Stäng

Jan Björklund (L) – Vi är de enda som kan stoppa SD

VALET 2018. Liberalerna har problem, i torsdags fick partiet 4,0 procent av rösterna i Yougovs senaste mätning och riskerar att åka ur riksdagen. Nu har dock partiledaren Jan Björklund kommit på en lösning.

Herr Björklund är full av självförtroende och påstår att han är den ende som kan stoppa Sverigedemokraterna och samtidigt tala sanning om de problem som uppstår med invandringen.

– Men sedan är det också så att det behövs ett borgerligt parti som både kan tala klarspråk om integration och migration och samtidigt sätter stopp för att Sverigedemokraterna ska få inflytande. Vi är de enda som gör det. Det är rätt viktigt att det finns ett sådant parti, förklarar Jan Björklund för Aftonbladet.

-Pettersson säger att Liberalerna, Liberalism, av latin liber, fri, är en politisk ideologi med individens frihet som grundläggande värde. Liberalism förknippas med individuella fri- och rättigheter, mänskliga rättigheter, yttrandefrihet, privat äganderätt, religionsfrihet, jämlikhet, demokrati, och ett fritt näringsliv med marknadsekonomi.

Denna frihet ska dock enligt Björklund inte omfatta Sverigedemokrater…

Nåväl, tycker ni som Björklund att Sverigedemokraterna ska stoppas så röstar ni naturligtvis på L den 9 september 2018…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

39 reaktioner på “Jan Björklund (L) – Vi är de enda som kan stoppa SD

 1. Han har mycket galenskaper på G den där Björklund (L).

  Han vill utplåna Sverige genom att mala ner vår nations särart och identitet genom en köttkvarn för att därefter ingå som en anonym ingrediens i en slags färs av Europas Förenta Stater där andra nermalda EU-länder ingår. De länderna berövas därmed också sina särarter och identiteter.

  https://1.bp.blogspot.com/-osSJwfYI-PI/WhU6HRk5dLI/AAAAAAAAGn8/C7ZOc89whKU4trbb94FhmL5e9RDkCtzLQCLcBGAs/s640/Europas%2Bfo%25CC%2588rLOW.jpg

  Från Jeanders bildblogg

  Osmaklig måltid!

 2. Enligt Björklund så är jag nu en ”mörk kraft”. Tack så mycket för de avskedsorden från en ”liberal”. Du tror väl inte att du med sådana oförskämdheter får mig att komma tillbaka.

 3. Kommer Jan Björklund (L) (och övriga Allians-partier) fortsätta att köra sitt / sina föråldrade liberala invandrar-race … eller kommer han / de övriga att inrätta sig efter folkopinionen som tydligen svängt på relativt kort tid?

  Citat

  112 SVT Text Lördag 21 apr 2018
  INRIKES PUBLICERAD 21 APRIL

  DN/Ipsos: Ta emot färre flyktingar

  Den svenska opinionen i flyktingfrågan
  har svängt kraftigt sedan 2015, enligt
  en undersökning från DN/Ipsos.

  41 procent vill nu ta emot betydligt
  färre flyktingar, dubbelt så många som
  i februari 2015. Ytterligare 19 pro-
  cent vill se en viss åtstramning.

  -Det är en dramatisk förändring, inte
  minst med tanke på att det har gått så
  fort, säger Marie Demker, professor
  vid Göteborgs universitet.

  Bara 12 procent vill ha en generösare
  flyktingpolitik, jämfört med 26 pro-
  cent i mätningen från 2015.

  113 SVT Text Lördag 21 apr 2018
  INRIKES PUBLICERAD 21 APRIL

  Synen på invandring mer negativ

  Parallellt med att synen på flykting-
  mottagning har förändrats sedan 2015
  har även inställningen till invandring
  blivit mer negativ, enligt under-
  sökningen från DN/Ipsos.

  44 procent svarade att de anser att
  invandring i huvudsak är bra för
  Sverige, jämfört med 63 procent 2015.
  31 procent svarade att invandring är
  i huvudsak dåligt, en ökning från
  13 procent 2015.

  Undersökningen genomfördes i februari
  genom digitala intervjuer med
  1 030 väljare hämtade från en
  slumpmässigt rekryterad webbpanel.

  Slut citat

 4. Björklund brukar skryta med att han gjort en klassresa. Att han kommer från ett arbetarhem och nu kommit upp sig och blivit partiledare. Åtminstone jag har större respekt för en yrkesskicklig arbetare än en politiker vars enda tillgång är att han har en stor käft. Så för mig är det ingen klassresa.

  1. Man ska inte ”göra en klassresa” när man blir förtroendevald. Man ska istället företräda sina väljare. Därför borde alla former av utbetalning av skattemedel till förtroendevalda eller politisk verksamhet överhuvudtaget vara absolut förbjudet i konstitutionen med mycket långa fängelsestraff som minsta påföljd. Demokratins förutsättning är att vanliga människor företräds i parlamentet, inte att man ”gör en klassresa” till livslångt garanterad miljonårsinkomst genom att bli utvald av en partistyrelse.

 5. Det finns ingen hållbar linje alls i det partiet, än mindre hos Jan Björklund själv. Ena dan tuffast av alla mot kriminella, nästa dag är SD värst av de onda…😳

  1. Hans sista ord var talande:
   – Nu är vi körda!
   (Han sade ”kör”, men efter 8 års regerande så är det ju fel tempus, magistern)

 6. Jag trodde att det skulle bli bättre när Birgitta Ohlsson försvann ut. Facit visar här att det blev sämre.

 7. Björklunds skolmani är fånigt….,stora ord levereras ständigt från detta hen 🙂
  dock nämner han inte orsakerna varför plötsligt Sverige hamnat långt ner på skol-listan internationellt ca 30 plats då vi tidigare var top 6.
  ..Orsaken är naturligtvis tvångintegreringen av kaosbabbar i våra skolklasser,..dessa förstör undervisningen för svenska elever

 8. Jan Björklund ska hålla tal kl 13:00 idag lördag på Liberalernas riksmöte. Det är lite historiskt för det blir Liberalernas sista riksmöte!

 9. Det blir svårt att lämna köttgrytorna. Han försöker skrämma väljarna med det enda verklighetsförankrat parti i riksadagen, SD. Och vilket förakt för väljarna! Tycker han att alla är dumma i huvudet och inte kan tänka självständigt?

 10. Patetiskt, Björklund partiledaren för det där ynkliga lilla vidriga hycklande mångkulturälskande socialliberala partiet L som med nöd och näppe klarar 4% spärren ska stoppa SD Sveriges idag tredje största parti !!!!!!
  Snacka om, musen som röt.

 11. Dagens liberalism:
  Helt öppna gränser mot resten av världen, bara rättigjheter och inga skyldigheter.

 12. Wow! Vilka trevlig tanke! Bara en dörrmatta mellan SD och regeringsmakten, enligt Björklund själv.

 13. Att Björklund har mage att påstå att L är de enda som kan stoppa SD.
  Om det nu stämmer bör SD inte bry sig eller oroa sig för L, de kanske inte ens kommer in i riksdagen efter valet.
  Märkligt att han försöker framstå som talesman för med den lilla del av valmanskåren han har på sin sida, men L har väl alltid lidit av hybris.

 14. Skäms du inte, Jan Björklund? Hur många väljare hoppas du kunna fnaska till dig med ett sådant uttalande?

  1. Flera kritiska promillen! Björklund inser att han aldrig kan övertyga någon oliktänkande. Han vet att han ljugit och misslyckats hela sin politiska karriär och att de har genomskådat det.

   Istället försöker han kannibalisera inom den krympande PK-skaran genom att locka de många allt mer desperata PK-fanatiska väljare som anar att det inte går så bra för deras sak. Att oliktänkande breder ut sig i digitala media. Att folk oroar sig för annat än profetian om klimatdomedagens syndaflod. Och allt är SDs fel. Så de lockas av major Björklunds parafrasering av Hitlers sista kampanjslogan för maktövertagandet:
   ”Björklund – Unsere letzte Hoffnung!”

   Fast det är L som är desperata. De har ingen chans att delta i någon regering med SD eller S och förvisas därmed till den maktlösa minoriteten. Om ens det, major fyra procent.

 15. Liberalerna har en lång tradition av att vara anti-liberala. När Ian Wachtmeister kom in i TV-studion gick Bengt Westerberg.

  Lika lite respekt visar även dagens liberaler för demokratin!

  1. Men satt ändå en hel mandatperiod med stöd av Ny Demokrati och åtminstone inofficiella förhandlingar. Björklund, Lööf, Reinfeldt, Batra och Kristersson vägrar ens det. De lämnar inte bara soffan, de lämnar regeringsmakten. De låter sossarna regera för att försöka skrämma väljarna att en röst på SD är en röst på S. Men det är det inte. Det är en röst på L, M, C, KD som är en röst på sosseregering. Det bevisade ju denna mandatperiod och de lovar trovärdigt att inte ändra på det efter valet.

 16. Maria Fem i Mp vill ju förhindra könsobalansen bland nyanlända genom att tillåta mer anhöriginvandring och, om jag inte missminner mig giften med muslimska kvinnor som kommer hit i mängder.

  Så SD måste skärpa sig nu och inte flirta med M och tassa runt. Jag förstår att Afs uppstod, det är dags att gå tillbaka till SD- politik. Även om Paula Bieler hade en bra artikel i Sds senaste tidning så verkar det inte finnas en enhet inom SD. Det är läskigt att man offrar sitt folk för att få makt.

 17. Björklund har grävt ner sitt parti i ett hål och nu försöker han gräva sig ur hålet genom att skrämma och locka väljare som gått över till M, KD och C med SD. Patetiskt. Han HÅNAR väljarna som han tror inte kan tänka själva. En parasitslickare som han har spelat ut sina kort och förlorat.

  L tillhör historien, liksom arbetarerörelsen.

 18. Björklund vad menar du med att stoppa ett parti som är fullt legitimt och som i likaledes fullt legitima val blivit tredje största?
  Björklunds parti tävlar ju numera om att vara det minsta partiet vilket är något jag ser som väldigt positivt.
  Alltfler inser att Liberalerna inte fyller någon funktion i dagens samhälle med sin extrema åsikter (NATO; Euro-medlemskap och EU-fanatism).
  Gå hem och gör din egen läxa Björklund och inse att det är din politik det är fel på och inte SD:s

 19. Som en vilsen kartläsare försöker Björklund förstå sig på samtiden. Verkligheten har vikt av 180 grader åt andra hållet och kvar står Liberalerna och undrar vad som hände. Varken ilska eller hat finns utan bara medlidande med denna man och hans parti som fortsatt inte förstår att de håller kartan upp och ner. Förslagsvis vänder de kartan rätt eller fortsättee som inget hänt och blir en liten fotnot i historien.

  1. Exakt! Han har snurrat till det rejält. Kompassen är så felinställd som det bara går. Det funkade i förra valet, men det är nog nu för många.

   T o m mina mest fanatiska väninnor har börjat fatta och de vill prata med mig ibland om det. Jojo, det är så dags nu. Detta har jag sagt länge, och ibland har jag undrat varför se velat umgås med mig. Men jag har inte predikat, utan bara varit saklig vid få tillfällen.

   Nåja, den som lever får se. Men jag vet inte om jag är så upplivad av att ha fått rätt. Jag lider med mina barn och syskonbarnen och det as barn. Jag har inte lämnat över detta till dem. Jag höjde rösten och som tack för det ansågs jag både det ena och det andra.

 20. han är ledare för det mest fisförnäma partiet i Sverige, enligt honom ska det betyda betydligt mer vad 4 % av befolkningen tycker än vad 25% tycker? Själv tycker jag att både han och hans parti kan försvinna från riksdagen, han satt med när landsförrädaren regerade, och är en stor del av det förfall som Sverige råkat in i, men det lotsas han inte om, Tvi vale för hycklare!

 21. Om Björklund har rökt på eller är bara desperat vet inte jag när han går ut med att lärarlönetma borde höjas till 80 000 i månaden. Samtidigt tillägger han att sjuksköterskor och poliser också borde få rejäla lönelyft utan att specificera hur mycket.
  Frågan är då var ska Björklund skaffa dessa pengar ifrån eller ska ökningen betalas med inflation som på 80-90 talet.

  1. Jan Björklund menar nog att alla högvinsterna som ”pensionsräddarna” arbetar ihop och då ffa alla dom som finns i det sosse-styrda konkursbo-kalifatet Malmö och liknande kommuner kan finansiera (L)öftena …

   https://3.bp.blogspot.com/-ZyK9LJf2oXc/WVkDDbveqaI/AAAAAAAAGLE/b_N4jVxA-ZEvFVJRVTvVlahhZF6WqjRpACLcBGAs/s640/SlosaLOW.jpg

   Från Jeanders bildblogg

   http://socialdemokraternamalmo.se/wp-content/uploads/2016/09/katrin_jobb_host2016-2.jpg

   Alla dessa överskotts pengar borde räcka gott för att finansiera överbudslöftena (L)-partiet sprätter ut åt alla håll och kanter för mängder av de underbetalda (L)öntagargrupperna, Jan Björklund nämner.

 22. Den fjompen ledare för ett litet struntparti som aldrig gjort nåt vettigt. Han kommer snart att hamna på historiens soptipp.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: