Två års fängelse för grov våldtäkt


BROTTSLIGHET. Två artonåriga män döms i Halmstads tingsrätt för grov våldtäkt till två års fängelse. Det var i januari i år som en kvinna blev utsatt för en våldtäkt. Två män åtalades, och enligt åklagaren ska männen ha våldtagit henne på en hotelltoalett i centrala Halmstad.

Nu har tingsrättens dom kommit.

De båda männen döms till två års fängelse för grov våldtäkt. Tingsrätten anser att artonåringarna har varit hänsynslösa och att kvinnan befunnit sig i en utsatt situation.

-Pettersson noterar att minimistraffet för grov våldtäkt är fyra år, männen fick två år med hänsyn till sin ålder 18 år.

En av herrarna har ett namn som kommer från öststaterna, den andra har ett namn som är blandat svenskt/latinamerikanskt. Båda är svenska medborgare.

Halmstads Tingsrätt Mål nr: B 221-18


15 responses to “Två års fängelse för grov våldtäkt

 • Gringo

  Jag är så trött på allt som domstolarna kallar för ”förmildrande omständigheter”, och när fan tänkte förövarna på den som blir utsatt. De måste bli en förändring på detta, själv tycker jag att Three strikes hade varit att föredra, samhället tar ansvar två gånger och hjälper förövaren, tredje gången kan samhället lägga resurserna på något annat, eller kasta nycklarna.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nu är det oro i Public Service och bland politiker, NMR har fått tillstånd att demonstrera i Boden och Ludvika 1:a Maj och nu åker olika ministrar bland annat Alice Bah Kuhnke till dessa städer och talar för att visa sitt stöd för de invånare som nu mår dålig av NMR:s demonstrationer !
  Varför inte totalförbjuda ideologin nazismen i Sverige istället för att tjata om dem, vem eller vilka skulle opponera sig mot ett förbud förutom nazisterna själva ?

  Gilla

 • Monica

  Domstolsväsendet har samma förakt för inhemska svenska kvinnor som våldtäktsmännen har. Det bekräftas genom att straffen är ringa och ibland inga påföljder.

  Gilla

 • Ståfräs

  Ponera att 2st SDU 18 år hade åkt fast för grov våldtäkt av en muslimsk kvinna?
  Gäller samma straffsats i så fall också, PK? Mia, FI, Metoo? Kom igen, jag vill veta.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Självklart, i millimeterrättvisa Sverige där mänskliga rättigheter är allra viktigast är vi alla lika inför lagen !!!!!!!!!!
   Det säger i alla fall våra trovärdiga folkvalda politiker och dessa ska man väl lita, eller hur ?
   Allt är ju relativt, dessa farliga och hemska populistiska 2 SDU:are kanske inte anses sköta sig lika bra som pensionsräddarna alltid anses vara innanför murarna
   och därför inte släpps efter 2/3 när de avtjänar sitt straff på något av Kriminalvårdens hotell och en sak är helt säker, i dagens trygga mångkulturella Sverige Sverige är terrorister och övriga brottslingar rena rama dunungarna jämfört med de som tillhör partier till höger om M exempelvis SD, SDU och nu även
   partiet AFS.

   Gilla

   • Ruth Magnusson

    Man måste ju också i rätten beakta om förövare kommer från en bra familj. Eller hur? Vad säger Lilla Lööfet?

    Gilla

  • Mia

   Självklart skulle de få samma straff om brottet låg på precis samma nivå.
   För övrigt är det ovanligt att 18-åringar får fängelse, man brukar inte vilja ha unga killar där.
   Men det är något som Löfven vill ändra på.Inte för att det är något bra, utan för att han håller på att få panik för den ökade brottligheten.

   Gilla

   • assad

    Tja Mia, how do you do? Hur går det med invandringen? Sköter dom sig? Jag är lite ringrostig just nu så uppdatera mig gärna.

    Gilla

   • Kenth Andersson

    Mia, var hygglig och säg inte självklart, i dagens Sverige i moraliskt totalt fritt fall är ingenting längre självklart !

    Gilla

   • anna

    Man kan tro att Löfven är spökskrivare till Mias kommentarer, så verklighetsfrånvända och naiva är de.

    Gilla

   • OPete

    Mia ! Hur skulle de få samma straff ??? Idag är det mängder av svenska pensionärer som har fått böter och hotats med fängelse när dom har uttalat sig minsta kränkande om invandrare! Men har du sett en enda invandrare stått åtalad för det motsatta ??? Muslimerna kan stå på torgen och skrika att alla judar ska dödas och utrotas! Men inget händer . Vad tror du hade hänt om Svenskar hade stått och skrikit detsamma om muslimer ? Du vet mycket väl vad som hade hänt ! Så snacka inte om samma straffskala !!!

    Gilla

   • Mia

    Assad

    Jaha, du frågar mig för att få ett svar du inte vill ha, så skyll dig själv.
    Det är litet svårt för mig att veta hur alla dessa invandrare sköter sig. De skötsamma gör ju inte så mycket väsen av sig men de brukar tillhöra den största gruppen.
    De övriga som är en mindre andel av de nyanlända hörs och syns desto mer och vad de ställer till med vet du nog själv trots din ringrostighet.

    Och så kan vi inte ha det och det tycker nog hela svenska folket, vilket parti de än tillhör.

    Gilla

 • Jhonsson

  Som vanligt fungerar de sk ”nyanländas” rabattkort perfekt i våra domstolar. Ständigt löjligt låga straff, även för grova brott. Att utvisa någon sker ytterst sällan, även om även om det ges stor möjlighet till detta och god skäl till detta. Man kan fråga sig, vad som ligger bakom regeringens och domstolarnas önskan att fylla landet med importerade kriminella.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Helt enl. svensk standard idag, halva normalstraffet om brottet begås mot en svensk kvinna.

  Ännu en till statistiken.

  Våldtäkt mot barn = Straffet blir sex månaders sluten ungdomsvård,

  https://nyheteridag.se/syrier-valdtog-12-aring-visste-inte-att-det-var-forbjudet/

  Gilla

 • Kenth Andersson

  2 år för GROV VÅLDTÄKT på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell, avräknad eventuell häktestid och belöning i form av frigivning efter 2/3 av strafftiden för gott uppförande som det så fint heter numera så är dessa våldtäktsparasiter snabbt ute friheten igen och kan fortsätta att våldta nya offer om de vill, de kriminellas paradis Sverige är FANTASTISKT !!!!!
  Hur går en våldtäkt till i Sverige som inte är grov, kan brottsoffret skilja på grov och inte grov våldtäkt efteråt ?
  Blir tveklöst en röst på AFS i September.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: