En liten föraning


Hur allvarligt menad är Moderaternas nya linje med stramare regler för invandring?

Kanske vi fick en liten föraning idag?

Socialdemokraterna presenterade idag en ny linje när det gäller arbetskraftsinvandring och gav ett vallöfte om stramare regler om de vinner valet.

Löftet följer på den debatt som förts de senaste veckorna och som Löfven fått stark kritik för. De stramare reglerna innebär att vi inte ska ta emot arbetskraftsinvandrare till lågutbildade yrken som vem som helst av de cirka 360 000 arbetslösa kan ta. Vem tycker inte att det låter rimligt?

Ja, knappast Moderaternas partiledare Ulf Kristersson som är kritisk. Kristersson säger att han har en betydligt positivare syn på arbetskraftsinvandring och att just denna inte är problemet. Problemet är de personer som inte jobbar och som lever på bidrag, menar Kristersson. Ja Ulf, de utgör ett antal hundratusen och merparten av dessa kom till Sverige under de åtta år ditt parti hade makten, hitlockade av världens mest generösa och kravlösa politik.

Om man vill kan man tolka Kristerssons ord så att han är för arbetskraftsinvandring och mot asylinvandring. M.a.o. samma invandringspolitik Sverige hade i hundratals år innan S-regeringen bytte fot på 70-talet.

Fast snarare ska man tolka hans ord på så vis att med en moderatregering kan vi vänta oss en fortsatt stor asylinvandring. Moderaternas migrationspolitiske talesperson har som vi alla vet nämnt siffror på 30 – 40 000 per år, exklusive alla tiotusentals anhöriga som kommer efter. Personligen litar jag inte på Moderaterna när det gäller invandringsfrågan och frågan är hur alla de moderater som står med ena benet på M-sidan och det andra på SD-sidan, reagerar när de ständigt får höra sin nya partiledare uttala sig positivt om invandring?

Vi vet i september.

SvD


19 responses to “En liten föraning

 • KENT

  Om M ska bli trovärdiga så får de först utesluta Fredrik Reinfeldt ur partiet med hänvisning till katastrofen han har varit delaktig i och ersättningen han har erhållit från den internationella bankmaffian för vandalismen av det svenska samhället.

  Gilla

 • ruben

  Alla löften nu från 7-klövern är väl värd sin vikt i sand. Vem kan tro ett ord av deras kluvna tungor. De opponerar sig hejvilt mot regeringen i radio och TV, men vägrar rösta ned regeringen för de spelar med dem. Ett falskt och listigt spel mot Sveriges väljare.

  Gilla

 • Cecil

  Köp inga majblommor, vinsten tillfaller sossarna.

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Vadå Arbetskrafts-invandring ? Det är väl ingen av utomeuropeiskt ursprung som kommit hit för att arbeta ! Bidrag och costa-gratis smäller mycket högre. F.ö. låter uttalandet från svetsloppan lite som : ”Sverige åt svenskarna”. Visst ja, Steffe har ju nazistiska rötter…

  Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson

   National-socialisterna är ju en variant av KOMMUNISM. Det är ju även Social-demokratin. Mälet ”DIKTATUR” har tonats ned hos S, men det finns dock som agenda inom partiet. Det är en fråga om vilka som skall leda resp typ av diktatur? Antingen ”Nationalistisk elit” eller ”Partiets kadrer”.
   Ett är säkert och det är att ingetdera ledaralternativ står för Frihet, Jämlikhet, Yttrandefrihet, Demoktrati!

   Gilla

 • Cecil

  Lita aldrig på vad moderaterna säger, bara på vad de gjort.

  Gilla

 • Tony

  NEJ,MAN SKA INTE LITA PÅ MODERATERNA; KRISTERSSON ÄR BARA EN BLEK KOPIA AV LANDSFÖRRÄDAREN; OCH IFALL DET FINNS SÅ MÅNGA MODERATER SOM VILL SAMARBETA MED SD, SÅ SKA MAN SE TILL ATT BYTA PARTILEDARE IGEN! KRISTERSSON ÄR INTE LÖSNINGEN IFALL LÖFVEN ÅKER UT!

  Gilla

 • Björn

  Litar inte det minsta på Moderaternas ”omvandling”. Dessutom måste de klara att göra upp med dårarna i Centerpartiet och deras utopiska syn på invandring.
  Nej du Kristensson min röst för ditt parti aldrig någonsin igen.

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Vem tror på den mytomaniska 7 klövern ?
  Bara rent skitsnack alla kloka icke 7 klövare i detta land vet att en ansvarslös och okontrollerad massinvandring på olika sätt kommer att fortsätta oavsett vilken regering som bildas inom 7 klövern efter valet i höst vilket nog tyvärr är ett faktum när den trygga naiva och konflikträdda väljarkåren 87:an har röstat !
  Blir definitivt en röst på AFS i ödesvalet för Sveriges framtid i September.

  Gilla

  • Roland Salomonsson

   M a o röstar du för en fortsatt röd-grön regering mot diktatur! Lägg riksdagsrösten på SD fram t o m 2022. I dessa 2 val kan AfS via landstings- resp kommunalröster ges möjlighet att konsolidera sig och visa att de inte enbaret är en dagslända.

   Från 2026 har AfS kunnat konsolidera sig, så då ger det effekt med en Riksdagsröst på dem.

   Gilla

 • Danne

  Den här diskussionen om arbetskraftsinvandring har varit uppe tidigare och inget har hänt trots att s suttit vid makten i fyra år.
  Kan det ha med det stundande valet att göra?

  Gilla

 • gamgubben

  Naturligtvis ska inte lågutbildat folk få arbetstillstånd, vi har tillräckligt med diskare och städare. Invandrare som söker arbetskraft för att ta betalt för tillståndet och utnyttja andra ska kollas extra noga.
  När näringslivsrepresentanter påstår att de vet bäst vilka de behöver/vill importera så stämmer det någotsånär vad gäller de stora bolagen, hos de små mera sällan.

  Gilla

 • Billy Boy

  Ulf Kristerssons partikamrat Fredrik Reinfeldt hade / har sannolikt fortfarande den här uppfattningen ….

  … och med Fredrik Reinfeldt i bakgrunden som fortfarande har stort inflytande …

  … så bestämmer Reinfeldt det mesta över den moderata invandringspolitiken vilket nickedockan Kristersson bara har att acceptera.

  Gilla

 • Jhonsson

  För våra politiker är ett löfte just bara ett löfte och innebär inte, att de måste handla därefter.

  Gilla

 • Gus

  Kristersson och Löfven överbjuder varandra för att lura väljare, de som orsakat Sveriges katastrof låtsas som ingenting ! Rösta SD om livet är dej kärt !

  Gilla

 • Fjodor

  Löfven visar att han inte förstått problemet med svensk migrationspolitik.
  Problemet är att det väller in folk som inte kommer till Sverige för att arbeta. Det är inte anledningen att de söker sig hit. De lockas av Sveriges trygghetssystem där de får fri försörjning och upppassning dygnet runt.

  En arbetslös analfabet som inte kan få tag i ett jobb i Somalia kommer inte få anställning i Sverige heller.
  En arbetslös arab som gått 5 år i koran-skola kommer inte kunna få jobb i Sverige eftersom utbildningen är värdelös på svensk arbetsmarknad.

  Man kan inte lita på varken Löfven eller Kristersson då deras handlingar motbevisar varje ord de säger för dagen.

  Gilla

 • nosferatu

  Apropå Alternativ för Sverige.
  Det vill inte ha invandring överhuvudtaget, säger att ingen kan bli svensk om man inte heter Andersson, Pettersson, Lundström och Svensson.

  Nu går Kasselstrand ut och ber om ekonomisk hjälp från ett utländskt parti. Hmmm….

  https://samnytt.se/gustav-kasselstrand-aidez-nous-aidez-la-suede-hjalp-oss-hjalp-sverige/

  Gilla

  • Björn

   Kasselstrands parti är för extremt åt andra hållet (MP, V och C är ju extrema när det gäller synen på i stort sett obegränsad invandring).

   Gilla

  • Kenth Andersson

   LO ger Sossarna skaplig ekonomisk hjälp utan att ta hänsyn till vad fackförbundens medlemmar tycker !
   Alla politiska partier får som bekant bidrag och ekonomisk hjälp från olika håll, partiet AFS är och ska naturligtvis inte vara något undantag.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: