I landet Absurdistan…

. . . lever härskarna lyxliv, många av dem får lön utan att arbeta, andra flyger på semesterresor för folkets pengar samtidigt som det sparas på resurser till dem som har det svårt.

. . . påstår de styrande att ekonomin är på rätt väg och lånar 64 miljarder.

. . . gör mullorna allt för att behålla makten. Varje gång det drar ihop sig till val lyckas de lura folket med löften om guld och gröna skogar, efter valet är löftena glömda.

. . . pratar partiet om att värna de små i samhället men låter lågavlönade betala 60 procent i olika skatter och avgifter.

. . . är kompiskorruption och lojaliteter är det som ger positioner och toppjobb, inte duglighet och kompetens.

. . . har de som tillhör nomenklaturan garanterad ekonomisk trygghet för resten av livet. De som tillhör kretsen kan njuta av fantasilöner, förmåner, reträttposter och fallskärmar på en nivå som vanligt folk inte ens kan drömma om.

– Pettersson skrev ovanstående hösten 2004, det mesta är sig likt…

34 thoughts on “I landet Absurdistan…

 1. https://hds.imgix.net/jJ-USjkfQZLYfvVEOsiYIwUG-_0.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=40
  Som på bilden ovan ser en av landets Tingsrätter ut.Den avbildade från HD,föreställer nya prunkbygget i Hbg.Här blir alla kriminella frikända och kan gå ut i friheten efter knappa halvtimmen. Skrev för några dagar sedan om de tre vitryssarna,som frikändes trots man hade sin skåpbil fylld med tjuv.- eller hälargods för många hundratusen kronor !
  Nu var det åter så dags,att släppa en sådan (troligen nybyggare) fri trots att han medverkat till att drygt 200 falskt beställda mobiltelefoner hämtats ut till ett värde av c:a 1 miljon.
  Finns det fortfarande någon i landet som anser vi lever i ett rättssamhälle ?

 2. Du är tålmodig, Pettersson.

  Dave Allen var en favorit komiker i mina yngre dagar.

  Här drar han lite roliga religiösa skämt.

 3. Vill tacka dig för all ditt fantastiska jobb..
  Du har förmedlat länge vad folk p.g.a brist på kunskap har trott vara konspiration, rasism och islamofobi…
  Bravo…

  • Stenbock :
   Tack för en talande bild, den vidarebefodrar jag, en utmärkt start på en måndag !

  • Definiera Diktator i sammanhang med Merkel? När det gäller sånt
   är väl Sverige ett lysande förebild hur man i politiken inför Diktatur.
   Stenbock innan du kastar skit på andra håll rent för egen dörr.

   • Kurt:
    Ledsen du tar illa upp… Har nog med din ursprungsort NRW att göra.. Själv är jag lite av en Berlinare,mit ” eine breite Schnause”,som inte ryggar för verkligheten ! 😉
    Sonst wünsche ich dir,Eine Schöne Tag des Arbeits….

   • Breite Schnauze und nichts dahinter, Berlin det ha väl aldrig kommit något bra från Berlin. Men innan du bre ut dig om Tyskland så finns det värre grejer i Sverige som du bör ta dig an.

  • Det är intressant när det kommer information från Europa också. Tyskland bidrar ju med mest pengar till EU och har en fantastiskt klantig ledning. Merkel och Löfven tävlar ju om att vara “godast! “

 4. http://imgl.krone.at/scaled/1700156/ve50e0b/630×356
  Inte blev det bättre när “absurderna” lurades att rösta för EU…Detta ett av vårt folks största misstag sedan Sigismunds dagar, har nu sänt oss än djupare ner i avgrunden,och hatade i fjärran Östern.
  EU har för övrigt blivit ett “fult ord” helt jämförbart med våra värsta uttryck, i Indonesien m.fl. länder.
  Orsaken till detta är den skövling som dessa helgangsters från Bryssel utövar i bl.a. Malaysia,mot deras Palmer och dess frukter.
  De Gröna EU-kommunisterna tycker tydligen det är riktigt,att på så sätt skövla 3:e världen på deras skatter.Samtidigt som de förbjuder våra inhemska dieselfordon !
  Är detta EU`s mångomtalade hjälp åt dessa jordens fattiga länder ??
  Av Malaysiens palmfrukter tillverkas nu billigt “biobränsle”,för bl.a. deras tjänstefordon!
  Troligen även alkoholiska drycker,när man ser deras EU-president Junker
  dagligen lulla runt i sitt rus.

  • Stenbock :
   I EU-valen så väljer en klick att rösta , de som kallas PK- folk, “vanliga” rösträttsberättigade röstar troligtvis inte , tyvärr !

   • Lena:
    För min del tror jag inte valboskapen känner till,att denna byggnad i Bryssel,är en avfallsstation för avdankade “politiker”
    från kontinenten.Där hamnar de som inte längre kan skilja på de två knapparna,de har att trycka på i sina resp. länder. 🙁
    Eller om du så vill,en form av “seniorboende” för dem som aldrig i sitt liv gjort ett ärligt handtag !

 5. Vi behöver politiker med pondus.inte som nu nickedockor som inte kan ta beslut.Vi behöver hårda tag för att rensa ut dom som inte har sina papper i ordning.Vi måste veta vad vi har för folk i landet.Jag vill inte vara med att betala för dessa individer,Jag är än gammal man orkar inte se och höra allt skit längre.Kanske bättre att dö i förtid.

  • Om det idag fanns några politiker med pondus som förr i tiden så skulle dessa inte ha en chans att kliva fram, det skulle aldrig dagens kramgoa feministiska mångkulturella vänstermaffia tillåta !

 6. Det tragikomiska i det hela att 14 år senare så har det ju inte precis blivit bättre. Man kan undra var är egentligen “demokrati” i Sverige? Kan någon politiker förklara det på ett praktiskt sätt för vanliga människor?

 7. Grattis Sverige, den f.d avstängda Täppas.F är idag 2018-04-30 tillbaka som programledare för ring P1, nu får vi förmodligen snart också höra de f.d avstängda Sverker och Pascalidou ljuva stämmor i radion !!!!!
  Är det Absurdistan Sverige kallas för numera ?

 8. “Sverigedemokraterna har de bästa politikerna” ………Dags att påminna om den korta intervjun som gick av stapeln med Ian Wachtmeister, en riktig hedersman mycket saknad inte bara av de närmsta , vi skall också minnas och ta lärdom av hans fina ord.

 9. Sverige är landet in absurdum. Finns det någon räddning?
  Sverige är djupt förankrat i det globala politiska spelet, sedan
  minst 60 år tillbaka. FN och sedan EU! Alltför många intressenter
  skor sig på denna absurda situation Sverige hamnat i. Det går inte
  att vrida klockan tillbaka. Ljug och rävspel har blivit vår vardag.
  Det finns få eller inga sanningsväktare i Sverige, den inbillade
  storheten blir Sveriges fall.

  • Att det blivit såhär beror på att dom som gillar läget har så erbarmligt mycket pengar så dom viftar bara med någon miljon så blir det som dom säger. De som inte kan sätta emot skall bara hålla käften och göra som dom blir åtsagda av PK-eliten.

 10. Nepotismen och vänskaps korruptionen har alltid funnits. Men har ökat enormt till vad det är nu, nå värre kan det nästan inte bli, utan att bli åtalbart. Förut var det sossarna som utnyttjade sin ställning riksdag och kommuner,landsting, numer är det alla partier, förutom kanske än så länge, det senast i riksdagen. Men makt leder till korruption, det har varit sant för femtio år sedan, och är det än. Därför måste makten granskas av medier och gransknings kommissioner, sker inte det, så får vi som det är nu.

 11. Nåja, lite bättre!!!?? Subventionerade elcyklar från tokpartiet MP tycker de att pensionärerna skall köpa. Vattenfall öser på med elavgifter och skyller på att det skall investeras. Vattenfall gör ingenting utom att skicka miljardöverskottet till Maggan som utdelning – så syns det inte.
  Mera pengar över till de lata överåriga djävla afghan ”barnen”.
  Så de kan köpa det senaste på klädfronten och ny mobil. Slå sönder lite inredning på hemmen, elda lite bilar kanske.
  Det strömmar in anhöriga som aldrig kommer att göra ett handtag, pensioner och förmåner står vi för som arbetat ihop det.
  Om vi anser att det är tufft i Grekland så är det inget mot vad vi kommer att ha det. De har åtminstone solen som värmekälla, vad har vi? Vi har en samling parasiter som kommer att fortsätta att in i det sista leva på våra ihopsparade tillgångar. Det är bråttom nu, välj SD

  • Vattenfall som styr kartellen inom elbranschen gör ju likadant vartenda år. Dom har alltid något att skylla på hur många miljarder dom än går med vinst så höjer dom priset och alla andra höjer lika mycket eftersom dom ingår i kartellen.
   Kartellbildning är förbjudet i Sverige i alla branscher utom i elbranschen.

 12. Håller absolut med!
  Dags för förändring!
  SD behöver absolut få en möjlighet att få styra mot den vägen vi SverigeVänner tycker är den rätta.
  Ett parti som lyssnar på Oss i den stora skaran Skattebetalare som finansierar massimporten av MENA-individer som begår allehanda brottslighet och har Sverige All Inclusive där våra pensionärer ingenting får efter ett långt och många gånger hårt arbetsliv.
  Vi behöver vända denna SvenskOvänliga politik som våra fasadpolitiker bedrivit i minst 12 år till förmån för de riktiga Svenskarna.
  Tack Pettersson för din blogg, för att vi får yttra oss. msm är ingenting att lita på!!

  • Hur mycket bryr sig J.Å utifrån sin trygga verklighetsfrämmande välmående tillvaro och hans SD igentligen om oss det s.k vanliga hederliga arbetande svenska folket som vistas ute i den riktiga verkligheten ?
   Ärligt talat så skiljer sig inte SD från 7 klöverns partier, alla politiker vill bara ha makt och sitta ner vid smörgåsbordet fullt av förmåner.
   Men om nu SD skulle bli ännu större i valet och få mycket politiskt inflytande så är det ju bara upp till bevis för J.Å att visa hur mycket han vurmar för Sverigevännerna som han brukar säga där ute i verkligheten och vad han kan och vågar göra för att rädda det som räddas kan i dagens Folkhem.
   Den 10:e September vet vi resultatet.

  • I gårdagens debatt sa som vanligt Åkesson sanningen.
   Han sa att 7-klöverns partiledare beter sig som bebisar och att t.o.m. Syd och Nordkorea kan diskutera med varandra, men inte 7-klövern med SD. Det kanske är så att SD inte begriper det bebisspråk som dessa ledare rör sig med?

   • Att säga sanningen i en debatt under ett valår är bra och en sak men att sedan genomföra denna sanning i verkligheten är inte lika enkelt !
    Men det skulle naturligtvis SD göra och klara av om de bara fick chansen, eller ?

  • Årets val är det viktigaste valet som någonsin förekommit i Sveriges historia. Så se till att rösta rätt och lägg er röst på SD så att vi kan få en ny statsminister efter Erlander som var vår senaste statsminister värd namnet.

   • Det fina med s.k demokrati och allmän rösträtt är att det finns flera partier att välja på !
    Blir definitivt en röst på AFS i September.

Kommentera