Stäng

Europas cilvilisatoriska utmattning

av Giulio Meotti • 23 april, 2018

 • Islam fyller det kulturella tomrummet från ett samhälle utan barn som tror – felaktigt – att det inte har några fienden.

 • I Sverige kommer nästan en av tre personer år 2050 vara muslim.
 • Det allmänna europeiska tankesättet verkar nu vara att allt ont kommer av våra egna synder: rasism, sexism, elitism, främlingsfientlighet, homofobi, den heterosexuella via mannens skam – och aldrig från icke-europeiska kulturer. Europa begär nu en oändlig idealisering av ”de andra”, framför allt migranterna.
 • Att dessa länder inte vidtar betydelsefulla åtgärder för att besegra jihadister, såsom att stänga ned salafistiska moskéer eller utvisa radikala imamer, verkar bero på trötthet.
 • Muslimska extremister förstår denna fördel: så länge de undviker ännu en enorm massaker som 11 september-attackerna kommer de kunna fortsätta ta människors liv och underminera Väst utan att väcka det från sin dvala.

I en profetisk konferens som hölls i Wien den 7 maj 1935 sade filosofen Edmund Husserl att ”den största faran för Europa är dess trötthet”. Åttio år senare dominerar samma utmattning och passivitet de västeuropeiska samhällena.

Det är samma slags utmattning som vi ser i Européernas minskande födelsetal, den snabbt växande samhällsskulden, kaoset på gatorna och Europas vägran att investera resurser i säkerhet och militärstyrkor. I en förort till paris ockuperades förra månaden klosterkyrkan Saint-Denis, där Frankrikes kristna kungar ligger begravda, av 80 migranter och invandraraktivister. Polisen fick ingripa för att frigöra platsen.

Stephen Bullivant, en teologi- och religionssociologiprofessor vid St Mary’s University i London, publicerade nyligen en rapport, ”Europe’s Young Adults and Religion”:

”Kristendomen som norm är borta, och förmodligen för alltid – eller i alla fall för de kommande 100 åren”, sa Bullivant.

Läs vidare

3 reaktioner på “Europas cilvilisatoriska utmattning

 1. Tommy Robinson arrangerar ett jätte-möte för free speech och mot islamisering, London sönd. 6 maj med start kl. 15 (kl. 16 svensk tid) vid Speaker’s Corner.

  Bara FLA har vid tidigare möten samlat kopiösa mängder med människor från hela UK, t.ex.:

  https://m.youtube.com/watch?v=YIpd7O5hk84

  Det kommer säkert att vara många som livestreamar på youtube, både Robinsons eget filmteam och t.ex. Gr8brit, The REAL TNTV m.fl.

  https://m.youtube.com/watch?v=em2s53cKWek

Kommentera

%d bloggare gillar detta: