Vänsterextemister sätts i karantän inför valet


VALET 2018. Täppas Fogelberg, Alexandra Pascalidou och Sverker Olofsson får inte leda Ring P1 under valet, skriver Expressen. Programledarna sätts i karantän tre månader före och tre månader efter valdagen den 9 september. – Först trodde jag att det var ett skämt, säger Täppas Fogelberg. 

Fogelberg, Pascalidou och Olofsson är frilansanställda. Under perioden kommer bara tillsvidareanställda att leda programmet. Förklaringen som Fogelberg säger sig ha fått är att dessa ”har bättre koll på sändningsregler”.

Susanne Ehlin, producent för Ring P1, säger till Expressen att de tre är betrodda men att det i en intensiv valrörelse är en fördel om programledarna befinner sig i den redaktionella miljön.

-Pettersson säger att det är ett självklart beslut. Fogelberg och Pascalidou borde ha stängts av på livstid för länge sedan. Sverker har jag mindre koll på. Dessutom borde inte Sveriges Radio få sända inför valet för de vet inte vad opartiskhet är…


20 responses to “Vänsterextemister sätts i karantän inför valet

 • pllay

  Dessa personer är förträffliga valarbetare för SD.
  Det är därför de stängs av, inte för sina åsikter utan för att de är så extrema att de knuffar människor (väljare) ut ur åsiktskorridoren och i famnen på alternativrörelsen.

  Gilla

 • Tony

  Dessa stolpskott behövs inte i Svensk politik möjligen kan Sverker återgå till sin soptunna som han aldrig skulle lämnat.

  Gilla

 • Björn

  Ett alldeles förträffligt bra beslut. Fogelberg och Padscalidou kunde de porta på livstid. Något mera partiskt än dessa två är svårt att finna.

  Gilla

  • eva

   Å andra sidan har de en egen nöjesprofil, dvs. det är ”roligt” att lyssna på deras ”diskussion”.

   Gilla

 • Jhonsson

  Det är väl snarast Täppas Fogelberg, som är ett skämt. Och de andra två också för den delen.

  Gilla

 • Billy Boy

  På Ring P1 har tidigare fört ett hemligt och otillåtet register enligt SVT. Cheferna påstod sig naturligtvis inte känna till registret:

  Delcitat

  Chefer på Sveriges radio har inte känt till den påstådda åsiktsregistringen av de som ringt ”Ring P1”. Och nu ska tillförordnade vd:n Björn Löfdahl utreda om fel har begåtts.

  Enligt Dagens Nyheter ska alla medarbetare på Sveriges Radio haft tillgång till det omfattande register där åsikter, politisk hemvist och religionstillhörighet registrerats bland de som ringt till ”Ring P1”. Men ledningen på Sveriges Radio har inte känt till registret.

  – Jag har aldrig hört talas om det och kan därför inte ge några kommentarer, säger Cilla Benkö till dn.se.

  I ett internt dokument som är undertecknat av ”Ring P1:s” projektledare Erica Hedin förklaras behovet och syftet med registret. (Publicerat 21 december 2012)

  Slut delcitat

  Läs vidare på länken nedan:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sr-s-chefer-kande-inte-till-asiktsregistreringen

  Gilla

  • eva

   Jag kan begripa att man vill undvika riktiga ”dårar” och sådana som busringer, men alla andra ska ha en chans oavsett politisk hemvist.

   Gilla

 • Villy

  Det här är ju komik. Oberoende SR stänger av några ”tyckare” under en väl definierad tidsrymd, med hänvisning till att det är val. Hur motiverar oberoende SR att dessa ”tyckare” på annan tid, dagligen få sitta och vara allt annat än oberoende.

  SR bevisar genom denna ”avstängning” det bisarra i sin policy som ”oberoende”. Självmål heter det på sportspråk.

  Dessutom avgörs inte val i valrörelsen, det är bara marknadsförare och PR konsulter som driver den tesen för att tjäna pengar. I praktiken är valresultatet i stort redan klart. Vänster-, allians- och SD-block. Där det sistnämnda blocket = ett parti.

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  I stället får ni som jag skapa bakgrundsmusik från bl.a. denna sändare:
  http://radiopaloma.radio.de/
  Finns ett hundratal andra på olika språk,och med olika former av musik.
  Inget vi skall sörja över,är absurdska program. ”Sök o i skall finna……”

  Gilla

 • stefan a.

  Hoppas slippa Anders Lindberg aftonbladet i SVT… men det är nog att hoppas för mycket….

  Gilla

 • Danceographic Ocean

  HAHA, ett erkännande att de har varit partiska hela tiden!

  Gilla

 • Punto

  Tyvärr gör det nog ingen skillnad. Det är samma uniform i hela företaget. Lägg ner programmet.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Nej, det gör ingen större skillnad möjligtvis görs detta för att dessa tre tillhör ju utan tvekan de mest extremt vänstervridna och sticker ut i radio men en sak är säker, man får inget jobb på SVT och SR utan den lilla illröda boken i handen !
   Man kan nästan tro att 1:a April blivit förlängt i år när man hör om ett sådant beslut från 7 klöverns knähund SR.

   Gilla

 • Joy

  Ojsan, hoppsan, det var värst!

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Public service PK-samhällets propagandamegafon har äntligen till viss del själva insett eller på grund av ett massivt demokratiskt tryck insett att de inte har förmågan att vara neutrala.

  Gilla

 • Billy Boy

  Täppas Fogelberg (och säkert också Alexandra Pascalidou och Sverker Olofsson) inser inte ens själv / (själva) att det är dom som är satta i karantän som är de verkliga skämten … således inte ”neutrala och oberoende” SR:s beslut att stänga av dem från Ring P1 där de till vardags tillåtits trumpeta ut sin extremt vänstervridna politiska propaganda.

  Gilla

 • Ståfräs

  Hoppas innerligt att ultra kommunisten G Greider också åker ut ur soffan (för alltid)

  Gilla

 • gamgubben

  Äntligen, möjligen ett litet frågetecken för Sverker han är väl bättre än de två förstnämnda.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Bättre ?
   Marginellt, S.O lindar in sin vänsterpropaganda lite skickligare i sina samtal i P1 än de andra två T.F och Pascalidou som helt öppet bara vräker ur sig extrem kommunistpropaganda !!!!

   Gilla

 • verklighetochsanning

  ett glädjebudskap. Har försökt diskutera med dessa i Ring P1 mission impossible. Har P-son eller några andra några ytterligare förslag på avstängningar åtminstone till samma tidsperiod(till att börja med)

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: