Stäng

Priset på din tidning

MEDIA. Priset på din tidning var rubriken på ett inlägg av Expressens chefredaktör Thomas Mattsson den 1 oktober 2012. Då höjde Expressen priset till 13 kronor per nummer och detsamma vardag och helgdag, vilket jämfört med andra tidningar var väldigt prisvärt enligt herr Mattsson. 

Nåväl, Expressen påstår att de står på den lille konsumentens sida och gör regelbundet prisjämförelser på en det ena och en det andra, som billigaste matkassen, billigaste platt-teven, billigaste försäkringen, billigaste resan osv. och stackars det företag som höjer priset för mycket. Då blir det rubriken Chockhöjning av biljetten, bensinen, resan, elpriset och den rubriken används även vid relativt måttliga prishöjningar på några procent.

-Pettersson har dock aldrig sett en jämförelse i Expressen eller rubriken CHOCKHÖJNING av Expressen trots att det borde vara befogat.

Som vi såg ovan kostade en Expressen 13 kronor den 1 oktober 2012. Idag kostade en Expressen 25 kronor!!! Det är helgpris. På vardagar kostar Expressen 23 kronor.

Hade Expressen följd inflationen och konsumentprisindex skulle priset idag ha varit 13,48 kronor.

Thomas Mattsson varför skriver du inte att Expressen har CHOCKHÖJT priset med 77 procent på vardagar och 92 procent på helger samtidigt som inflationen varit väldigt låg, nästan obefintlig och tidningsköparen inte fått någon som helst kvalitetsförbättring, snarare tvärtom. 

Expressen brukar också översvämmas med spartips till julen, till efter julen, till sportlovet, till semestern och det ena med det tredje…

Mattsson varför inte ett spartips: Köp inte Expressen, du spar 8617 kronor på ett år om du låter bli att köpa blaskan alla vardagar och helgdagar…

13 reaktioner på “Priset på din tidning

 1. Det värsta är, förutom deras politik, att tidningen skriver mer om så kallade kändisar. Att kalla det en nyhetstidning är löjeväckande, det är mer en propaganda-centralen för mindre vetande. Tyvärr gäller det de flesta tidningar i Sverige.

  Det största problemet är att färre köper tidningen men att det täcks upp av ökade bidrag (stöd), bedrövlig omskrivning.

 2. Det brukar räcka med att mot sin vilja få detta patologiska propagandablads rubriker slängda i ansiktet var gång man passerar ingången till en dagligvarubutik vars ingång flankeras av dagens lögner, för att man skall drabbas av kväljningar.

  Vederviljan är total och ingen upplyst medborgare med värdigheten i behåll leker väl ens med tanken att betala för vinklade och vilseledande nyhetsreportage, där den främsta målsättningen är att kanalisera regimens kriminella komplott mot den egna befolkningen.
  Andreas.

 3. Varför folk öht läser skiten är för mig en gåta, ännu svårare att förstå är att folk dessutom betalar för det.

  Till saken hör också att kvällspressen har minst förtroende hos allmänheten, 14% på den ena 10% på den andra.
  Hur kan det vara så många…?

  Jag kunde inte hålla tyst i Pressbyrån för en tid sen, när en kille funderade på att köpa en kvällsblaska.
  – Betala inte för dyngan, jag kan ljuga för dig gratis!
  Han köpte ingen tidning…

 4. Min far kom hem med det första numret av Expressen hösten 1944. Han köpte varje dag. Då var det läsvärd chefredaktör med Ivar Harrie. Jag fortsatte när jag blev min egen. Läste på vägen hem på tåget eller bussen.

  Jag slutade köpa för nog fem år sedan. Ägarna Bonniers ska veta att det var inte det ohemula priset. Det var kvaliteten som blev sämre och sämre med nivån på chefredaktörer.

  När Mattsson började lägga upp register och jaga medborgare i stället för överheten så gick gränsen för mig. Nu är jag glad över att kunna använda nästan 9000 kr bättre varje år. Ja på 10 år så är det ju nästan en ny bil.

 5. Mattsson är billig…Ja inte för Bonnier över 4 miljoner 2016, utan en billig kopia av en riktig chefredaktör…

 6. Gratis är för dyrt fön smörjan vill ej ta i skiten med tång än mindre ta in skiten i mitt hem.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: