Teodorescu: Feghet löser inte välfärdens dilemma


INVANDRING. Vill man bedriva en politik som i grunden förändrar Sverige måste man vara ärlig. Varför är det ingen som öppet deklarerar att man i medmänsklighetens namn väljer öppna gränser framför generös välfärd?

Bild från Politikfakta

Låt oss leka med tanken att det fanns en stor folklig vilja för en mycket stor, ja rent av fri, invandring till Sverige. Vad skulle det krävas för reformer av våra strukturer och system för att en sådan vision, som inget annat land i världen bejakat och gjort verklighet av, skulle kunna bli verklighet?

Frågan kan tyckas märklig givet den tydligt kritiska opinionen mot större migration men eftersom a) inget tyder på att människor kommer upphöra att fly från krig, samt förflytta sig i jakten på en bättre tillvaro, b) våra politiker gör allt för att underminera de lagar som de själva har stiftat i syfte att hålla migrationen reglerad (nu senast den så kallade gymnasieamnestin för omkring 9000 afghaner) så är frågan mer aktuell än någonsin, detta skriver Alice Teodorescu i en ledare. Läs hela på GP.se. 

-Pettersson menar att journalisterna och politikerna är fega men även att de skäms. De flesta har nu insett att den massinvandring som skulle rädda oss och våra pensioner är en katastrof.

Men de som i årtionden varit för invandringen kan helt enkelt inte säga, förlåt vi hade fel. De skäms.

Sverige, liksom de andra nordiska länderna och några till skapade välfärdsstater med nationalstaten som utgångspunkt, alltså nationalism. I Sverige, liksom andra välfärdsstater krävs att alla gör sin plikt innan de kräver sin rätt. Man arbetar och betalar skatt för att sedan plocka ut när det behövs.

Asylinvandringen är tvärtom, där plockas resurser ut ur systemet för att aldrig stoppas in igen.

Asylinvandrarna går back fruktansvärt mycket back.

Alice Teodorescu avslutar sin ledare med: Så varför driver inget parti en politik i linje med denna skiss, varför är det ingen som öppet deklarerar att man i medmänsklighetens namn väljer öppna gränser framför generös välfärd? För att man är feg och tror att man kan skjuta ett oundvikligt dilemma på framtiden. Men verkligheten hann ikapp makthavarna 2015 och den kommer att springa ikapp dem igen.

Med ärliga politiker så skulle det vara lättare att rösta den 9 september 2018. Om de sju partierna som är för invandring sa att medmänsklighet och humanism mot en bråkdel av världens flyktingar gör ingen skillnad i stort men det kostar oss vår välfärdsstat, men den är inget att ha för nationalism är fult så kanske de fick massor med röster. Vad tror ni? 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


25 responses to “Teodorescu: Feghet löser inte välfärdens dilemma

 • Rogga Malm

  Hej.

  Gilla

 • Ki Kollbrunner

  Jag hävdar fortfarande att hon själv inte är helt ärligt…
  Hur kan hon påstå att ingen parti har uttalat sig.. Räknar hon inte heller med SD?
  Kontentan i SD politik är just att bevara Sverige svensk och skydda befolkningen, tradition och kultur samt att utföra det mest effektiva sättet att ge bistånd. Man hjälper flest på deras ”närområde” som ändå måste byggas upp.
  Det hjälper inte att tömma land efter land på folk som söker sig till välfärden.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  LÄS LÄS LÄS
  ——————–
  M-personen Anne-Marie Pålsson

  -Är de nyanlända sämre utbildade och har lägre förmåga än de som redan bor i landet faller den genomsnittliga inkomsten och därmed välfärden för den enskilde. Detta även om den nyanlända arbetar aldrig så mycket.

  -Se där en förklaring till varför oppositionen gav förslaget tummen ner. De resursstarka grupperna: de som gjort sig oberoende av den offentliga välfärden och inte konkurrerar om de lågbetalda arbetena tillhör den nuvarande politikens vinnare. I vart fall påverkas de inte nämnvärt.

  -Kostnaden bärs dels av lågutbildade som får se en ökad konkurrens om de arbeten de kan utföra, dels av dem som tar del av den offentliga välfärden; gamla, sjuka, arbetslösa, barn och ungdomar. Så blir det när de som ska dela på kakan växer snabbare än kakan.

  – Öppna dörrar för lågutbildad arbetskraft och obegränsad tillgång till skattefinansierade välfärdstjänster hotar den välfärdsstat som Socialdemokraterna byggt upp under 100 år.

  – Är det den faran Löfven upptäckt när han vill ge diskjobben till dem som redan är här istället för att locka än fler till Sverige?

  Läs hela artikelen på HD
  https://www.hd.se/2018-04-30/anne-marie-palsson-den-kritiska-faktorn-ar-alltsa-inte-om-invandraren-arbetar-eller-ej

  Gilla

 • Leif

  Ett av problemen med journalismen och media är att delar av kartellen journalisterna och MSM har blivit likt ett jagade pack av vargar som bildligt dödar bytet hänsynslöst. Ibland bokstavligen, Lex Benny Fredriksson. Ingen vill bli deras byte så alla håller avståndet och iakttar tystnad. Media och journalister isoleras alltmer. En del journalister och MSM media har gått så långt att man systematiskt ljuger och fabricerar när det är svårt att göra källkontroller. Media och journalister förlorar alltmer respekt och trovärdighet.

  Gillad av 1 person

 • Nisse

  Även Alice Teodorescu trots att hon själv är invandrare har insett faran med muslimer.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Fasadpolitik av fasadpolitiker, bygger inte och bevarar inte den välfärd som tidigare har skapats i Sverige.

  Gilla

 • Lena

  Så sant två fel gör inte ett rätt.

  Centern ”populism”

  Gilla

 • Lena

  Sverige handlar om ”solskenshistorier” där människor som jag i alla fall har noll tillsammans med, Annie och ”klådan”.
  https://twitter.com/JuliaCaesar08?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fsamnytt.se%2Fakesson-och-kristersson-i-duell-om-invandringspolitiken%2F

  Gilla

 • br

  oro.hur ser samhället ut i sverige om 70 år!?!? Ja förmodligen är2/3 muslimer.mina barnbarn får leva under sharia lagar.kanske ett av mina barnbarn piskas offentligt på torget pga vad som helst.kanske är 8 miloner muslimer och tafatta svenskar 6 miljoner.men då är reinfeldt,löfven,fridolin borta sen länge..

  Gilla

 • m

  Jag vill själv välja att finansiera det medium/ de medier som jag litar på.
  Staten vill tvinga mig att finansiera SVT, Sveriges största Fake-news fabrik.
  Detta är inte demokrati och valfrihet.
  Detta är diktatur och förtryck.

  Gilla

 • Trump jr

  En kvinna med ryggrad integritet och en skärpa, attribut politruckerna bara kan drömma om. Befriande med att Teodoresco vågar säga som det är och utmana de falska ljugande politikerna…

  Gilla

 • KENT

  Alice är en prydnad och reklampelare för det kvinnliga släktet. Tyvärr så uppväger det inte den vanära som alla extremvänsterfeminister åsamkar den kvinnliga halvan av befolkningen.

  Gillad av 1 person

 • Hitte-Joel

  Svenska journalister måste vara bland dom fegaste på denna jord.

  Gilla

 • jan

  Pettersson skall veta det att jag är en ganska gammal man och kommer aldrig att få uppleva när Sverige helt kollapsar. Jag tycker bara synd om barn och barnbarn…

  Gilla

  • br

   Du kanske inte är så gammal? Förstår din oro.hur ser samhället ut i sverige om 70 år!?!? Ja förmodligen är2/3 muslimer.mina barnbarn får leva under sharia lagar.kanske ett av mina barnbarn piskas offentligt på torget pga vad som helst.kanske är 8 miloner muslimer och tafatta svenskar 6 miljoner.men då är reinfeldt,löfven,fridolin borta sen länge..

   Gillad av 1 person

 • Joy

  Reinfeldt var ju tydlig, men folk ville inte lyssna!

  Gilla

 • jan

  Sett i relation till ländernas befolkningsmängd har Sverige dock tagit emot absolut flest asylsökande. Sverige tog 2015 emot 16 asylsökande per 1000 invånare, Tyskland tog emot 5,5 och USA 0,5.

  Gilla

 • Jhonsson

  Teodurescu, varför är du inte vår statsminister?
  Ett jobb, som skulle passat dig som handen i handsken.

  Gilla

 • Hanna

  7-klövern har redan märkt att folk fortsätter att rösta på dem trots att majoriteten vill ha färre asylsökare. Folk är faktiskt inte så dumma som man kan tro- utan dummare! Min kollega hoppas att alliansen ska vinna valet i höst för då blir det färre flyktingar enligt henne….

  Gilla

 • Jhonsson

  Nej, feghet är inte lösningen på någonting.
  Men för Löfven och hans feministiska regering är feghet och flathet lösningen på allting!
  Ynkryggar, bara värda förakt.

  Gilla

 • Ki Kollbrunner

  Vad menar Alice T.?
  SD har hela tiden hävdat det..
  Men då var man rasister

  Gilla

 • Focke-Wulf

  Det kommer att bli så bra bara vi/dom ,MP och S ,bygger snabbtåg.Detta och elcyklar löser alla problem.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad spelar det för roll vad det s.k vanliga folket som makthavarna totalt föraktar tycker och vill?

  Gilla

 • ruben

  Ja jag läste också den kloka artikeln, men kanske är det för enkelt att förstå? Om gemene man fattar den ekonomiska logiken, så blir det väl för genant för partierna i 7-klövern att formulera sanningarna. Det bör bli 7-klöverns fall om valet får ett ärligt resultat, för invandrarfrågan och dess orimliga kostnader är den enda stora ödesfrågan för Sverige, som välfärdsnation. Alla andra frågor är beroende av den.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: