:00.
Häleri genom att ha tagit befattning av en dator tillhörande Tumba gymnasium som stals 2018-03-07 kl 09:20 och därigenom försvårat ett återställande till målsägaren. Gärningen begången 2018-03-07
fram till kl 10:00.”

”Uppger i förhör att han jobbar som kock och tjänar 6000:-/mån”.

-Pettersson noterar att herr Ben Khadeja släpptes och troligen finns kvar i landet och ägnar sig åt…ja, ja…

11 reaktioner på “Pizzaekonomens hjälteinsats

 1. Nu väntar vi bara på att Malena Ernman också råkar ut för
  någon av hennes djupt omhuldade skyddsobjekt?

 2. På tal om B-kändisar, så läste jag denna insändare om Öss Nujen. Än är inte sista dåren född…

  ”Ser man på programmet utifrån ett sakligt och rationellt perspektiv, får man känslan av att Janne Josefsson oavbrutet och utan belägg försöker smutskasta och misstänkliggöra Özz Nûjen. Man bör även ha i åtanke att redaktörerna på Uppdrag granskning valde att inte offentliggöra Janne Josefssons intervju med Özz Nûjen på sändningstid, utan klippet placerades istället på SVT Play. Men kanske är det trots allt förståeligt då programmet försöker skydda sitt anseende från det totala haveri som Janne Josefsson orsakar.

  Under intervjun är Özz Nûjen saklig och grundar samtliga av sina uttalanden på fakta medan Janne Josefsson med en osäker blick och röst ständigt överröstar honom, och när detta inte funkar använder han sig av klassiska härskartekniker. Fy skäms på ”Uppdrag granskning” och dess förlegade pressetik…”

  Har skribenten och vi andra sett samma intervju??

  1. Insändaren måste helt klart ha förväxlat Janne Josefsson med Özz Nüjen. Den sistnämnde är något svartmuskigare och aggressivare.

  1. Tjuven måste ha varit en infödd äkta svensk annars hade den vänstervridna och mångkulturälskande Schyffert aldrig sprungit efter och gjort sig till s.k hjälte i PK-media !!!!!

 3. Av någon obegriplig anledning, vill tydligen rättsväsendet och PK-störda att utländska kriminella förmågor befolkar Sverige. Höjda skatter, avgifter och försäkringar, höjda kostnader för att skydda sig mot brott, höjd risk att rånas på gatorna eller i hemmet och fler outredda brott är regeringens och hela 7-klöverns outtalade eller hemliga löften. …suck.

 4. Jamen vad bra dååraa!
  Även Schyffert, egentligen Nilsson har blivit ”kulturberikad”, hoppla alla naiva svenskar!

 5. Noterar att kocken har ett pressat tidschema samt att restaungarbetarnas fackförbund måste granska kockens arbetsgivare . Att arbetsgivaren inte betalar avgifter och skatt är uteslutet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: