Sanna och kloka ord av Jimmie Åkesson


VALET 2018. Kvartal intervjuar Jimmie Åkesson, 2018-04-20. 

Jimmie Åkesson har lyckats tredubbla partiets opinionsstöd på åtta år. SD och deras profilfrågor har under hans ledarskap gått från en marginell företeelse till centrum av den politiska debatten. Ändå är Jimmie Åkesson långt ifrån respekterad. I Fredagsintervjun samtalar han med Jörgen Huitfeldt om varför.

”Ett långvarigt, brinnande engagemang för Sverige som snarare ökar än avtar vid motvind är helt klart det mest attraktiva hos en annan person. Personer som står stabilt i sin övertygelse både vid motgång och medgång, som drivs av någonting större och starkare än jaget.” Sanna Hill

För åtta år sedan ledde han ett 6-procents parti som ingen i riksdagen ens ville dela kopieringsmaskin med. Nu försöker de andra partierna i stället kopiera SD:s politik, i varje fall i ord. I verkligheten återstår mycket.


6 responses to “Sanna och kloka ord av Jimmie Åkesson

 • Grune

  I programmet frågades om Åkesson kunde tänka sig att ändra sig på något sätt. Jag undrar varför han skall ändra sig nu när de andra redan har gjort detta genom att anamma SD politik och idag använder sig av denna fullt ut.
  SD har ju uppenbarligen gjort allt rätt och de andra fel. Den enda skillnaden nu är att de andra kallar SD:s politik för sin egen. Om det bara vore så att 7-klöverns språkrör kunde erkänna att dom haft fel hela tiden under alla dessa år så hade vi fortfarande haft en fungerande sjukvård, skola, äldrevård och infrastruktur här i landet.

  Gilla

 • Claes H

  ”Swedes sour on immigration”. Powerline, en seriös konservativ blogg (USA), skriver:
  ”Över hela Västeuropa har eliten förbjudit tvivel på immigrationen, särskilt då den muslimska mass-invandringen, och kallat alla sådana åsikter för ‘höger-extrema’. Jag tvivlar i hög grad på att 60% av svenskarna skulle vara ‘höger-extrema’. [41% vill se ‘mycket färre invandrare’, 12% ‘färre’.] ”
  ”Det återstår att se om Sveriges politiska system klarar av att bemöta starka ‘anti-etablissemangs-åsikter’ hos väljarna.”
  http://www.powerlineblog.com/archives/2018/04/swedes-sour-on-immigration.php

  Gilla

 • morran

  med en schysst mixeranläggning och ett par amerikanska presidenter kan man roa sig ordentligt!

  objekt och vinklingar kan mixaren välja efter behag

  kanske någon här som har förskänkningar i mixerbranchen?

  Gilla

  • morran

   p.s.
   jag menar nu inte att någon ska gripa sig an obama, trump å de andra, utan med denna teknik skapa memer på svenska politiker å andra etablissemangspersoner

   Gilla

 • Ki Kollbrunner

  Återställning börjar att ta form..
  Bravo Jimmie Åkesson

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: