Cheferna och skandalerna

VALET 2018. Inte mycket är nytt under solen och Migrationsverket verkar var i ett ständigt blåsväder. År 2005, JO-anmäldes myndigheten inte mindre än 113 gånger.

I november 2005 misstänker Migrationsverket att ett antal apatiska flyktingbarn vanvårdats av sina familjer för att lättare få uppehållstillstånd.

Inget av fallen leder till åtal men den redan hett debatterade frågan om huruvida barnen blev sängliggande och okontaktbara på grund av asylprocessen här i Sverige eller om tillståndet framkallats genom föräldrarnas agerande, får nytt bränsle.

Flera högt uppsatta politiker och tjänstemän uttalar sig i frågan, till exempel säger dåvarande socialtjänstminister Morgan Johansson till Ekot att föräldrarna kan ha manipulerat fram barnens apati.

På Migrationsverkets kontor i Solna skålades det i champagne efter att man lyckats avvisa en rysk familj, några dagar senare avslöjas det att anställda på Migrationsverkets kontor i Kristianstad firat med kaffe och tårta.

Enhetschefen skrev i inbjudan till fikat: “I går verkställdes avvisningen av vår besvärliga kvinna. Vi firar med tårta och önskar samtidigt henne och hennes barn allt gott i hemlandet!”

-Pettersson bläddrar i den gamla insändarpärmen och ser att år 2006 var jag kritisk till Migrationsverket, men att Migrationsverket är som då fast tvärtom, nu verkar man fira uppehållstillstånden och inte avvisningarna.

Morgan Johansson är dock kvar…

Cheferna och skandalerna

Nu är med rätta Migrationsverket i blåsväder, tidigare har vi sett det ena exemplet efter det andra på dåligt skött verksamhet i departement och verk med stora konsekvenser både för enskilda och för vår gemensamma kassa.
Individen har naturligtvis ett stort ansvar, men ett ännu större ansvar måste hamna på chefen och ledningen.

Och cheferna har ett gemensamt, de har fått samma grundläggande utbildning i cynism och arrogans och kommer alla från samma håll, högt uppifrån.

Pettersson

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

3 thoughts on “Cheferna och skandalerna

  1. En glad nyhet för det vänstervridna svenska folket, den s.k avstängda Täppas är idag 30 April tillbaka igen som programledare för ring P1, är någon förvånad ?
    Nu väntar vi på att få höra rösterna på de två andra s.k avstängda kramgoa mångkulturella programledarna Sverker och Pascalidou i ring P1.

    • Bara lobotomerade och hjärntvättade globalister som lyssnar på SR, så mig kvittar det vem som ljuger i lådan .

Kommentera